Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Masz wbudowany w MT4. Obejrzyj filmik powyżej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Pytanko:

Platforma trading 212 oferuje handel w sobotę i niedzielę kiedy, rynki są zamknięte. W krótkiej notce która wyskakuje piszą ,ze "symulują" ruch na rynkach. Czy dobrze rozumiemem ,że ruchy widoczne na platformie odzwierciedlają tylko transakcje użytkowników trading 212 ? Czy na innych platformach jest tak samo ????

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

Jak daleko wstecz powinienem spr.swój system aby zobaczyć ze jest opłacalny?
Przeprowadziłem analizę aż do 2011,06,01. (Uważacie że to wystarczy?)
Wypadła pozytywnie praktycznie w każdym miesiącu zarabiałem od 3% do 126%.Nie zanotowałem wyzerowania kata.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Czy to normalne ,ze spread jest rózny na różnych parach walut u teko samego brokera ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Bardzo ważne jest na czym robiłeś ten test. Jeśli na standardowym testerze strategii w MT4 to taki test ma mało wspólnego z rzeczywistością. Jak już chcesz mieć wiarygodny backtest to tylko z jakością modelowania 99% ( i nie chodzi tu o 90% ).
Jeśli chodzi o okres testu to moim zdaniem ważna jest ilość transakcji w teście. Jeśli robisz test na M1 to wystarczy nawet krótszy okres ( bo ilość transakcji będzie prawdopodobnie większa i częstsza ). Jeśli wykonujesz test na H4, a zawierane są np. 2 transakcje tygodniowo to wiadomo, że okres testu musisz wydłużyć.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

hank4 pisze:Jak daleko wstecz powinienem spr.swój system aby zobaczyć ze jest opłacalny?
Przeprowadziłem analizę aż do 2011,06,01. (Uważacie że to wystarczy?)
Wypadła pozytywnie praktycznie w każdym miesiącu zarabiałem od 3% do 126%.Nie zanotowałem wyzerowania kata.

Oczywiście ze wystarczy, a co to za system, mozesz zdradzić...?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

PipsKong pisze:Witam, szukam narzędzia do MT4 takiego które pokazało by mi ilość otwartych longów na danej pozycji i shortów ( np. 3 loty L na e/u i 2.1 Lota Shortów )
coś takiego
Zobacz na stronę http://www.coolforex.pl/pl/dla_profesjo ... _iexposure

udoskonalony iExposure, który pokazuje oprócz tego czego szukasz dodatkowe informacje jak np. średni TP czy SL dla Twoich pozycji, oczywiście w rozbiciu na zlecenia BUY oraz SELL

Pozdrawiam
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

shogomad pisze:Czy to normalne ,ze spread jest rózny na różnych parach walut u teko samego brokera ?
Jak najbardziej. Skoro to inne instrumenty to jest na nich inna płynność więc i spready mogą się różnić. Mało tego, u dwóch różnych brokerów w tej samej chwili mogą być inne spready na TEJ SAMEJ parze walutowej. Forex to rynek zdecentralizowany. Nie ma tu pojęcia "jednej właściwej ceny".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

killer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: killer »

Witam.

Mam takie pytanie, dla starych wyjadaczy pewnie śmieszne :) Czasem w różnych tematach czytam o dokładaniu do pozycji lub o częściowym jej zamykaniu.. tylko jak to zrobić? Mam otwarte zlecenie np pół lota o chciał bym dodać 0,1 lota albo zamknąć 0,1 lota, jak to zrobić? Jak chce modyfikować zlecenie to się nie da..

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

killer pisze:Witam.

Mam takie pytanie, dla starych wyjadaczy pewnie śmieszne :) Czasem w różnych tematach czytam o dokładaniu do pozycji lub o częściowym jej zamykaniu.. tylko jak to zrobić? Mam otwarte zlecenie np pół lota o chciał bym dodać 0,1 lota albo zamknąć 0,1 lota, jak to zrobić? Jak chce modyfikować zlecenie to się nie da..

Nie wiem czy dobrze cie rozumiem, ale u mnie wystarczy złożyć zlecenie przeciwne o wartości jaką chce pomniejszyć swoją pozycję. To chyba od platformy brokera zależy. U mojego nie można miećotwartych przeciwnych pozycji na tym samym instrumencie wiec sie zmniejsza pozycja aktualnie otwarta jak zawrę przeciwną.

Jak gadam głupoty to niech mnie jakiś wyjadacz sprostuje ofc.

ODPOWIEDZ