DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014
edek h4 - jeszcze nie skończyliśmy pełnego zasięgu
https://www.tradingview.com/x/bfNMZxPJ/
w weekend czytałem jak to nie może byc na edku rgr'a bo to formacja odwrócenia... wiec małe wyjaśnienie dla wszystkowiedzących... Oczywiście że może byc tam rgr z jednego prostego powodu. Ten konkretnie rgr jest jak najbardziej formacją odwrócenia (zakończenia) korekty wzrostowej i powrotu do trendu głównego... Korekta wzrostowa jakby ktoś nie wiedział to nic innego jak średnioterminowy trend wzrostowy w długoterminowym spadkowym... Pokazywałem ten wykres tydzień temu ale łatwiej było łapać noże po 2500... Jeszcze jeden ruch w dół byłby wskazany z poziomu 2530-2550 i celem miedzy 2350-2400 wg mnie... I dopiero potem szukałbym kilkutygodniowego odbicie jesli ECB nie wprowadzi niestandardowych działań i tylko postraszy...
https://www.tradingview.com/x/bfNMZxPJ/
w weekend czytałem jak to nie może byc na edku rgr'a bo to formacja odwrócenia... wiec małe wyjaśnienie dla wszystkowiedzących... Oczywiście że może byc tam rgr z jednego prostego powodu. Ten konkretnie rgr jest jak najbardziej formacją odwrócenia (zakończenia) korekty wzrostowej i powrotu do trendu głównego... Korekta wzrostowa jakby ktoś nie wiedział to nic innego jak średnioterminowy trend wzrostowy w długoterminowym spadkowym... Pokazywałem ten wykres tydzień temu ale łatwiej było łapać noże po 2500... Jeszcze jeden ruch w dół byłby wskazany z poziomu 2530-2550 i celem miedzy 2350-2400 wg mnie... I dopiero potem szukałbym kilkutygodniowego odbicie jesli ECB nie wprowadzi niestandardowych działań i tylko postraszy...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Tam, gdzie rynek pokazuje pivot trendu na danym Tf.TsunamiPL pisze:Napisz lepiej gdzie sl ustawić.shogomad pisze:-- Dodano: 03 lis 2014, 10:32 --
S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.
I tylko za tyle, ile cię stać, żeby stracić bez poczucia straty i bez naruszenia twojego poziomu życia.
Spokojnie, wybicie to ostatni podrygTsunamiPL pisze:Napisz lepiej gdzie sl ustawić.shogomad pisze:-- Dodano: 03 lis 2014, 10:32 --
S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.

No wtopa po całości, "mea culpa", poszło zupełnie w drugą stronę niż myślałemTsunamiPL pisze:Napisz lepiej gdzie sl ustawić.shogomad pisze:-- Dodano: 03 lis 2014, 10:32 --

Dzięki za poczucie humoru

Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 11:19 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.
"Fizycy kwantowi juz doszli.." - brawo ale spozniles sie o jakies 100 lat.shogomad pisze: Dadas, chodziło mi o to ,że jak sie posłucha i poczyta co się teraz dzieje. Co wyrabia FED, BoJ cze EBC ro mam wrażenie ,że zachodzą przełomowe zmiany. Trzymając się terminologi tego genialnego filmu "matriks sie zmienia"
Fizycy kwantowi już doszli ,że rzeczywistość i wszystkie zjawiska są falowe więc generalnie korelacje i odniesienia na większą skale bedę na wykresach odwzorowane.
Ponadto zjawiska falowe sa rowniez korspuskularne, to rowniez wiedziano prawie 100 lat temu.
Fala na wykresie to nie to samo co zjawisko falowe w fizyce. Z polskiego moze i jestes dobry, w koncu slowo fala i fala brzmi tak samo:]
"Matrix sie zmienia" - kolejna salwa smiechu. Od paru lat banki centralne drukuja kase, jeden konczy to drugi zaczyna itd. Cel to wyjsc z dlugow poprzez inflacje, wiec co sie TERAZ takiego nadzwyczajnego zmienia?
Dwa pytania do szpeców
Kawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...

W jaki sposob ponosisz strate na zlocie, skoro ono wciaz lezy na glebie?major1987 pisze:Dwa pytania do szpecówKawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...
ta krecha przeszkadzamichal_fun pisze:tak to widzeBemowo1 pisze:gdzieś we wskazane rejony dobrze byłoby spaść
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bo dopiero dziś w nie wlazłem licząc na dalsze spadkiblesS pisze:W jaki sposob ponosisz strate na zlocie, skoro ono wciaz lezy na glebie?major1987 pisze:Dwa pytania do szpecówKawa i Złoto? Zastanawiam się czy trzymać na S czy dać sobie spokój i nie ponosić dalszych strat...

Na edku wisi spora opcja na 1.2500 (3 miliardy).
Pytanie za 100 punktów brzmi czy to jest CALL czy PUT.
Widać że cena nie chce iść do góry, więc obstawiam PUT, wiec jak Panom braknie pary do utrzymania kursu, to ładnego nurka puścimy. Dane z Euro słabe, 1.2500 baaaardzo okrągły poziom który uruchomił spore sell stopy (jak by kogoś dziwiła aż tak spora nocna obsuwa). Wisimy tu już 4 godziny, a moim zdaniem im dłużej tym lepiej
...
Pytanie za 100 punktów brzmi czy to jest CALL czy PUT.
Widać że cena nie chce iść do góry, więc obstawiam PUT, wiec jak Panom braknie pary do utrzymania kursu, to ładnego nurka puścimy. Dane z Euro słabe, 1.2500 baaaardzo okrągły poziom który uruchomił spore sell stopy (jak by kogoś dziwiła aż tak spora nocna obsuwa). Wisimy tu już 4 godziny, a moim zdaniem im dłużej tym lepiej