silveRbull pisze:To czy HFT jest rzetelny tego nie wiesz bo wyrusł jak świerzy grzyb po deszczu.
Mam swoje zdanie na ten temat. Wiem kto tam pracuje i co sobą reprezentuje. Ale oczywiście poczekajmy na to, co faktycznie pokażą.
silveRbull pisze:Znajomość mechaniki rynku bez odpowiedniego zarzadzania kapitałem czy pozycja daleko cie nie zaprowadzi.
W zasadzie jest odwrotnie - dłubanie po 0.03 lota do niczego nie prowadzi. Kluczem do sukcesu jest tracić tyle ile się założyło i zarabiać tak samo. Bardzo fajnie, że ktoś restrykcyjnie ryzykuje 3% kapitału, ale co z tego, skoro jak ma rację to zgarnia 1% (bo się boi więcej)? Jak chce się dojść do pieniędzy, to trzeba umieć postawić na dobrą kartę. Jakbyś miał w ręku Pokera Królewskiego, to postawiłbyś 2% kapitału - bo takie masz zasady?
silveRbull pisze:W ICMarkets praktycznie dostajesz to samo co przeciętny VIP w HFT. Nic też nie stoi na przeszkodzie ażebyś został vipem w ICMarkets. Negocjowana prowizja to żadna nowość...
Bardzo ich zachwalasz. Dobrze, że jesteś zadowolony. Zadaj sobie tylko pytanie, kto pokrywa dźwignię 1:500?