DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek h4 - jeszcze nie skończyliśmy pełnego zasięgu

https://www.tradingview.com/x/bfNMZxPJ/

w weekend czytałem jak to nie może byc na edku rgr'a bo to formacja odwrócenia... wiec małe wyjaśnienie dla wszystkowiedzących... Oczywiście że może byc tam rgr z jednego prostego powodu. Ten konkretnie rgr jest jak najbardziej formacją odwrócenia (zakończenia) korekty wzrostowej i powrotu do trendu głównego... Korekta wzrostowa jakby ktoś nie wiedział to nic innego jak średnioterminowy trend wzrostowy w długoterminowym spadkowym... Pokazywałem ten wykres tydzień temu ale łatwiej było łapać noże po 2500... Jeszcze jeden ruch w dół byłby wskazany z poziomu 2530-2550 i celem miedzy 2350-2400 wg mnie... I dopiero potem szukałbym kilkutygodniowego odbicie jesli ECB nie wprowadzi niestandardowych działań i tylko postraszy...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

TsunamiPL pisze:
shogomad pisze:-- Dodano: 03 lis 2014, 10:32 --

S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.
Napisz lepiej gdzie sl ustawić. :lol:
Tam, gdzie rynek pokazuje pivot trendu na danym Tf.
I tylko za tyle, ile cię stać, żeby stracić bez poczucia straty i bez naruszenia twojego poziomu życia.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

TsunamiPL pisze:

S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.
Spokojnie, wybicie to ostatni podryg ;). Co prawda na LCO przebiliśmy górne ograniczenie krótkoterminowego kanału spadkowego na H1, to jednak - mam nadzieję - obowiązywać będą spadki.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

TsunamiPL pisze:

No wtopa po całości, "mea culpa", poszło zupełnie w drugą stronę niż myślałem :)
Dzięki za poczucie humoru :lol: SL'a kroczącego ostatniego miałem na 80.060...jestem do przodu, ale się jakoś nie cieszę.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 11:19 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

shogomad pisze: Dadas, chodziło mi o to ,że jak sie posłucha i poczyta co się teraz dzieje. Co wyrabia FED, BoJ cze EBC ro mam wrażenie ,że zachodzą przełomowe zmiany. Trzymając się terminologi tego genialnego filmu "matriks sie zmienia"

Fizycy kwantowi już doszli ,że rzeczywistość i wszystkie zjawiska są falowe więc generalnie korelacje i odniesienia na większą skale bedę na wykresach odwzorowane.
"Fizycy kwantowi juz doszli.." - brawo ale spozniles sie o jakies 100 lat.
Ponadto zjawiska falowe sa rowniez korspuskularne, to rowniez wiedziano prawie 100 lat temu.
Fala na wykresie to nie to samo co zjawisko falowe w fizyce. Z polskiego moze i jestes dobry, w koncu slowo fala i fala brzmi tak samo:]

"Matrix sie zmienia" - kolejna salwa smiechu. Od paru lat banki centralne drukuja kase, jeden konczy to drugi zaczyna itd. Cel to wyjsc z dlugow poprzez inflacje, wiec co sie TERAZ takiego nadzwyczajnego zmienia?

major1987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: major1987 »

Dwa pytania do szpeców :) Kawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

major1987 pisze:Dwa pytania do szpeców :) Kawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...
W jaki sposob ponosisz strate na zlocie, skoro ono wciaz lezy na glebie?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

michal_fun pisze:
Bemowo1 pisze:gdzieś we wskazane rejony dobrze byłoby spaść
tak to widze ;)
ta krecha przeszkadza
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

major1987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: major1987 »

blesS pisze:
major1987 pisze:Dwa pytania do szpeców :) Kawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...
W jaki sposob ponosisz strate na zlocie, skoro ono wciaz lezy na glebie?
bo dopiero dziś w nie wlazłem licząc na dalsze spadki :) póki co jest minus lekki (przy 1167,56 dałem S) po za tym jestem jeszcze małym leszczem w tradingu i często czytam to forum żeby się wesprzeć na Waszej wiedzy ;)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Na edku wisi spora opcja na 1.2500 (3 miliardy).
Pytanie za 100 punktów brzmi czy to jest CALL czy PUT.

Widać że cena nie chce iść do góry, więc obstawiam PUT, wiec jak Panom braknie pary do utrzymania kursu, to ładnego nurka puścimy. Dane z Euro słabe, 1.2500 baaaardzo okrągły poziom który uruchomił spore sell stopy (jak by kogoś dziwiła aż tak spora nocna obsuwa). Wisimy tu już 4 godziny, a moim zdaniem im dłużej tym lepiej ;)...

Zablokowany