Supply & Demand - Peter's FX Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Re: Supply & Demand - Peter's FX Journal

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

Pora zrobić podsumowanie minionego tygodnia:

zysk: 178,05 - 36,87 prowizje +140,11 PLN +28% depo, swoją drogą spore te prowizje

21 pozycji zamkniętych na plus i 18 na minus czyli fatalna skuteczność 54%, główne powody tak niskiej skuteczności to "overtrading" oraz zbyt duża liczba par które próbuję jednocześnie handlować, planuję zostawić sobie dwie pary short term, euro i ujek na 5/30m, średnioterminowy kabel 10m/1/4h i cała reszta tylko długoterminowo d1/w1/m1.

największa zyskowna pozycja: 65,10 PLN
największa stratna: 19,41 PLN

średnia zyskownych i stratnych: 18/11, średnia oraz zyski byłyby dużo lepsze gdybym nie majstrował tyle przy TP

Najlepiej wychodzą mi wejścia na małych stopach z wykresów minutowych, a dokładniej to wyjścia bo ruchy w tych interwałach są na tyle szybkie że niema czasu na wątpliwości i majstrowanie przy zleceniach.

Dopracowanie zasad TP, żadnego zamykania z łapy, BE tylko pod/nad nowy poziom lub pivot z minimalnym r:r dla BE 1:1, dla poziomów zostaje ten sam 1:3 (potencjał) dla TP 1:2.
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

W piątek mi neta wyłączyli przed zamknięciem, nie zdążyłem zleceń na jenach pozamykać więc mam na przestrogę żeby zleceń z małymi stopami na weekend nie zostawiać bo gapy kosztują.

- 51,62 PLN

dzisiaj skuteczności nic nie poprawiłem, trochę jeszcze eksperymentowałem z ustawieniami wykresów, może to dlatego

2014-10-20 13:01:30 EUR/JPY -14,07 PLN
2014-10-20 14:55:39 EUR/USD -17,74 PLN
2014-10-20 16:06:34 EUR/USD 46,60 PLN
2014-10-20 16:18:04 EUR/USD -15,56 PLN
2014-10-20 20:29:55 EUR/USD 93,72 PLN

Obrazek
TP miałem wyżej ale nie byłem pewien czy przebije ten poziom, na razie wygląda na to że jednak pójdzie wyżej.

Miałem też na ejkach wchodzić z longiem ale depozytu zabrakło, w sumie to nie wiem czy to by było rozsądne tak dublować kupno na euro, od rana się na ten poziom gapiłem :D
Obrazek

Nie wliczając tych dwóch zleceń z poprzedniego tygodnia zamkniętych gapą, dzisiejsza skuteczność to 40% zysk 92,96 PLN, z uwzględnieniem gapowiczów i tak na plus 41,34 PLN, chyba przestanę się przejmować skutecznością :)

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze parę dni martwiło mnie nieco że nie dostrzegam na wykresach zbyt wielu poziomów i to pomimo że schodzę z interwałami coraz niżej, po tym jak uporządkowałem bajzel z wykresami ustalając stałe pary i interwały sytuacja zaczęła się poprawiać, aktualnie przeginam w drugą stronę i wchodzę w poziomy dosłownie wszędzie.

Dzisiejsza ilość transakcji to 25, fakt że kilka było z nocy, niektóre set and forget ale mimo wszystko chyba trochę sporawo, szczególnie że skuteczność wciąż jest fatalna.

To co mnie cieszy to fakt że pomimo tak dużych ilości transakcji wychodzę na plus, czyli że coś muszę robić dobrze :)

Rynek się na mnie dzisiaj uwziął, jakby to było na koncie live sprawdzałbym pewnie kwotowania u innych broków :D

parę przykładów:

wycięty o 4 pipsy na kangurze
Obrazek

cały 1 pips na AUD/JPY
Obrazek

skalpik na euro, zabrakło spreadu do realizacji
Obrazek

ujek
Obrazek

Nie chciałem ustalać sztywnych zasad co do dodatkowego odstępu dla entry i SL ale wygląda na to że trzeba będzie o tym pomyśleć.

Dzisiejsze transakcje 11 na zielono i 14 na czerwono, zysk 61,83 PLN.

rzeczy do poprawy:

1. wchodzenie w losowe poziomy na wykresie minutowym na parze którą miałem handlować z godzinnego zupełnie mija się z celem

2. dopracowanie paru zasad w strategii w celu eliminacji słabszych poziomów, break-out, counter-trend itp.

3. przydałoby się zacząć opisywać poziomy w które wchodzę, ocena jakości poziomu, założenia, proces myślowy itp, nie wiem tylko czy będzie na to czas na minutowym ale jak nie będzie to może nie powinienem go brać hmm... :?:

zamieniłem kabla na chunnela, kabel jakiś krzaczasty ostatnio a eur/gbp całkiem fajne :p
Obrazek

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj spokojny dzień, tylko 6 wejść, jedno zostawiam do jutra, 3 stratne i 2 zyskowne, zysk -19,72 PLN, jakbym zamknął s-ke na gbp/jpy to jestem na plus więc nie jest źle.

rzadko tu wrzucam poziomy czy analizy bo na razie bardziej się skupiam na zasadach ale że naprawdę ładny poziom podaży się utworzył na kablu więc go wrzucę może się komuś przyda :)

Obrazek
nie wiem czemu ale podaż na kablu z reguły jest bardzo wyraźna za to z popytem się trudzę aby go zidentyfikować, dlatego w kabla nie wchodzę w UP trendzie

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Przekombinowałem wczoraj z tym "rzeźnikiem", co wczoraj dał dzisiaj zabrał :evil:
Obrazek
jak widać niepotrzebnie longa zdejmowałem

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Zeszły tydzień zakończony z dużą stratą, naginałem zasady aby zwiększyć skuteczność, skończyło się stratą zysków, niby odrobiłem zleceniami z piątku ale wniosek jest taki że olewam skuteczność, chociaż na koncie live nie będzie takiego overtradingu więc i skuteczność nie powinna być najgorsza.

Dzisiaj albo jutro powinienem mieć aktywne konto, handluję tylko jedną parą, aktualnie USD/JPY i EUR/USD jako alternatywa, jak będzie dobrze szło dorzucę EUR/GBP i AUD/JPY lub GBP/JPY.

2014-10-27 11:09:03 USD/JPY 38,74 PLN
2014-10-27 10:05:30 USD/JPY 104,34 PLN
Obrazek
skalp zamknięty z r:r trochę ponad 1/1 2014-10-27 15:27:35 USD/JPY 10,79 PLN

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Peter_FX pisze: Obrazek
nie wiem czemu ale podaż na kablu z reguły jest bardzo wyraźna za to z popytem się trudzę aby go zidentyfikować, dlatego w kabla nie wchodzę w UP trendzie
Obrazek
kabel pcha się wyżej

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Od dzisiaj konto live, depo 500 pln, ryzyko 2%, dzień FEDu więc do 19-stej raczej żadnych wejść nie będzie.

mam jedno zlecenie oczekujące na eur/gbp, na demie pipsa zabrakło do wejścia wiec może trochę zabuja i będzie jakiś re-test

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, 17:12 przez Peter_FX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

u jakiego broka zakladales konto live ?
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat