DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014
- grzelulukas
- Gaduła
Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014
Widzę że na rzeźniku odbijamy się od czerwonej świecy na h1 i m15 z północy, może jakieś shorty?
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
Venomouss pisze:jen w ciekawym miejscu na dziesięcioletnimhttp://stooq.pl/q/?s=jpy_i&c=10y&t=c&a=lg&b=1
na trzydziestoletnim jesteśmy w trendzie wzrostowymhttp://stooq.pl/q/?s=jpy_i&c=30y&t=c&a=lg&b=1
...no widze niby prawidłowość. Problem w tym ,że 10 a tym bardziej 30 lat temu nikt tak nie drukował kasy. Mylisz ,że to ma jakieś przełożenie ? imho czasy mamy bezprecedensowe wiec starsze odniesienia niż 2008 rok to tylko mogą zmylić
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 09:33 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.
Postudiuj wykresy jeszcze dobrych kilka lat, a dojdziesz do podobnych wniosków co ja.shogomad pisze:Venomouss pisze:jen w ciekawym miejscu na dziesięcioletnimhttp://stooq.pl/q/?s=jpy_i&c=10y&t=c&a=lg&b=1
na trzydziestoletnim jesteśmy w trendzie wzrostowymhttp://stooq.pl/q/?s=jpy_i&c=30y&t=c&a=lg&b=1
...no widze niby prawidłowość. Problem w tym ,że 10 a tym bardziej 30 lat temu nikt tak nie drukował kasy. Mylisz ,że to ma jakieś przełożenie ? imho czasy mamy bezprecedensowe wiec starsze odniesienia niż 2008 rok to tylko mogą zmylić
Istniejemy w jakimś ****dolonym matrix-ie, a wykresy, fibo, pivoty działają,
bo to po prostu podstawowe składowe tego matrixu.
Czyli, tak, wykres przwiduje porzyszłe wydarzenia ekonomiczno-polityczne,
tylko nie mówi jaki konkretnie i gdzie, chociaż gdzie, to można 50/50 z pary wyczytać.
-- Dodano: 03 lis 2014, 10:32 --
S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.
S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzień dobry forum
Jak tam leci mam nadzieje że wszyscy zadowoleni z hossy
no i goldzik pięknie nadal idzie 

Jak tam leci mam nadzieje że wszyscy zadowoleni z hossy

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Ja goldzika i srebra sie nie tykam w najbliższym czasie ( chyba do końca roku )
http://independenttrader.pl/286,inwesto ... e_cz2.html
polecam pierwszy wykres w arcie i komentarze pod artem
http://independenttrader.pl/286,inwesto ... e_cz2.html
polecam pierwszy wykres w arcie i komentarze pod artem

Żygać mi się chce, gdy czytam po raz kolejny tego typu posty.TsunamiPL pisze:Weszło mi oczekujące l po 1.24600. Dobrze, że spałem i nie miałem sl, bo pewnie bym zamknął ze stratą, a tak 25 pips weszło.

Masz szczęście, że pomimo swojego ign_r_nctwa, twoje konto wytrzymało, a cena
nie poszła gwałtownie w przeciwnym kierunku i nie zaliczyłeś MC.
SL i TP można także ustawić na zleceniu oczekującym.
Dadas pisze:Postudiuj wykresy jeszcze dobrych kilka lat, a dojdziesz do podobnych wniosków co ja.shogomad pisze:Venomouss pisze:jen w ciekawym miejscu na dziesięcioletnimhttp://stooq.pl/q/?s=jpy_i&c=10y&t=c&a=lg&b=1
tylko nie mówi jaki konkretnie i gdzie, chociaż gdzie, to można 50/50 z pary wyczytać.
Dadas, chodziło mi o to ,że jak sie posłucha i poczyta co się teraz dzieje. Co wyrabia FED, BoJ cze EBC ro mam wrażenie ,że zachodzą przełomowe zmiany. Trzymając się terminologi tego genialnego filmu "matriks sie zmienia"
Fizycy kwantowi już doszli ,że rzeczywistość i wszystkie zjawiska są falowe więc generalnie korelacje i odniesienia na większą skale bedę na wykresach odwzorowane. Zreszta ortodoksyjni "technicy" wierzą ponoć ,że wykres uwzględnia WSZYSTKIE informacje i zjawiska ( niektózzy nawet ,że te nie ekonomiczne też ).
A co do Fibo to przyznaję, jak na razie to moje ulubione narzedzie do analizy wykresu...tam naprawde wszystko sie zgadza co do paru pipsów

Kiedyś czytałem, że robiono w tym kierunku badania i wynikło z nich, że niezależnie od stosowania sl, traderzy ponoszą straty porównywalne. Źle ustawiony sl oznacza przedwczesną stratę albo zbyt mały zysk i kółko się kręci. To ma być głównie podpora mentalna. Być może tak jest.Dadas pisze: Żygać mi się chce, gdy czytam po raz kolejny tego typu posty.![]()
Masz szczęście, że pomimo swojego ign_r_nctwa, twoje konto wytrzymało, a cena
nie poszła gwałtownie w przeciwnym kierunku i nie zaliczyłeś MC.
SL i TP można także ustawić na zleceniu oczekującym.
Natomiast nie mogą nie odnieść wrażenia, że rynek nie wie co dalej z edkiem. Rypnął z rana (nie wiem czemu, IMO dane odnosiły się raczej do walut wschodnioazjatyckich), odrobił, teraz konsolka w wąskim kanale. Były dziś PMI - bez reakacji, w zasadzie nic ciekawego na dziś jeśli o fudamenty - pachnie kanałem na 10 pipsów...
Dlatego trzeba być snajperem i celować z wejściem tam, gdzie nasze SL ma uzasadnienie.Mat2314 pisze: Kiedyś czytałem, że robiono w tym kierunku badania i wynikło z nich, że niezależnie od stosowania sl, traderzy ponoszą straty porównywalne. Źle ustawiony sl oznacza przedwczesną stratę albo zbyt mały zysk i kółko się kręci. To ma być głównie podpora mentalna. Być może tak jest.
Natomiast nie mogą nie odnieść wrażenia, że rynek nie wie co dalej z edkiem. Rypnął z rana (nie wiem czemu, IMO dane odnosiły się raczej do walut wschodnioazjatyckich), odrobił, teraz konsolka w wąskim kanale. Były dziś PMI - bez reakacji, w zasadzie nic ciekawego na dziś jeśli o fudamenty - pachnie kanałem na 10 pipsów...
W przenośni mówimy, że bilety na ten pociąg są tanie.
Mało tego, można napisać sobie EA tak, że będzie ciasno BE od razu trzymać.
Teraz czasy są lepsze, minimalne SL jest ciasne, nie 5 Pips, jak jeszcze niedawno miałem.
Teraz mogę celować i nawet kilka razy wyjść na 0, żeby raz się wstrzelić.
"JPY Bank Holiday"
Brak tak istotnego uczestnika rynku powoduje stagnację.
-- Dodano: pn 03-11-2014, 11:20 --
Jeżeli za kilka lat będziem mieli energię fuzji powszechnie dostępną, to ekonomią musi ulec rewolucji.shogomad pisze:Dadas, chodziło mi o to ,że jak sie posłucha i poczyta co się teraz dzieje. Co wyrabia FED, BoJ cze EBC ro mam wrażenie ,że zachodzą przełomowe zmiany. Trzymając się terminologi tego genialnego filmu "matriks sie zmienia"Dadas pisze:Postudiuj wykresy jeszcze dobrych kilka lat, a dojdziesz do podobnych wniosków co ja.shogomad pisze:
Fizycy kwantowi już doszli ,że rzeczywistość i wszystkie zjawiska są falowe więc generalnie korelacje i odniesienia na większą skale bedę na wykresach odwzorowane. Zreszta ortodoksyjni "technicy" wierzą ponoć ,że wykres uwzględnia WSZYSTKIE informacje i zjawiska ( niektózzy nawet ,że te nie ekonomiczne też ).
A co do Fibo to przyznaję, jak na razie to moje ulubione narzedzie do analizy wykresu...tam naprawde wszystko sie zgadza co do paru pipsów
UFO-ludy nas w tym kierunku uczą.