DayTrading: Środa 29.10.2014
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 29.10.2014
gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś również zatrybił moje analizy. Aktualnie mogę wrzucić Ci to
setup który wykorzystałem ma dobrą statystykę wygranych do strat. Chodzi o obszar potencjalnego zwrotu i nowego impulsu po korekcie między 61.8 i 161.8 fibo
setup który wykorzystałem ma dobrą statystykę wygranych do strat. Chodzi o obszar potencjalnego zwrotu i nowego impulsu po korekcie między 61.8 i 161.8 fibo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu
- biznesman22
- Stały bywalec
Myślisz, że pójdzie L na danych? W dłuższym terminie na daną chwilę stawiam na mocne S
- dobryfxplayer
- Maniak
lepiej zapytaj jaką gram dźwignią kolego i na ilu instrumentach[/quote]highend pisze:Gdybym ja miał coś napisać i zszedł do poziomu przedszkolaka to bym napisał:Dadas pisze:Miałeś akurat farta, fuksa, czy szczęście i nic pozatym.roberttheus pisze:i co specjaliści od forex???? hahaahahha nawet nie wiem co powiedziali na fed i g. mnie to obchodzi . Korekta się skończyła mamy nowy impuls jak ktoś podstaw nie odróżnia to nigdy nie będzie zarabiał na forex. Idealnie wymierzyłem punkt zwrotu teraz czekam na 125
Możesz być skutecznym traderem, ale nigdy nie zdobędzisz szacunku u innych, jeżeli będziesz takie wpisy dawał.
Twoja dojrzałość emocjonalna jest na poziomie przedszkolaka.
"i co kolego Robertheus - zarobiłeś tym 0.01 lotem na czekoladę?"
Ale nie napiszę tak
tradujesz 8 lat i pozycje sa wielkosci 0.01 lot? wniosek jest tylko jeden. przez te osiem lat straciles kupe kasy...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
tymczasem indeksy jednak w dół ruszyły.... w sumie reakcja przecież nie jest natychmiast 
-- Dodano: 29 paź 2014, 20:12 --
a co do Golda - popatrzcie jaka świeca się nam zrobiła na miesięcznym. Niby napisałem, że leci na 1100 - ale może jednak nie? Dopóki nie przebije dołka (1180) to jestem spokojny....
Aktualna świeca wygląda jak gwiazda poranna. O ile jutro/pojutrze się nie zmieni.

-- Dodano: 29 paź 2014, 20:12 --
a co do Golda - popatrzcie jaka świeca się nam zrobiła na miesięcznym. Niby napisałem, że leci na 1100 - ale może jednak nie? Dopóki nie przebije dołka (1180) to jestem spokojny....
Aktualna świeca wygląda jak gwiazda poranna. O ile jutro/pojutrze się nie zmieni.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- grzelulukas
- Gaduła
Witam, warto sobie podpiąć Twojego posta bo tak to może własnie wyglądać, nawet odbicie w okolicach 1,251.yeahman pisze:Mat2314 pisze:Pachnie lekką korektą, może przez noc? Może i przeskoczy 1,266 by wyrżnąc sl, ale pewnie 1,27 nie zostanie naruszone.yeahman pisze:Wg moich wizji jesteśmy teraz na 3. podfali spadkowej w właśnie rozpoczętej 5. fali spadkowej całego impulsu z 1,40. Koniec tego to jakieś 1,2380 1,2150. Wygląda całkiem jednoznacznie na mojej analizie, do tego fundamenty też się zgadzają. Ale pytanie gdzie brać S
Zadaję sobie to samo pytanie, albo zaraz przed 9:00 (pierwsze ważniejsze dane z UE), albo ostatecznie to przed 13:30 (dane z usa o bezrobolach i gdp, a chyba Yellen na konferencji nie palnie czegoś o qe4). Dzisiejszy statement wskazuje, że te dane będą dobre (bo pewnie je mają), czyli euro musi jutro polecieć.
JA myślę że możemy korygować do tej zielonej wykropkowanej LT z H4, to by była podfala 2. (1,2660 idealnie wychodzi na retest kanału) a potem jazda wg eliota mniej więcej, obecnie taki scenariusz najbardziej mi się wgryza w wykres i jest zgodny z tym co mam na D1
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
No fakt na tym H4 jest jeszcze RGR... łooo matko, biore pożyczkę z banku z 200k i połową bański walę w S 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
yeahman pisze:No fakt na tym H4 jest jeszcze RGR... łooo matko, biore pożyczkę z banku z 200k i połową bański walę w S
ale takie jakieś koślawe to RGR...czy z założenia RGR nie ma być w "miarę" symetryczne ????
nie rob tego, jeszcze nie dzisiajyeahman pisze:No fakt na tym H4 jest jeszcze RGR... łooo matko, biore pożyczkę z banku z 200k i połową bański walę w S
Założenie co do RGR jest wyłącznie co do proporcji ramiom, głowy i tego samego poziomu oparcia całej formacji. Symetryczność nie ma znaczenia.shogomad pisze:yeahman pisze:No fakt na tym H4 jest jeszcze RGR... łooo matko, biore pożyczkę z banku z 200k i połową bański walę w S
ale takie jakieś koślawe to RGR...czy z założenia RGR nie ma być w "miarę" symetryczne ????
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
aaaa....ok, człowiek sie uczy całe życie. Dzięki za wyjaśnienie.yeahman pisze:Założenie co do RGR jest wyłącznie co do proporcji ramiom, głowy i tego samego poziomu oparcia całej formacji. Symetryczność nie ma znaczenia.shogomad pisze:yeahman pisze:No fakt na tym H4 jest jeszcze RGR... łooo matko, biore pożyczkę z banku z 200k i połową bański walę w S