DayTrading: Czwartek 30.10.2014
- biznesman22
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014
15 min i edek strzała w dół jeżeli prognozy się sprawdzą
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
MOSCOW, Oct 30 (Reuters) – The rouble jumped on Thursday, bouncing off an all-time low against the dollar amid market talk of possible central bank intervention ahead of a monetary policy meeting and rumours of a deal with Ukraine over Crimea.
With nerves jangling before Friday's meeting, when decisive central bank action is expected to stem a steep slide in the currency and combat rising inflation, market players struggled to pin down the underlying cause of the sharp upward move.
Traders in Moscow and London said the rouble's recovery was driven by a report by Ukraine's UNIAN agency that President Vladimir Putin and Ukrainian President Petro Poroshenko may have reached an unofficial agreement on the future status of Crimea.
Putin's spokesman cast doubt on the report and analysts described it as unconvincing. Another explanation for the rouble jump, analysts said, was that central bank was intervening indirectly to support the rouble
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
zaraz dane z USA i cuda nowej metodologi liczenie PKB
- biznesman22
- Stały bywalec
Nowy, atakujesz na danych?
co ty pierniczysz jak dane mają byc gorsze dla usdbiznesman22 pisze:15 min i edek strzała w dół jeżeli prognozy się sprawdzą
13:30 USD Wskaźnik Cen PKB (raz na kwartał) 1,3% 2,0%
dane meszane
-- Dodano: czw 30-10-2014, 14:37 --
Szwajcarzy podejmą decyzję, która może być brzemienna w skutki
IAR - Biznes
30 Paź 2014, 13:13
30.10.2014 (IAR) - Szwajcarzy za miesiąc podejmą decyzję, która może być brzemienna w skutki dla 700 tysięcy Polaków, którzy spłacają kredyt mieszkaniowy we frankach szwajcarskich. 30 listopada powiedzą w referendum, czy opowiadają się za zwiększeniem w ich kraju do 20 procent minimalne rezerwy złota. Zdaniem analityków, to może, ale nie musi oznaczać umocnienia się ich waluty.
Prezes Związku Banków Polskich również studzi emocje. Apeluje, by nie podkręcać napięcia, a spokojnie poczekać, co się wydarzy. Krzysztof Pietraszkiewicz dodaje, że to jak się zachowuje kurs jakieś waluty jest składową wielu, a nie jednego czynnika.
Krzysztof Pietraszkiewicz podkreśla, że kredyty we frankach w Polsce są bardzo spłacane. Przy okazji po raz kolejny zaapelował, by kredyty mieszkaniowe zaciągać tylko w tej walucie, w której się zarabia.
Wczoraj, Jan Krzysztof Bielecki poinformował, że premier Ewa Kopacz zwróciła się do szefa Komisji Nadzoru Finansowego, by ten przeprowadził tak zwane testy wytrzymałościowe banków na wypadek umocnienia się szwajcarskiego franka. Przewodniczący Rady Gospodarczej przy Prezesie Rady Ministrów podkreślił, że nie ma na razie mowy o jakimkolwiek ewentualnym projekcie wsparcia kredytobiorców z budżetu państwa.
dane meszane
-- Dodano: czw 30-10-2014, 14:37 --
Szwajcarzy podejmą decyzję, która może być brzemienna w skutki
IAR - Biznes
30 Paź 2014, 13:13
30.10.2014 (IAR) - Szwajcarzy za miesiąc podejmą decyzję, która może być brzemienna w skutki dla 700 tysięcy Polaków, którzy spłacają kredyt mieszkaniowy we frankach szwajcarskich. 30 listopada powiedzą w referendum, czy opowiadają się za zwiększeniem w ich kraju do 20 procent minimalne rezerwy złota. Zdaniem analityków, to może, ale nie musi oznaczać umocnienia się ich waluty.
Prezes Związku Banków Polskich również studzi emocje. Apeluje, by nie podkręcać napięcia, a spokojnie poczekać, co się wydarzy. Krzysztof Pietraszkiewicz dodaje, że to jak się zachowuje kurs jakieś waluty jest składową wielu, a nie jednego czynnika.
Krzysztof Pietraszkiewicz podkreśla, że kredyty we frankach w Polsce są bardzo spłacane. Przy okazji po raz kolejny zaapelował, by kredyty mieszkaniowe zaciągać tylko w tej walucie, w której się zarabia.
Wczoraj, Jan Krzysztof Bielecki poinformował, że premier Ewa Kopacz zwróciła się do szefa Komisji Nadzoru Finansowego, by ten przeprowadził tak zwane testy wytrzymałościowe banków na wypadek umocnienia się szwajcarskiego franka. Przewodniczący Rady Gospodarczej przy Prezesie Rady Ministrów podkreślił, że nie ma na razie mowy o jakimkolwiek ewentualnym projekcie wsparcia kredytobiorców z budżetu państwa.
30 listopada jest to referendum w Szwajcarii.
Ciekawe to jest - jakby wygrali zwolennicy zwiększenia rezerwy złota to Gold UP poleci
-- Dodano: 30 paź 2014, 13:41 --
a tak w ogóle (co już pisałem) - serio mi to wygląda na "ostatnie pierdnięcia" dolara po FED
I wcale mnie edek nie zdziwi na UP.
i usd/rub pewnie dalej w dół..... takie usd/try już chce w dół.
Ciekawe to jest - jakby wygrali zwolennicy zwiększenia rezerwy złota to Gold UP poleci

-- Dodano: 30 paź 2014, 13:41 --
a tak w ogóle (co już pisałem) - serio mi to wygląda na "ostatnie pierdnięcia" dolara po FED

I wcale mnie edek nie zdziwi na UP.
i usd/rub pewnie dalej w dół..... takie usd/try już chce w dół.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Gaduła
Piekny ruch na edku prawie od dołka złapałem L
i bardzo dobrze - to też jest sposób na forex. Masz komfort bo ustawiasz SL na zysk i Cię to rybawariatgdynia pisze:Piekny ruch na edku prawie od dołka złapałem L

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Gaduła
miałem elke wyzej ale sl nie ustawiłem wiec nie wyrzuciło teraz oby dwie na plus
-- Dodano: 30 paź 2014, 14:48 --
To było szczescie poczatkujacego Głupi czasem na szczecie
-- Dodano: 30 paź 2014, 14:48 --
To było szczescie poczatkujacego Głupi czasem na szczecie