DayTrading: Czwartek 30.10.2014
Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014
Lepiej tak nie rób. Czlowiek nabiera złych nawyków i to skutkuje na realu. Wiem z autopsji.
Na ten moment był to dzisiejszy dołek , nie wiem czy nim zostanie do końca dnia .Dadas pisze:A u ciebie już jest dołek i wiesz na pewno, że to dołek?kr85kr pisze:Brany na dzisiejszym dołku ?Lolo pisze:DAX w kierunku 8800
Short.
Bo mnie jakoś wychodzi, że dołka jeszcze nie widać.
Jeśli jednak tak by się stało wtedy napiszesz że s trzeba brac na górkach a nie na dołkach , zawsze masz na wszystko odpowiedź .
otóż nie, dobrałem pozycję do DEPO i zarabiała swapem.atlanticos pisze: jednym słowem piramidowałeś strate pod prąd i tym razem się udało... Zdradzę Ci tajemnicę - piramidowanie straty to MC - jak nie teraz to nastepnym razem więc nie wiem czym się tak podniecasz? I potraktuj to jak radę, a nie atak
To była mała pozycja na którą mogłem sobie pozwolić w stosunku do depo.
Ja nie jestem DANBO86

Pozycja dobrana do depo = odpowiednia wielkość pozycji. I jedna pozycja. Nie piramida.
Wczoraj dopiero (po FED) zacząłem się martwić, że jednak dupa jest i trzeba zamykać ze stratą.
Dzisiaj natomiast zamiast zamykać ze stratą to dobrałem drugie S na szczycie (choć nie wiedziałem jeszcze, że to szczyt),
do czego skłoniło mnie dziwne (nietypowe) zachowanie pary USD/RUB.
Zatem podsumowując: gdybym tydzień temu nie wziął S na usd/rub to bym się tą parą nie interesował. I pewnie bym nie zauważył jej zachowania dzisiaj.
Ale Żaba sumarycznie masz rację - takie coś - to jest duże ryzyko. Tym razem się udało

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Pasjonat
tymczasem usdrub do góry hehe
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
na rublu piknie spekulantow CAR PUTIN przewioz i idealny moment wybral po FEDZIE 

Jeżeli myślisz wogóle o realu, to na demo symuluj takie warunki, jakie będzisz w realu uskuteczniał.Lolo pisze:@ DadasDadas pisze: Otwierać pozycje trzeba na lokalnych przystankach.
To oczywiscie profesjonalne podejscie, gdy ma sie na to czas.
Ja handluje w tej chwili na Deno i tak troche z odskoku.
W przyszlosci, jezeli bede mial wiecej czasu, wowczas cos na real.
Inaczej to jest strata czasu i nabywanie złych nawyków, których potem jest ciężko się pozbyć.
-- Dodano: czw 30-10-2014, 14:03 --
Tak, bo ja idę na M5 za ceną.kr85kr pisze: Na ten moment był to dzisiejszy dołek , nie wiem czy nim zostanie do końca dnia .
Jeśli jednak tak by się stało wtedy napiszesz że s trzeba brac na górkach a nie na dołkach , zawsze masz na wszystko odpowiedź .
Więc, teraz akurat buduje się ORGR, więc cena stanęła.
Obecny dołek, może się stać górką.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
otóż to, zgodnie z tym:MaciejWLKP pisze:tymczasem usdrub do góry hehe
http://blogi.bossa.pl/wp-content/upload ... e_bull.jpg
IOW, gdy pisałem poprzedniego posta, jeszcze cena nie wskazywała na zatrzymanie.
Dopiero wybicie dołem okazało się słabe i 2 świece M5 zrobiły dopiero dołek.
Teraz jest możliwość korekty do góry.
a ten dołek to... niedoszła linia szyi RGRDadas pisze:IOW, gdy pisałem poprzedniego posta, jeszcze cena nie wskazywała na zatrzymanie.

-
- Bywalec
Dane o PKB z godz. 13.30 oraz relacja z wystąpienia Janet Yellen z godz. 14.00 zapraszam na http://acemarketu.com/.