DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Mpapiez pisze:Dane z Euro słabe
Dziś jeszcze PMI z Hameryki, może te dane dadzą impuls.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

major1987 pisze:
blesS pisze:
major1987 pisze:Dwa pytania do szpeców :) Kawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...
W jaki sposob ponosisz strate na zlocie, skoro ono wciaz lezy na glebie?
bo dopiero dziś w nie wlazłem licząc na dalsze spadki :) póki co jest minus lekki (przy 1167,56 dałem S) po za tym jestem jeszcze małym leszczem w tradingu i często czytam to forum żeby się wesprzeć na Waszej wiedzy ;)
Jesli "liczysz", a nie masz pojecia o tym co robisz, to szczerze daj sobie spokoj. W takim wydaniu jest to zwykly hazard. Uda sie albo i nie. Forum nie pomoze w zdobyciu doswiadczenia.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

skad wiesz o tej opcji na 3 mlrd ?
Myśleć i działać jak Goldman !

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

blesS pisze:
major1987 pisze:Dwa pytania do szpeców :) Kawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...
Pewnie sprzedał na ostatnim dołku, teraz pływa na stracie.
Złoto spadnie do 1100, a nawet może do 900.
Kwestia, za ile dany trader sprzedał i czy jego konto wytrzyma chwilową stratę?
Ale, po to mamy SL i zasady Zarządzania Kapitałem (Money Management).

PS. Już jestem na skraju wytrzymałości i zaraz się poddam w tym nawracaniu nienawracalnych ignorantów.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

hmm zloto do 900 to byloby wydarzenie. Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000.
Myśleć i działać jak Goldman !

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

michal_fun pisze:skad wiesz o tej opcji na 3 mlrd ?

http://www.forexlive.com/blog/2014/11/0 ... cut-3-nov/
USDJPY none
EURUSD 1.2500 (EUR 353m) 1.2550 (EUR 500m) 1.2600 (EUR 722m)
AUDUSD 0.8765 (AUD 301m)
That’s all that’s being reported at the moment but I will check back later for any updates
Note that tomorrow there is a EURUSD expiry for EUR 3bln at 1.2500

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

blesS pisze:
shogomad pisze: Dadas, chodziło mi o to ,że jak sie posłucha i poczyta co się teraz dzieje. Co wyrabia FED, BoJ cze EBC ro mam wrażenie ,że zachodzą przełomowe zmiany. Trzymając się terminologi tego genialnego filmu "matriks sie zmienia"

Fizycy kwantowi już doszli ,że rzeczywistość i wszystkie zjawiska są falowe więc generalnie korelacje i odniesienia na większą skale bedę na wykresach odwzorowane.
"Fizycy kwantowi juz doszli.." - brawo ale spozniles sie o jakies 100 lat.
Ponadto zjawiska falowe sa rowniez korspuskularne, to rowniez wiedziano prawie 100 lat temu.
Fala na wykresie to nie to samo co zjawisko falowe w fizyce. Z polskiego moze i jestes dobry, w koncu slowo fala i fala brzmi tak samo:]

"Matrix sie zmienia" - kolejna salwa smiechu. Od paru lat banki centralne drukuja kase, jeden konczy to drugi zaczyna itd. Cel to wyjsc z dlugow poprzez inflacje, wiec co sie TERAZ takiego nadzwyczajnego zmienia?

Haj

Pisząc falowe miałem na myśli "funkcję falową" (np. każdej cząstki - nawet tej z której jest wykres ) a nie jak na wykresie albo na wodzie. Tą funkcję falową związaną z prawdopodobieństwem zajścia zjawiska/znalezienia cząstki etc. kolapsowanej przez akt obserwacji przez obserwatora. O 100 lat sie nie spóźniełem bo żyje lekko ponad 30 ci a fizyką kwantową zajmuje się dopiero od 4 lat :P

@matrix i salwy śmiechu

Zmieniło się to ,ze jeszcze nigdy tyle kasy co teraz sumarycznie nadrukowane nie było.
http://www.financeandeconomics.org/wp-c ... MS0313.png

do tego nie wszytko nam mówią
http://www.fgmr.com/us-dollar-money-sup ... orted.html

Przy kryzysie w 2008 było "w miare normalnie" jak na kryzys . Złoto i srebro było drogie a dolar był najtańszy w historii prawie po 2 zł już szorował.

Teraz mimo ,że FED drukuje, dolar i giełda idą w góre to złoto i srebro szurają po minimach z 2008 roku. Bernanke i Yellen mówią nam ,że wszystko jest ok, ale Japonia jest najlepszym przykłądem ,że nie. Próbują sobie "wydrukować" wyjście z kryzysu już od 30 lat.

Wiec co się takiego zmienia ? Ano to ,że jak 90% ludzi przejrzy na oczy to świat już będzie na nowej walucie, ci co sie przygotowali będąznó ustawieni na kilkadziesiąt lat. Że doświadczymy transferu bogactwa na niespotykaną od 100 lat skale. I to wszystko być może już za pare lat a za naszego życia bardzo prawdopodobne. Nie każde pokolenie ma okazję "zaliczyć" takie czasy :)
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 11:35 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

major1987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: major1987 »

Dadas pisze:
blesS pisze:
Pewnie sprzedał na ostatnim dołku, teraz pływa na stracie.
Złoto spadnie do 1100, a nawet może do 900.
Kwestia, za ile dany trader sprzedał i czy jego konto wytrzyma chwilową stratę?
Ale, po to mamy SL i zasady Zarządzania Kapitałem (Money Management).

PS. Już jestem na skraju wytrzymałości i zaraz się poddam w tym nawracaniu nienawracalnych ignorantów.

Powiem tak, gram od roku i dalej uważam się za leszcza w tym temacie co nie znaczy że nie zarabiam, śledzę rynki analizy i nie jest tak, że rzucam monetą...po prostu dopytuje doświadczonych kolegów....nie będę pisał ile mam na koncie ale mało nie jest :) i nie jest tak, że zaraz pozycje się podomykają bo nie mam zapasu :) zapas jest i to spory :) chciałbym do końca roku podomykać pozycję i wypłacić nie mały kapitał ;)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

michal_fun pisze:hmm zloto do 900 to byloby wydarzenie. Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000.
Ty też wiesz więcej niż przeciętny trader???
Na jakiej podstawie twierdzisz, że "Ciezko bedzie przebic okragły i psychologiczny poziom 1000"?
Ty coś wiesz więcej, czy jak???
Jeżeli będzie taka okazją, to ci którzy o tym decydyją zwalą cenę do 600, żeby potem tanio kupić.
I żadne "psychologiczne poziomy" nic tu nie pomogą.
Referendum w Szwajcarii przed nami.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

@major1987. To postaw SL tam gdzie uwazasz ze powinienes to zrobic i pojdz na spacer poki slonce swieci:)

Zablokowany