DayTrading: Środa 29.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 paź 2014, 00:00

Wzrost
13
36%
Bez zmian
4
11%
Spadek
19
53%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 29.10.2014

Nieprzeczytany post autor: laranja »

highend pisze:Nowy123 miał wczoraj 3 shorty na sp500... wykończą go? :mrgreen: ;)
Nie tylko wczoraj. Nowego nigdy nie wykończą. :) Zobaczysz, że jeszcze będzie dzisiaj dobierał, a jeśli po FED urośnie to weźmie S pod odchorowanie dzień po FED.
Mój strzał jest taki, że zmniejszą QE, ale nie zakończą, w efekcie nie będzie dużych spadków i jednym ruchem możemy wrócić na szczyty, dopiero potem korekta (na której warto będzie kupować).
highend pisze:Właśnie to rozkorelowanie daxa i sp500 jest zastanawiające.
Takie "lokalne" jak dzisiaj, to normalna sprawa, wczoraj SP500 stał w miejscu, a DAX chętnie rósł (SP500 nadrobił wieczorem), a na D1, to myślę, że po prostu odzwierciedla stan gospodarki - w USA się odbija, a w EU wiadomo, jak jest. Też mnie to trochę dziwi (nasuwa się skojarzenie, że SP500 jest napompowany przez FED, a DAX odzwierciedla sytuację na świecie), ale lepiej tutaj nie kombinować, tylko grać z trendem.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

roberttheus pisze:Z moim mikrolot mogą bujac po 100 pipsow w dwie strony a ty ze swoim 1 lotem będziesz sral ze strachu
Nie przyjacielu, ja nie będę "srał ze strachu" bo będę poza rynkiem, lub będę na zabezpieczonym proficie - zależnie czy i jak wysoko wykres przed Fedem chłopaki podciągną.

Tak od siebie zapytam wprost, jeżeli na tobie ruchy 100 pipsów nie robią wrażenia, to czy to jest jeszcze day trading ?

@Highend

Ja się z niego nie nabijam, tylko pyta czy drobni inwestorzy już zapakowani, a sam tak naprawdę jest drobniakiem ;)...

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Mpapiez pisze:
roberttheus pisze:Z moim mikrolot mogą bujac po 100 pipsow w dwie strony a ty ze swoim 1 lotem będziesz sral ze strachu
Nie przyjacielu, ja nie będę "srał ze strachu" bo będę poza rynkiem, lub będę na zabezpieczonym proficie - zależnie czy i jak wysoko wykres przed Fedem chłopaki podciągną.

Tak od siebie zapytam wprost, jeżeli na tobie ruchy 100 pipsów nie robią wrażenia, to czy to jest jeszcze day trading ?

@Highend

Ja się z niego nie nabijam, tylko pyta czy drobni inwestorzy już zapakowani, a sam tak naprawdę jest drobniakiem ;)...
Który ma Shorta na Edku, bo mu 100 Pipsów straty nic nie robi, bo przy 0.01 Lota, rzeczywiście nic nie robi.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tesla - linia trendu jednak działa? :mrgreen:

Wczoraj do niej doszliśmy (opór?). Zaryzykowałem S i zostawiłem na dzisiaj
Choć miałem poczekać z pozycjami do 5 listopada.... :twisted:

A Dziś zjazd. (mniam mniam).

Nikt mi nie powie, że aktualny trend Tesli jest wzrostowy.

Kupuj plotki (wczoraj), sprzedawaj fakty (dzisiaj).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

Który ma Shorta na Edku, bo mu 100 Pipsów straty nic nie robi, bo przy 0.01 Lota, rzeczywiście nic nie robi.[/quote]
ja własnie wziołem jedna S

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

nie papiez to nie jest daytrading natomiast dopoki nie przebiją oporu obowiązuje sell wg mojej analizy w krótkim terminie

-- Dodano: śr 29-10-2014, 15:21 --

jak widzisz znow testuja fibo okolice 1275
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

laranja pisze: Mój strzał jest taki, że zmniejszą QE, ale nie zakończą, w efekcie nie będzie dużych spadków i jednym ruchem możemy wrócić na szczyty, dopiero potem korekta (na której warto będzie kupować).
Nie uważasz, że taka sytuacja to będzie mocny impuls dla euro? IMO zakończenie QE i brak zmian w oświadczeniu to konsensus rynkowy, który niewiele zmieni (lekko może edka wzmocnić, ale do czwartkowych danych).
Natomiast niezakończenie QE (choćby po zmniejszeniu) będzie niespodzianką, która zwyczajnie wywali edka w górę. Tym bardziej, że za taką decyzją musi pójść bardzo gołębie stanowisko.

I między tymi dwoma się waham.

Natomiast scenariusz prodolarowy opiera się na konkretach w sprawie stóp, braku zmiany stanowiska co do inflancji oraz ogólne zadowolenia z kierunku gospodarki tj. wszystko na właściwej drodze. Jakoś tego nie widzę, choć są już przecieki, że niby USD GDP będzie niezłe. Ktoś to inaczej widzi?

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:Tesla - linia trendu jednak działa? :mrgreen:

Wczoraj do niej doszliśmy (opór?). Zaryzykowałem S i zostawiłem na dzisiaj
Choć miałem poczekać z pozycjami do 5 listopada.... :twisted:

A Dziś zjazd. (mniam mniam).

Nikt mi nie powie, że aktualny trend Tesli jest wzrostowy.

Kupuj plotki (wczoraj), sprzedawaj fakty (dzisiaj).
Tak, ale dzisiaj zaraz po otwarciu z luką bessy trza było wchodzić na S i patrzeć.
Trend ten silniejszy jest w dół, ale to co dzisiaj idzie w dól, może się okazać tylko pullbackiem do F61.8 trendu wzrostowego.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

roberttheus pisze:nie papiez to nie jest daytrading natomiast dopoki nie przebiją oporu obowiązuje sell wg mojej analizy w krótkim terminie

-- Dodano: śr 29-10-2014, 15:21 --

jak widzisz znow testuja fibo okolice 1275
1.2750 właśnie należy do przeszłości - to co dalej [S] ? :)

Bo ja właśnie jestem już na sporym zabezpieczonym proficie i mam w dupie to co się będzie działo dalej. Chociaż nie ukrywam że jak by się nie cofneli pod 1.2750 to bede bardzo zadowolony.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Zablokowany