DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

nie wiem nic wiecej, jakbym wiedzial to juz bym byl ustawiony ;)
Odpowiednia ilosc $$$ moze zbic zloto nawet i do 200 ale jakos tego nie widze.
Obstawiam ze zloto nie pojdzie ponizej 1000 ale to tylko moje zdanie i nie musi sie sprawdzic ;)
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:
michal_fun pisze:skad wiesz o tej opcji na 3 mlrd ?

http://www.forexlive.com/blog/2014/11/0 ... cut-3-nov/
USDJPY none
EURUSD 1.2500 (EUR 353m) 1.2550 (EUR 500m) 1.2600 (EUR 722m)
AUDUSD 0.8765 (AUD 301m)
That’s all that’s being reported at the moment but I will check back later for any updates
Note that tomorrow there is a EURUSD expiry for EUR 3bln at 1.2500
ale patrzac w kalendarz wypadałoby podbic do 16:00 okolo 30 - 40 pipsow i dopiero zjechac... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

major1987 pisze:

Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jest :) i nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu :) zapas jest i to spory :) chciałbym do końca roku podomykać pozycję i wypłacić nie mały kapitał ;)

Jak zarabiasz to już nie jesteś leszczem. 99% inwestorów traci ( wiem ,wiem oficialne dane z MIT mówią o 95% ale te 4% się imho nie przyznaje :D ). WG mnie to nie czas świadczy o tym czy ktoś jest dobry czy nie, tylko jego wyniki.
Można być traderem 50 lat i mnieć wyniki ostatniego roku np. kijowe, a można być traderem 2 miesiące i mieć wyniki rewelacyjne. Skuteczność jest ostateczną miarą prawdy, jeśli nie jesteśmy skuteczni to znaczy że "prawda" którą sie posługujemy jest błędna i należy ją zmienić. ( chyba Więckiewicz na jakimś TED :564: )

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

major1987 pisze: Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jest :) i nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu :) zapas jest i to spory :) chciałbym do końca roku podomykać pozycję i wypłacić nie mały kapitał ;)
No to u mnie wychodzi, że może być tak:
GOLDWeekly.png
-- Dodano: pn 03-11-2014, 12:48 --
shogomad pisze:
major1987 pisze:

Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jest :) i nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu :) zapas jest i to spory :) chciałbym do końca roku podomykać pozycję i wypłacić nie mały kapitał ;)

Jak zarabiasz to już nie jesteś leszczem. 99% inwestorów traci ( wiem ,wiem oficialne dane z MIT mówią o 95% ale te 4% się imho nie przyznaje :D ). WG mnie to nie czas świadczy o tym czy ktoś jest dobry czy nie, tylko jego wyniki.
Można być traderem 50 lat i mnieć wyniki ostatniego roku np. kijowe, a można być traderem 2 miesiące i mieć wyniki rewelacyjne. Skuteczność jest ostateczną miarą prawdy, jeśli nie jesteśmy skuteczni to znaczy że "prawda" którą sie posługujemy jest błędna i należy ją zmienić. ( chyba Więckiewicz na jakimś TED :564: )
Kiedy zaczynałem, też miałem "rewelacyjne" wyniki.
Tylko potem, jakoś z tych wyników pozostało tyle, co nic.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eco89 »

szczęście początkującego - te czasy już nigdy nie wrócą :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:
michal_fun pisze:skad wiesz o tej opcji na 3 mlrd ?

http://www.forexlive.com/blog/2014/11/0 ... cut-3-nov/
USDJPY none
EURUSD 1.2500 (EUR 353m) 1.2550 (EUR 500m) 1.2600 (EUR 722m)
AUDUSD 0.8765 (AUD 301m)
That’s all that’s being reported at the moment but I will check back later for any updates
Note that tomorrow there is a EURUSD expiry for EUR 3bln at 1.2500
ale patrzac w kalendarz wypadałoby podbic do 16:00 okolo 30 - 40 pipsow i dopiero zjechac... :564:
Hehe, lepiej niech nie podbijają tylko od razu walą w dół :)..., bo mnie wtedy zaboli, ale z drugiej strony jest jeszcze domknięcie luki, tóre wcale sie dziś nie musi dziś wydarzyć.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Dadas pisze:
michal_fun pisze:hmm zloto do 900 to byloby wydarzenie. Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000.
Ty też wiesz więcej niż przeciętny trader???
Na jakiej podstawie twierdzisz, że "Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000"?
Ty coś wiesz więcej, czy jak???
Jeżeli będzie taka okazją, to ci którzy o tym decydyją zwalą cenę do 600, żeby potem tanio kupić.
I żadne "psychologiczne poziomy" nic tu nie pomogą.
Referendum w Szwajcarii przed nami.

Dadas, ale nawet jak szwajcarzy zagłosuja na TAK to przecież tak dużo tego złota nie kupią....pozatym będą mieli na to LATA i nie wiadomo czy w tym czasie nie bedzie znowu jakiegoś referendum :)

Poziom 1000 jest psychologiczny bezwględnie bo to bardzo ładna i okrągła liczba w każdej kulturze. Czy nam sie to podoba czy nie złoto poniżej 1000 to już bedą niezłe jaja...na mojej platformie historyczne dane 1W siegają tylko do 1051 :P:P:P chociaż zdaje sobie sprawę, że w perspektywie 20 letniej to i 400 - 500 cenie nie można by się za bardzo dziwić. Decydujący bedzie czas w jakim dokona sie ewentualny spadek. Żabe można ugotowac żywcem i nie wyskoczy z garnka - byle by gotować powoli ;P

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

eco89 pisze:szczęście początkującego - te czasy już nigdy nie wrócą :D
bo początkujący gra na ślepo - więc ma szansę na trafienie trendu 50%, jak się poduczy i poczyta forum zaczyna postępować wg "zasad" i wtedy jego szansa na trafienie spada do 20% :): :rofl:

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

dadas pare miesiecy temu byl tu watek o zlocie gdzie pisales ze bedzie lecialo w gore a to bylo 1600, nei wiem czy to pamietasz bo zostal usuniety ja wtedy pisalem o 900 bo tak nie chcialo mi sie tego uzasadniac mimio iz leciales w jakas filozoficzna polemike ja odstapilem wyjasnien, w miejscu psychologicznego poziomu ktory jest psychologiczny bo ktos wkrecis psychologicznie ta psychologike podtrzymuej dalej swoje 900 i dopiero tam zaczne skupowac. oczywiscie mozesz sie teraz do tego nie przyznawac i nie pamietac ale ja pamietam wiec czasem posluchaj zamiast tylko prawic o tym ze wykres wszystko pokazuje, mi tych 900 wykres nie pokazal a zwykly szczacunek przewartosciowania.
chcesz wiecej szacunku ? akcje amerykanskie to jakies 70% zawyrzenia czekaj na besse i patrz. bo nie wszyscy tu graja 1 lotem na 1:100, niektorzy graja 1:1 a nie kupuja kontrakty na.... a kupuja fizycznie i patrza bardziej realnie.

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

Poczekajcie niedługo bedzie korekta na dolarze to i złoto wtedy urosnie

Zablokowany