LMAX exchange, czy IC Markets?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: LMAX exchange, czy IC Markets?

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Ja także wystąpiłem z taką prośba i innych rownież zachęcam....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

też do nich pisałem w tej sprawie; podałem przykłady brokerów którzy konta
w PLN prowadzą - np. Dukascopy, GFT, LMAX, MIG (teraz ma jakąś inną nazwę).
Madame Sophie odpowiedziała, na razie nie mają takich planów.
Ale próbować zawsze warto, bo im więcej itd.
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Padło coś o regulacjach więc dodam kilka szczegółów...

W Wielkiej Brytanii regulator jest dość hmm wymagający czy można by powiedzieć surowy. Oczywiście dla firm, które pod niego podlegają.
Zaletą jest fakt, iż gwarancja depozytu wynosi do 200 000 GBP więc większa kasa powinna czuć się tam bardzo bezpiecznie ;). Dodatkowo, FCA (to właśnie ten regulator ;) ) regularnie sprawdza brokerów i np. życzy sobie, aby przedstawiono mu potwierdzenia transakcji. I broker musi wtedy udowodnić, że każda transakcja została wykonana poprawnie, czyli broker nie był jej stroną tylko została ona skojarzona z drugą stroną na rynku. Jeśli dopatrzą się tu naruszeń broker może otrzymać niemałą karę lub nawet stracić licencję. Dzięki takiemu surowemu nadzorowi nie ma obawy, że pojawi się gdzieś konflikt interesów lub broker zacznie coś kombinować.

Znane są przecież przypadki, gdzie cypryjski, czy jeszcze inny broker reklamuje się jako ECN czy STP, a de facto jest MM. Oczywiście zaobserwujemy to głównie po tym jak zaczniemy zarabiać ale jeśli ktoś lubi spać spokojnie to nie jest to dla niego dobre rozwiązanie.

W przypadku LMAX słowo "broker" nie jest zbyt trafnym określeniem. LMAX to giełda. Zajmują się przede wszystkim dystrbucją i zwiększaniem swojej płynności, a także rozwojem technologii (obsługa i matchowanie zleceń), co powoduje, że im dłużej firma jest na rynku, tym jakość ich usług na tym polu powinna być lepsza. Stąd też otwartość na negocjacje prowizji jeśli klient jest aktywny. Jeżeli generujesz większy obrót daj nam znać, a załatwimy Ci lepszą stawkę. Są traderzy detaliczni, którzy zeszli nawet poniżej 0,0016% ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

tomp76
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomp76 »

Witam
Mam pytanie, jeśli Lmax nie jest brokerem tylko giełdą (nie wiem jak mam to rozumieć) to czy są firmy podobne do lmax-a, które też nie są brokerem tylko giełdą ? Czyli działają na wzór lmax-a.

ODPOWIEDZ