DayTrading: Piątek 24.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 paź 2014, 00:00

Wzrost
10
36%
Bez zmian
5
18%
Spadek
13
46%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 24.10.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

Już wiem, czemu Daimler i Toyota sprzedają akcje Tesli..... czytali moją analizę, ze Tesla leci na $170 (a nawet może i $140) za akcję ;) Haha.....
A tak serio to ja wierzę w tę firmę i nawet jak akcje spadną do $170 to będzie super okazja do kupna.... nawet jak pokażą złe wyniki 5-tego listopada (albo i dobre).... Nie ma znaczenia. Oni przebiją Apple - w sensie wielkości.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

highend pisze:Jak tam DAX i jego piąta fala na UP ? :twisted:
http://www.mql5.com/en/charts/2538579/g ... g-point-of

A jak tam Apple ? :twisted:
Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, 17:56 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

No nie jestem taki pewny tych spadków, LT H4 została skutecznie wybroniona z odbiciem, na H1 widać że 23fibo jest teraz wsparciem, 1,2660 to może dać bazę do ruchu w górę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZbychuM pisze:
highend pisze:Jak tam DAX i jego piąta fala na UP ? :twisted:
http://www.mql5.com/en/charts/2538579/g ... g-point-of

A jak tam Apple ? :twisted:
Ucze sie wlasnie Ichimoku :D - fajne i łatwe :)
No to czekamy na up daxa - nie mowie, ze nie :)

A Apple dziś nie rośnie ;) a nawet jest pod KIJUN SEN (na M15 póki co) - spokojnie - WYCZEKAM to apple :)

Ale za to ALIBABA - dziś kosmos UP. Sami zobaczcie. świeca weekly jest też kosmiczna.

Cotton już po 64.50 :shock:
Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, 18:08 przez highend, łącznie zmieniany 2 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

yeahman pisze:No nie jestem taki pewny tych spadków, LT H4 została skutecznie wybroniona z odbiciem, na H1 widać że 23fibo jest teraz wsparciem, 1,2660 to może dać bazę do ruchu w górę
nic jeszcze przesądzonego.
w tym wariancie nie możemy wejść powyżej wskazanego poziomu - wówczas warunek zachodzenia 4 na 1 zaneguje układ

-- Dodano: 24 paź 2014, 18:09 --

w poniedziałek przydałaby się igła w środek kółka, ale już obecnie warunki do scenariusza spadków spełnione, trochę kiepawo, że weekend

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Bemowo1 pisze:
yeahman pisze:No nie jestem taki pewny tych spadków, LT H4 została skutecznie wybroniona z odbiciem, na H1 widać że 23fibo jest teraz wsparciem, 1,2660 to może dać bazę do ruchu w górę
nic jeszcze przesądzonego.
w tym wariancie nie możemy wejść powyżej wskazanego poziomu - wówczas warunek zachodzenia 4 na 1 zaneguje układ

-- Dodano: 24 paź 2014, 18:09 --

w poniedziałek przydałaby się igła w środek kółka, ale już obecnie warunki do scenariusza spadków spełnione, trochę kiepawo, że weekend

Co to za śmieszne średnie czy fale ? To jakiś system ?:P

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Bemowo no dobra ale struktura tej fali 4 na której obecnie jesteśmy wg Twoich założeń jest błędna. podfala 4. jest tam gdzie zaczyna się 1. to zupełnie nie pasuje.

Jeśli ten scenariusz ma być ok, to obecnie ta 4. nie jest skończona. Obecnie dzisiejszy szczyt był podfalą 3, właśnie korygujemy na 4. i będzie wybijane 5. (1,2725 jak pisałem wcześniej - a to mieści się przed Twoją jedynką) i tam byłby koniec fali 4. z tego miejsca można wtedy spadać piątką :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

highend pisze:
ZbychuM pisze:Ucze sie wlasnie Ichimoku :D - fajne i łatwe :)
No to czekamy na up daxa - nie mowie, ze nie :)

A Apple dziś nie rośnie ;) a nawet jest pod KIJUN SEN (na M15 póki co) - spokojnie - WYCZEKAM to apple :)
Ichimoku jest fajne. Lepiej działa na wyższych interwałach, ale i tak trzeba jeszcze filtrować sygnały. A co do apple rzut oka na ichimoku i widać, że spadkowo to nie wygląda. Poza tym ten wykres jest ciężki do analizy, przez ten skok ceny. Cały się rozjeżdża. Coś ty sobie wybrał do inwestowania :twisted:

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Chodzi mi o takie coś - moje mi sie wydaje bardziej włąściwe i to miało by sens i zachowana jest teoria :roll:
Inne analizy też mi wskazują właśnie 1,2725

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Mpapiez pisze:

1. Co to za śmieszne średnie czy fale ?
2. To jakiś system ?:P

1. Te śmieszne średnie czy fale, to taśmy nazwane przez współautora - Atlanticosa
2. Tak - to jakiś system

Zablokowany