DayTrading: Środa 29.10.2014
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 29.10.2014
Edek zmierza w kierunku o którym pisalem wczesniej target 1252
windsurfing na falach trendu
rzeźnik spada... moze i dax się posłucha
dziś koniec efufri jak pisał Nowy?
dziś koniec efufri jak pisał Nowy?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Chłopie, to są znowu ruchy po 15 pips, a ty się podniecasz.roberttheus pisze:Edek zmierza w kierunku o którym pisalem wczesniej target 1252
Będą tak kosić naiwnych.
A ja sprobuje S na DAXa
To wielki błąd nowicjuszy wyznaczać sobie jakieś normy dzienne. Okazji szuka się wtedy na siłę a to nie jest wskazane.Dadas pisze:Norma dzienna zaliczona.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
To jest "baza":
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- roberttheus
- Maniak
Naiwni SA ci którzy uważają ze euro umocn się wobec dolara mam wrażenie ze nie odrozniasz impulsu od korekty ani nie wiesz co to trend fundamenty również przemawiają za słabym euro możliwe ze EBC wprowadzi swoje qe dane z Niemiec wskazują na hamowanie gospodarki Europa gnije i lepiej to zaakceptuj
windsurfing na falach trendu
Nie ucz ojca dzieci robić, a tym bardziej dziadka.yeahman pisze:To wielki błąd nowicjuszy wyznaczać sobie jakieś normy dzienne. Okazji szuka się wtedy na siłę a to nie jest wskazane.Dadas pisze:Norma dzienna zaliczona.
Ja mam swoją normę dzienną, takie minimum, standart, który mi wystarcza..
Błędem jest sugerować się co do kierunku i upierać, że cena musi reagować zgodnie z twoim zdaniem.
Błędem jest także bycie pazernym.
-- Dodano: śr 29-10-2014, 10:42 --
A mnie to akurat "zwisa".roberttheus pisze:Naiwni SA ci którzy uważają ze euro umocn się wobec dolara mam wrażenie ze nie odrozniasz impulsu od korekty ani nie wiesz co to trend fundamenty również przemawiają za słabym euro możliwe ze EBC wprowadzi swoje qe dane z Niemiec wskazują na hamowanie gospodarki Europa gnije i lepiej to zaakceptuj
Ja mam wykres i reaguje pod sytuację na wykresie.
Edek może sobie lecieć w dół, a może sobie lecieć w górę.
Mnie to obojętne.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, 09:46 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.
DAX 1h
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Norma dzienna jest dobrym pomysłem, pod warunkiem:
- po osiągnięciu tej normy koniec trade danego dnia (odpoczynek) - choć może "boleć" jak uciekają kolejne "okazje".
- jeśli się nie uda jej osiągnąć w ciągu dnia - nie robić tego "na siłę" - bo będzie strata
Ja tak robiłem od marca. Do lipca tradując w ten sposób zrobiłem 100% depo w 3 miesiące.
Potem przestałem tak robić i do dzisiaj mam z tego powodu czkawkę
W październiku znowu tak robię i jest lepiej. A skoro u mnie to działa to już nie zamierzam inaczej.
Jakiekolwiek próby zmiany i założenia sobie czegoś (patrz Apple) - odbijają się kolejną czkawką.
- po osiągnięciu tej normy koniec trade danego dnia (odpoczynek) - choć może "boleć" jak uciekają kolejne "okazje".
- jeśli się nie uda jej osiągnąć w ciągu dnia - nie robić tego "na siłę" - bo będzie strata
Ja tak robiłem od marca. Do lipca tradując w ten sposób zrobiłem 100% depo w 3 miesiące.
Potem przestałem tak robić i do dzisiaj mam z tego powodu czkawkę
W październiku znowu tak robię i jest lepiej. A skoro u mnie to działa to już nie zamierzam inaczej.
Jakiekolwiek próby zmiany i założenia sobie czegoś (patrz Apple) - odbijają się kolejną czkawką.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami