HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

skrzat pisze: Chyba otworzę konto, aby potestować egzekucję :) (szukam następcy Armady). Tylko brakuje mi większej dźwigni na STP, bo jest max 1:100 (niby 1:500 jest na NDD, ale tam spread wyższy)
Zakładaj STP i graj. Taniej nie znajdziesz. Jak w styczniu wprowadzą progi z kosmosu to się zmieni brokera. W tym biznesie nie ma sentymentów ... ani brokera na lata.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ech, jednak nie żałuję że nie poczekałem na otwarcie HFT i wcześniej przeniosłem się do IC Markets - chociażby ze względu na spread'y i egzekucję zleceń :) w IC Markets nawet podczas ważnych danych zlecenia wskakują błyskawicznie, co dzisiaj u wielu brokerów jest rzadko spotykane... no ale każdy zrobi tak jak uważa ;) dla innych bezpieczniejsze będzie polskie podwórko, a dla kogoś innego zagraniczne :d każdy wybierze sobie sam :)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam.

Mało chyba kto sobie zdaje z tego sprawę jak bardzo ważne sa microloty których niestety w swojej ofercie nie ma HFT. I wcale nie chodzi tutaj o pykanie za kilka centów ale o money managment. HFT nastawiony jest na inwestorow z duża sakiewka którzy grac będą min 1 lotem. Jeżeli ktoś myśli ze pogra na minilotach to szybko sie rozczaruje. Bo niby jak ustali wielkosc pozycji kiedy wyniesie ona np. 0,34...? Do tego właśnie służą microloty. Jeżeli ktoś nie gra porządna kasa to raczej niech sobie odpuści tego brokera. ICMarkets jest w tym przypadku znacznie lepszy, zwlaszcza ze nie ogranicza tradera z żadnej praktycznie strony. Istnieje nawet możliwość odpalenia konta bez minimalnej kwoty depozytu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
silveRbull pisze:Mało chyba kto sobie zdaje z tego sprawę jak bardzo ważne sa microloty których niestety w swojej ofercie nie ma HFT.
W pakiecie ACTIVE NDD są microloty: http://www.hftbrokers.pl/active/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

freakout pisze:ech, jednak nie żałuję że nie poczekałem na otwarcie HFT i wcześniej przeniosłem się do IC Markets - chociażby ze względu na spread'y i egzekucję zleceń :)
Na której walucie IC ma spreedy lepsze niż HFT (model stp/ecn}, piszesz to tak żeby pisać czy wyliczyłeś to?
Egzekucja ta sama. HFT ma mniejszą prowizję. Transfer środków 0zł i przelew dochodzi w kilka godzin.

Nie pisze żeby promować tego brokera bo nie mam do niego żadnego sentymentu ... tak jaki i do innych, ale na 2 miechy to najlepsza oferta na rynku.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

silveRbull pisze: Mało chyba kto sobie zdaje z tego sprawę jak bardzo ważne sa microloty których niestety w swojej ofercie nie ma HFT. I wcale nie chodzi tutaj o pykanie za kilka centów ale o money managment. HFT nastawiony jest na inwestorow z duża sakiewka którzy grac będą min 1 lotem. Jeżeli ktoś myśli ze pogra na minilotach to szybko sie rozczaruje. Bo niby jak ustali wielkosc pozycji kiedy wyniesie ona np. 0,34...? Do tego właśnie służą microloty.
Po co ten dramatyzm? :)

Kiedyś nikt nie miał mikrolotów i ludzie sobie radzili. Jak zaczynałem to możliwe było granie albo na min. minilotach albo na kontach centowych u brokerów o bardzo wątpliwej reputacji ze spreadem 3.0 pips na EUR/USD.
W przypadku, gdy nie ma mikrolotów zaokrąglasz wielkość pozycji zawsze w dół. Może to nie prowadzi do całkowitej optymalizacji wyniku ale z drugiej strony zwiększa bezpieczeństwo ;).

JAREK67
Już chyba na prawdę nie miałeś się do czego przyczepić tylko do tej jednej literówki... :D
To teraz pora przewertować wszystkie regulaminy i umowy i sprawdzić czy tam nie nawalili w podobnie brutalny sposób :twisted:

Literówki zdarzają się nawet na stronach banków czy instytucji państwowych, szczególnie po aktualizacjach więc trochę szkoda miejsca na forum, aby o tym pisać.

Za to spready na majorsach mają rewelacyjne - jestem pod wrażeniem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

raposo pisze:
silveRbull pisze: Mało chyba kto sobie zdaje z tego sprawę jak bardzo ważne sa microloty których niestety w swojej ofercie nie ma HFT. I wcale nie chodzi tutaj o pykanie za kilka centów ale o money managment. HFT nastawiony jest na inwestorow z duża sakiewka którzy grac będą min 1 lotem. Jeżeli ktoś myśli ze pogra na minilotach to szybko sie rozczaruje. Bo niby jak ustali wielkosc pozycji kiedy wyniesie ona np. 0,34...? Do tego właśnie służą microloty.
Po co ten dramatyzm? :)

Kiedyś nikt nie miał mikrolotów i ludzie sobie radzili. Jak zaczynałem to możliwe było granie albo na min. minilotach albo na kontach centowych u brokerów o bardzo wątpliwej reputacji ze spreadem 3.0 pips na EUR/USD.
W przypadku, gdy nie ma mikrolotów zaokrąglasz wielkość pozycji zawsze w dół. Może to nie prowadzi do całkowitej optymalizacji wyniku ale z drugiej strony zwiększa bezpieczeństwo ;).

JAREK67
Już chyba na prawdę nie miałeś się do czego przyczepić tylko do tej jednej literówki... :D
To teraz pora przewertować wszystkie regulaminy i umowy i sprawdzić czy tam nie nawalili w podobnie brutalny sposób :twisted:

Literówki zdarzają się nawet na stronach banków czy instytucji państwowych, szczególnie po aktualizacjach więc trochę szkoda miejsca na forum, aby o tym pisać.

Za to spready na majorsach mają rewelacyjne - jestem pod wrażeniem.
A co z tym? http://forex-nawigator.biz/forum/hft-br ... ml#p714659
Napisałem do supportu i cisza.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Pokusił się już ktoś o real? ;)
Jeśli tak, to prośba o skomentowanie poślizgów i czasu egzekucji.

blanker
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: blanker »

Wczoraj wypełniłem umowę w ich pokoju inwestora i dzwonili, ze kurier juz do mnie jedzie. To co ciekawe - otwieranie dowolnej liczby rachunkow jest juz bez podpisu i dokumentow tylko przez www. Jak odpale stp robotero - tym automatem do gry na danych makro to dam znać, bo jestem ciekaw jak dziala to ustrojstwo.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Dyskusja ruszyła pełną parą. Jak bym miał cytować wszystkich poprzedników to wyszedł by mi taśmociąg. Ustosunkuję się zatem kolektywnie. To prawda że konta NDD rzeczywiście zawierają mikroloty, ale warunki handlu tam oferowane stawiają HFT daleko w tyle od konkurencji. Konta są mało atrakcyjne nie tylko pod względem minimalnego depozytu 1000 zł za pakiet Start NDD oraz 3000 za Active NDD. Głównym powodem są tutaj wysokie spredy. I nie ma co porównywać tych ofert ze spredami innych brokerów ponieważ jedni i drudzy oferują model handlu już przestarzały.

Jak wiadomo świat idzie na przód i w związku z tym lepiej mieć mieć podatek wliczony w paliwo i dmuchać na zimno. A tutaj Zonk. W HFT normalne konto nie posiada mikrolotów. Powiem szczerze. Z kwotą 3.000 nawet nie ma co się pchać w konta STP/ECN. Brak mikrolotów jest wstanie rozwalić niejedną strategie. Chyba że ktoś w czepku się urodził i z góry zakłada zyski. Ci co sobie jakoś radzili zaokrąglając w dół to daleko pewnie na tej metodzie nie zajechali. Pamiętajmy że dźwignia i procent składany działa w obydwie strony. Szybko możemy się wzbogacić ale także równie szybko zbankrutować. Nie oszukujmy się, ktoś kto wpłaci na takie konto 3.000 zł poprostu klepie biedę. Przy takich kontach money management rozwija skrzydła dopiero gdzieś w granicach 50.000 tyś zł. Z trzema tysiącami długo tam nie wytrzymamy a jak wiadomo czas na Foreksie odgrywa dużą rolę. Oczywiście nie dotyczy to osób doświadczonych którzy osiągają regularne zyski (musiałem to napisać ażeby nikt się nie obraził :wink: )

Podsumowując HFT jest to broker dla osób mających zasobny portfel. W ICMarkets konto SPT/ECN możesz otworzyć z minimalnym depozytem 200 USD oraz prowizją 5USD za jednego lota w obie strony. Mamy do dyspozycji cały wachlarz instrumentów walutowych, perfekcyjne kwotowania, egzekucja zleceń bez żadnych zastrzeżeń, spredy jak w Armadzie czy Lmax, support wręcz idealny. Przy takich warunkach nic nie jest wstanie rozsadzić strategii od strony zarządzania kapitałem, pozycją itd. Jeżeli kogoś stać to jak najbardziej HFT jest brokerem wręcz stworzonym dla niego. Ale ktoś kto dysponuje mniejszym kapitałem, to kto wie czy nie lepsze warunki otrzyma w ICMarkets, zwłaszcza że prowizje w HFT obecnie są w promocji i na pewien czas.....

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 paź 2014, 12:36 przez silveRbull, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ