Supply & Demand - Peter's FX Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Re: Supply & Demand - Peter's FX Journal

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

Siedziałem wczoraj po nocy szukając idealnego wejścia i przez to w ogóle nie wchodziłem tracąc parę świetnych okazji, dzisiaj pierwsze wejście poszło w stopa ale może to i lepiej, powinno być z górki i bardziej na luzie.

2014-10-30 13:37:01 USD/JPY 108,996 -10,67 PLN
2014-10-30 15:14:05 USD/JPY 108,841 6,67 PLN
2014-10-30 15:51:07 USD/JPY 108,878 29,83 PLN

Obrazek
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Byłem już w L-ce na samym dole to zamknąłem, miałem wchodzić drugi raz to się jakaś niepewność pojawiła, pewnie i tak bym nie postawił TP tak daleko ale mimo wszystko... muszę sobie jakąś regułę ustalić aby zawsze wchodzić w takie okazje nawet jeżeli są wątpliwości.

mała s-ka aud/jpy, na Nikkei możliwa korekta

Obrazek

Obrazek

usd/chf walczy z kreską trendu, nie chcę się tym za bardzo sugerować ale nie zdziwię się również jak dolar zacznie ostro spadać, z trendu spadkowego raczej się wychodzi z niższego dołka bez korekty
Obrazek

2014-10-30 20:10:18 USD/JPY 109,307 2,00 PLN grosz do grosza :P

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Na razie odrabiam straty z moich nocnych wygłupów, niema tragedii bo dbam o MM ale mocno jestem na siebie wqrwiony :evil:

Ładny poziom na l-ke na U J, ostrożnie z TP bo zbliżamy się do poziomu na dziennym.

Obrazek

Obrazek

w momencie pisania cena do niego spadła, trochę lipa, miało mi najpierw TP zamknąć to bym wszedł całą pozycją jeszcze raz w l-kę, 1.5 pipsa do tp zabrakło :twisted:

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajszy dzień zupełnie mi nie wyszedł, w sumie po takich wzrostach na Jenach na które się nie załapałem powinienem olać usd/jpy i przejść na euro, sytuacja była tam klarowniejsza i mniej nerwowa.

Wiadomo że nastroje na usd/jpy będą pro wzrostowe ale kto miał zarobić ten już zarobił, obserwuję co zrobi cena na najbliższym poziomie.
Obrazek

dolar ma jeszcze sporo miejsca na wzrosty, pytanie tylko czy jedziemy tam windą czy idziemy schodami
Obrazek

euro 150-250 pipsów od poziomu, zobaczymy czy zjedziemy tam do czwartku czy dopiero w czwartek (ECB Monetary policy statement and press conference)
Obrazek

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Chce sie spytac jak platforma ProTrader z ING. Masz jakies problemy z wykresami (u mnie na demie w kwietniu wykresy ladowaly sie z przerwami)? Jakies zawiechy badz poslizgi cenowe? Jak spread?
Pzdr.

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

irmentruda pisze:Chce sie spytac jak platforma ProTrader z ING. Masz jakies problemy z wykresami (u mnie na demie w kwietniu wykresy ladowaly sie z przerwami)? Jakies zawiechy badz poslizgi cenowe? Jak spread?
Pzdr.
Zwiechy łapie jak pobiera historię dla par, szczególnie jak otworzysz jakiś większy zestaw wykresów z parą dla której nie było jeszcze historii w cache, aktualnie mam otwarte łącznie 14 wykresów na 4 pulpitach i chodzi bez zarzutów.

Poślizgi ceny mogą się chyba zdarzyć ~22, na żywo nie wyłapałem ale na wykresie euro widzę, nie wiem skąd to się bierze, może jakiś bank na rynku lokalnym sprzedawał euro 20 pipsów taniej tuż przed zamknięciem sesji ?
Obrazek

spready są w porządku, z reguły 0.5 pipsa na euro i ujkach, czasem zero na euro, na egzotykach potrafi zabujać spreadem dlatego ich nie dotykam (eur/nok, usd/zar itp), jeżeli wierzyć ostatnim zapisom platformy z piątku to spread na euro o 22 wynosił 6.2 pipsów a na usd/sek 1031

Ciekawa rzecz którą zauważyłem, jeżeli cena przebije SL zanim zlecenie zostanie zrealizowane to transakcja zamyka się ze stratą 0 pipsów i płacisz tylko komisje, zdarzają się również dodatnie poślizgi przy tp czyli pewnie i przy stopie może się obsuwa zdarzyć.

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Wstaję na "RBA Interest Rate Decision", budzik na 4:00 ale jak widać obudziłem się razem z Tokyo :P

piczka ze mnie że nie wszedłem również longiem po 100 pipsów :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

W zeszłym tygodniu ostro odpierniczałem, tydzień zakończyłbym na plusie jakbym zamknął platformę w piątek o 20, niestety za dobrze mi szło :evil:

Początek zeszłego tygodnia fatalny, naczytałem się chyba o jakimś piramidowaniu i innych pierdół a nie od dziś mi wiadomo że aby regularnie zarabiać na forexie trzeba ciężko pracować i ciułać grosze a nie bawić się w hazard.

Ilość transakcji 113, 57 na plus 56 na minus, przy takiej ilości wejść i niskiej skuteczności prowizje mnie wykańczają, zysk brutto 27,21, netto -87,36.
Teoretycznie i tak powinien być duży plus jakbym trzymał się zasad, niestety było kilka większych strat.

W tym tygodniu poprawiłem parę małych niuansów, powinno trochę pomóc skuteczności.

Poniedziałek 20 transakcji, 12 na plus, 8 na minus, zysk 59,21, skuteczność 67% to już chyba całkiem nieźle :D

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Witam,

tak to jest, zawodowy pokerzysta wie kiedy odejsc od stolu. Ja tez caly czas z tym walcze, zeby wylaczyc te wykresy w cholere jak mam zysk. Jak mam strate to tez trzeba wylaczyc i dac odpoczac neuronom.
Latwo sie mowi i pisze, ciezej to stosowac wobec samego siebie.
Pzdr.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

co to za niuanse jesli mozna zapytac ? :)
Myśleć i działać jak Goldman !

ODPOWIEDZ