DayTrading: Czwartek 30.10.2014
Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014
na sp znowu wybicie na 1994??
Im szybciej przestaniecie wierzyć w książkowe bzdury tym lepiej. Ciekawe czy na tym forum chociaż 19% jest na + .Mpapiez pisze:Widzę że kolega nie rozumie co to znaczy słowo strategia i system.WarrenB pisze:Stary przestań chrzanić. Za dużo czytasz książek ze złotymi myślami.
Zapamiętaj, że żadne strategie ani systemy nie istnieją.
Gdyby coś takiego istniało gwarantuję Ci, że GS odkupiłby to od Ciebie za wiele mld $.
Mniej teorii a więcej praktyki.
Tutaj przedewszystkim chodzi o strategię / system wejść i wyjść z pozycji.
Idąc twoim tokiem rozumowania, nie istnieją opory oraz wsparcia, linie trendów oraz średnie cen. Również cena nie lata w kanałach i nie wybija się z trójkątów...
Aż mi się przykro robi z twojego powodu, bo z tej wypowiedzi wynika że ty wchodzisz na pałę i na niusyktóre często są plotkami.
http://comparic.pl/knf-81-polskich-trad ... i-forexie/
Traderki nie da się nauczyć. Traderem trzeba się urodzić i co najwyżej doskonalić

pochwal się swoimi osiągnięciami !
- Matthew414
- Pasjonat
znowu sie zaczyna ja pierd)(*)(*)(*
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

Żartujesz? Czy co?Stragan pisze:pochwal się swoimi osiągnięciami !
Chwaliłem się kiedyś na starym nicku. Kilku userów pamięta.
Teraz za stary jestem na takie numery.
Zgadza się, wtedy była życzeniowa.Dadas pisze:mowiles ze cofka zyczeniowa a ja na t otak bedzie taka jak wczorajNowy123 pisze:Takie "czapowanie" na indeksach to normalka.Dadas pisze:Ja wam mówie, słuchajcie się nowego to daleko zajdziecieTyp już chyba ogarnął forex!
Tylko po co robić to pod prąd, jak można tak:dlugo nie musielismy czekac
Ja wolę tą rzeczywistą, a wejście wcale nie gorsze, a nawet lepsze.[/quote]
spoko dzis moze byc cos wiecej niz cofka jednodniowa

Na SP chyba gotowe prawe ramię
a teraz na 1700 

Mpapiez pisze:Widzę że kolega nie rozumie co to znaczy słowo strategia i system.WarrenB pisze:Stary przestań chrzanić. Za dużo czytasz książek ze złotymi myślami.
Gdyby coś takiego istniało gwarantuję Ci, że GS odkupiłby to od Ciebie za wiele mld $.
Idąc twoim tokiem rozumowania, nie istnieją opory oraz wsparcia, linie trendów oraz średnie cen. Również cena nie lata w kanałach i nie wybija się z trójkątów...
Aż mi się przykro robi z twojego powodu, bo z tej wypowiedzi wynika że ty wchodzisz na pałę i na niusyktóre często są plotkami.
Chłopaki (i Panie) o co się kłucić:
jedni grają pod "technikę" inni pod "niusy" a jeszcze inni pod "fundamenty", na stooqu można nawet poczytać "przepowiednie" astrologa (czy jakoś tak)

Dla jednych daytrading to -"wejść rano (pod indywidualne "sygnały" zależne od przyjętych założeń ) - wyjść wieczorem", dla innych "reakcja" na wybicia itp, inni "łapią noże" (zakładają że "niżej/wyżej już nie będzie) itd, itp. To w końcu forex.
Każda z tych "strategii" ma swoje plusy i minusy, ważne żeby saldo było na +.
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. 

Po pierwsze, to według światowych danych tylko 3%-5% traderów zyskuje.WarrenB pisze:Im szybciej przestaniecie wierzyć w książkowe bzdury tym lepiej. Ciekawe czy na tym forum chociaż 19% jest na + .Mpapiez pisze:Widzę że kolega nie rozumie co to znaczy słowo strategia i system.WarrenB pisze:Stary przestań chrzanić. Za dużo czytasz książek ze złotymi myślami.
http://comparic.pl/knf-81-polskich-trad ... i-forexie/
Traderki nie da się nauczyć. Traderem trzeba się urodzić i co najwyżej doskonalić![]()
![]()
Wynik podawany przez KNF to wynik ankiety.
W ankietach można powiedzieć wszystko, a Polak lubi się przechwalać, skoro prawdy nie musi mówić.
Gdyby w Polsce 19% traderów zyskiwało, tobyśmy byli najbogatszym narodem na świecie.
Dadas. Obłęd polega na powtarzaniu w kółko tych samych czynności oczekując innych rezultatów. I tak właśnie robią nasi traderzy
Trzymamy stratę do stop-out a zysk kasujemy po 10 pips.