DayTrading: Piątek 31.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2014, 00:00

Wzrost
5
24%
Bez zmian
6
29%
Spadek
10
48%

Liczba głosów: 21

Dadas

Re: DayTrading: Piątek 31.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

A rynek, jak to rynek, zrobi kuku i zawróci.
EURUSDDaily.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

i pojdzie w lewo ? :roll: :shock:
:mrgreen: :mrgreen:
Myśleć i działać jak Goldman !

pawel328ci
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel328ci »

shogomad pisze:
Bemowo1 pisze:????????????????????
No ja tam widze trójkąt i dodatkowo spadkowy w dłuższym terminie tak z 2 dni jeszcze.

Przy 1.25 jeszcze dobiore S

kolego a jak tam Twoje tezy odnosnie DAXa??? 9150 miało byc max maxem

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p716921

jestem codziennie na DAXie i chciałbym się od Ciebie poduczyć, mieć taką dokładnosćjak Ty i wiecej zarabiac.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Dadas pisze:A rynek, jak to rynek, zrobi kuku i zawróci.
EURUSDDaily.png
Dadas a gdzie u ciebie na wykresie jest "kuku" ? a raczej od którego miejsca masz na myśli zawrócenie ?

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

As7 pisze:Sp500 i Edek według mnie :D
Uznałem na H4 w Edku, trójkąt jak i RGR dla tych co nie wierzą w RGR na kontynuacje trendu spadkowego. Zasięg formacji taki sam. :> Cel 1.2350
Według mnie zakończyliśmy lub zakończymy fale [5] na poziomie 1.250 lub 1.248 uznałem w wykresie 1.248 jako cel [5]. Potem to tylko Re test formacji RGR lub trójkąta przez strukturę ABC aby utworzyć 2 i zjazd trojką w dół 1.2350. Długo by się rozpisywać ale linia szyi broni się różnymi zależnościami Fibo (podobnie jak linia trójkąta) czego nie ma na wykresie bo byłby jeszcze gorzej czytelny xD (sorry za gryzmoły) :mrgreen:

Co do Sp500 to ja czekam na Korektę fali [A], Powinna być ona podobna w zasięgu cenowy do poprzedniej struktury Dużej Fali A, ale gdzie się zacznie korekta to się nie zastanawiam bo na S grać nie bd :) Cel po korekcie 2060 wychodzi z 1.236 Fibo Fali A :> Co by spełniało założenie korekty nieregularnej ABC a koniec dużej C moglibyśmy się spodziewać na poziomie 1700.

Trochę dziś rozkminiałem więc sobie pozwoliłem rozpisać :roll: To chyba wszystko co chciałem przekazać państwu. Fajnie by było gdybym miał racje :D Idę dalej czytać książki...
Ale masz naj$%$ne na tych wykresach :D podobnie jak ja :564:

Co do Edka to w mojej ocenie potwierdza to po części D1 biorąc pod uwagę świeczki z 04.09 potem 03.10-06.10 następnie podręcznikowa korekta 50% (musnęło tam 62% nawet) na 15.10. Myślę, że powalczymy przy 1.25 a potem poleci przynajmniej w perspektywie 15.11. Pozdrawiam
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dla znających angielski polecam bardzo ciekawy artykuł o złocie i srebrze:

http://insidefutures.com/article/131856 ... harts.html

Biorąc pod uwagę moje obserwacje (cena platyny jako trzeciego PM, która nie spadła na swoje LOW z początku października).... śmiem uwierzyć facetowi....

Sensownie pisze, a z jego artykułu wynika, że trend spadkowy na złocie i innych PM (może!) się kończy.
Pokazuje wolumeny i szeroko opisuje aspekty sprzedających i kupujących.

Lubię jego artykuły (co tydzień) bo dużo w nich mądrych rzeczy. Interesujące jest stwierdzenie, że srebro będzie bardziej w przyszłości drożało niż złoto. Z tym się też zgodzę, bo z rok temu czytałem o problemach ze srebrem :)

Nic tylko... kupować _fizyczne_ srebro. Nie jest drogie (nie tak bardzo jak złoto), a perspektywy na przyszłość ma znakomite.

Oczywiście nie polecam od razu walić L w golda czy srebro za całe depo.... Ciężko znaleźć dołek i odwrócenie trendu.
W każdym razie ja mam to na uwadze ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

highend pisze:Dla znających angielski polecam bardzo ciekawy artykuł o złocie i srebrze:

http://insidefutures.com/article/131856 ... harts.html

Biorąc pod uwagę moje obserwacje (cena platyny jako trzeciego PM, która nie spadła na swoje LOW z początku października).... śmiem uwierzyć facetowi....

Sensownie pisze, a z jego artykułu wynika, że trend spadkowy na złocie i innych PM (może!) się kończy.
Pokazuje wolumeny i szeroko opisuje aspekty sprzedających i kupujących.

Lubię jego artykuły (co tydzień) bo dużo w nich mądrych rzeczy. Interesujące jest stwierdzenie, że srebro będzie bardziej w przyszłości drożało niż złoto. Z tym się też zgodzę, bo z rok temu czytałem o problemach ze srebrem :)

Nic tylko... kupować _fizyczne_ srebro. Nie jest drogie (nie tak bardzo jak złoto), a perspektywy na przyszłość ma znakomite.

Oczywiście nie polecam od razu walić L w golda czy srebro za całe depo.... Ciężko znaleźć dołek i odwrócenie trendu.
W każdym razie ja mam to na uwadze ;)
Pikne hobby masz!
A jak to się na twój trading przekłada?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

dodam jeszcze pana Larrego z inside futures i jego genialne antysygnały.
20 października dał BUY signal na GOLD:
http://insidefutures.com/article/131312 ... ignal.html

i jak to wtedy zobaczyłem od razu się zaniepokoiłem. Choć złoto rosło i urosło na 1250, i chyba mu uwierzyłem (o ja głupi ;))
Żałuję, że S nie wrzuciłem wtedy (!!!) W końcu facet jest mega ANTY sygnał :D

Najnowsza jego prognoza: SELL signal na cukier - można zobaczyć ;)

Potem facet usuwa te sygnały, które się nie sprawdziły (czyli 70% jego wpisów). Polecam zarchiwizować dla potomnych ;)
najlepszy jego antysygnał to było SELL na kawie jak była po 160, a potem urosła na 170 i...200-220 :twisted:

No ale cóż - facet daje sygnały na podstawie jednej świecy :d

Dadas

shogomad pisze:
Dadas pisze:A rynek, jak to rynek, zrobi kuku i zawróci.
EURUSDDaily.png
Dadas a gdzie u ciebie na wykresie jest "kuku" ? a raczej od którego miejsca masz na myśli zawrócenie ?
Może się okazać, że poziom 1.25000 nie zostanie trwale pokonany i nastąpi większa korekta, albo
może to już będzie trend.
Właśnie, kiedy korekta staje się już trendem? :?

-- Dodano: sob 01-11-2014, 18:41 --
niceone pisze:
Dirty Frank pisze:Witam Panowie traderzy! :D

małe pytanko świeżaka co do aktualnej sytuacji :D :D :D
czy w takim setup'ie na D1 aktualnie na edziu można się dopatrywać 'głowy z ramionami'?? :)
Obrazek
W trendzie spadkowym nie ma rgra, czyli nie, nie mozna
A dlaczego?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze: Pikne hobby masz!
A jak to się na twój trading przekłada?
Pytasz o złoto, srebro i platynę?
nie kieruję się takimi artykułami w sensie - że coś przeczytałem i od razu walę BUY czy SELL.
A hobby jakie? czytanie artykułów? :mrgreen:

Zablokowany