DayTrading: Wtorek 21.10.2014
Re: DayTrading: Wtorek 21.10.2014
kabel
jak spadnie niżej to wiadomo kiedy i gdzie łapać, potem może jeszcze być konsola
jak spadnie niżej to wiadomo kiedy i gdzie łapać, potem może jeszcze być konsola
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bemek, Ty to jestes jednak kocurBemowo1 pisze:sytuacja na edku nadal nie wyjasniona

A ja zupełnie nie zwracam uwagi na kształt świeczki - jeżeli już to na zestaw kilku świeczek - a dokładnie jakie knoty mająMpapiez pisze: Podstawowa zasasda - świeczka jest wtedy gdy się zamknie. Ta się nie zamknęła jeszcze i teraz bardziej wygląda jak szpulka. Pomijam fakt że znów na wsparciu.
Spójrz sobie jak ja to widzę na m5.
Na M30 ewidentnie widać pułapkę na ludzi. Jak bym grał tylko świeczkami to już był się ładował w "S" bo przecież jest taaaaaaaaki engulf i jeszcze pod oporem %-)...
-- Dodano: 21 paź 2014, 09:35 --
Nie jestem kocur - jestem misiem Faziniceone pisze:Bemek, Ty to jestes jednak kocurBemowo1 pisze:sytuacja na edku nadal nie wyjasnionagram Twoje analizy co wrzucasz od tygodnia i wszystkie weszly
masz u mnie piwko
piwko ???

Wg mnie bardzo dobre podejścieBemowo1 pisze:A ja zupełnie nie zwracam uwagi na kształt świeczki - jeżeli już to na zestaw kilku świeczek - a dokładnie jakie knoty mająMpapiez pisze: Podstawowa zasasda - świeczka jest wtedy gdy się zamknie. Ta się nie zamknęła jeszcze i teraz bardziej wygląda jak szpulka. Pomijam fakt że znów na wsparciu.
Spójrz sobie jak ja to widzę na m5.
Na M30 ewidentnie widać pułapkę na ludzi. Jak bym grał tylko świeczkami to już był się ładował w "S" bo przecież jest taaaaaaaaki engulf i jeszcze pod oporem %-)...

Ja generalnie na świeczki patrze przez pryzmat wybić. Dla mnie mają 3-cio rzędne znaczenie po średnich i okrągłych liczbach.
h4 tą średnią ruski miesiąc trawimy
I tu się pojawia naistotniejszy element: STRATEGIA!Mpapiez pisze:Tak myślę, bo ja nie uznaję interwału M30yeahman pisze:Papież a Ty masz szklaną kulę że wisz że to pulapką? Pewnosć siebie na forex to wadaMpapiez pisze:Na M30 ewidentnie widać pułapkę na ludzi. Jak bym grał tylko świeczkami to już był się ładował w "S" bo przecież jest taaaaaaaaki engulf i jeszcze pod oporem %-)...Czas pokaże czy to była pulapka czy sygnal do zarobienia.
.
Poza tym to jest 1 sygnał na M30 kontra 3 sygnały na wzrost na M15 + 3 sygnały na wzrost na M5.
Dla mnie rachunek jest 1 do 6.
A co do pewności siebie - tak jestem pewny siebie w granicach rozsądku. Krótko mówiać wiem ile mogę stracić, żeby się z tym dobrze czuć. Po co się w ogóle w to bawić jak się nie jest pewnym tego co się robi?
Jeżeli nie zauważyłeś na moich wykresach to ja jestem na be+1%. Straty nie poniosę - nawet jak runie w dół.
Na M5 mam szczyt i dołek - dołek sugeruje S - nie ważne czy to wyleszczanie, czy nie,
ja się nie kreuję na wszystkowiedzącego co rynek teraz akurat robi, czy wycina, czy fałszywki puszcza, czy inne bzdury.
Pnowny atak na górkę kończy się niepowodzeniem, czyli wchodzę w S i SL mam 7,6 Pipsa
względem potencjalnie 54 Pipsów zysku.
A reszta to naprawdę bzdury.
dzienny dla przypomnienia - targety dla fali C (jeżeli się nie skończyła)
pękło ?Dadas pisze:ja się nie kreuję na wszystkowiedzącego co rynek teraz akurat robi, czy wycina, czy fałszywki puszcza, czy inne bzdury. Pnowny atak na górkę kończy się niepowodzeniem, czyli wchodzę w S i SL mam 7,6 Pipsa
względem potencjalnie 54 Pipsów zysku.

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
h1 - klasyczna jodełka narysowana przez sar - parametry 0.011 sl jak widać
pęknięcie sl będzie sygnałem przeciwnym
pęknięcie sl będzie sygnałem przeciwnym
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 09:52 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawa ta walka o 1,2840 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.