Odpowiednia ilosc $$$ moze zbic zloto nawet i do 200 ale jakos tego nie widze.
Obstawiam ze zloto nie pojdzie ponizej 1000 ale to tylko moje zdanie i nie musi sie sprawdzic

ale patrzac w kalendarz wypadałoby podbic do 16:00 okolo 30 - 40 pipsow i dopiero zjechac...Mpapiez pisze:michal_fun pisze:skad wiesz o tej opcji na 3 mlrd ?
http://www.forexlive.com/blog/2014/11/0 ... cut-3-nov/
USDJPY none
EURUSD 1.2500 (EUR 353m) 1.2550 (EUR 500m) 1.2600 (EUR 722m)
AUDUSD 0.8765 (AUD 301m)
That’s all that’s being reported at the moment but I will check back later for any updates
Note that tomorrow there is a EURUSD expiry for EUR 3bln at 1.2500
major1987 pisze:
Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jesti nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu
zapas jest i to spory
chciałbym do końca roku podomykać pozycję i wypłacić nie mały kapitał
No to u mnie wychodzi, że może być tak: -- Dodano: pn 03-11-2014, 12:48 --major1987 pisze: Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jesti nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu
zapas jest i to spory
Kiedy zaczynałem, też miałem "rewelacyjne" wyniki.shogomad pisze:major1987 pisze:
Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jesti nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu
zapas jest i to spory
Jak zarabiasz to już nie jesteś leszczem. 99% inwestorów traci ( wiem ,wiem oficialne dane z MIT mówią o 95% ale te 4% się imho nie przyznaje). WG mnie to nie czas świadczy o tym czy ktoś jest dobry czy nie, tylko jego wyniki.
Można być traderem 50 lat i mnieć wyniki ostatniego roku np. kijowe, a można być traderem 2 miesiące i mieć wyniki rewelacyjne. Skuteczność jest ostateczną miarą prawdy, jeśli nie jesteśmy skuteczni to znaczy że "prawda" którą sie posługujemy jest błędna i należy ją zmienić. ( chyba Więckiewicz na jakimś TED)
Hehe, lepiej niech nie podbijają tylko od razu walą w dółatlanticos pisze:ale patrzac w kalendarz wypadałoby podbic do 16:00 okolo 30 - 40 pipsow i dopiero zjechac...Mpapiez pisze:michal_fun pisze:skad wiesz o tej opcji na 3 mlrd ?
http://www.forexlive.com/blog/2014/11/0 ... cut-3-nov/
USDJPY none
EURUSD 1.2500 (EUR 353m) 1.2550 (EUR 500m) 1.2600 (EUR 722m)
AUDUSD 0.8765 (AUD 301m)
That’s all that’s being reported at the moment but I will check back later for any updates
Note that tomorrow there is a EURUSD expiry for EUR 3bln at 1.2500
Dadas pisze:Ty też wiesz więcej niż przeciętny trader???michal_fun pisze:hmm zloto do 900 to byloby wydarzenie. Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że "Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000"?
Ty coś wiesz więcej, czy jak???
Jeżeli będzie taka okazją, to ci którzy o tym decydyją zwalą cenę do 600, żeby potem tanio kupić.
I żadne "psychologiczne poziomy" nic tu nie pomogą.
Referendum w Szwajcarii przed nami.
bo początkujący gra na ślepo - więc ma szansę na trafienie trendu 50%, jak się poduczy i poczyta forum zaczyna postępować wg "zasad" i wtedy jego szansa na trafienie spada do 20%eco89 pisze:szczęście początkującego - te czasy już nigdy nie wrócą