DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
6
23%
Spadek
8
31%

Liczba głosów: 26

Mpapiez

Re: DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

@yeahman

Widzisz, a z mojego paruletnie doświadczenia wynika że z każdy podejściem opór lub wsparcie słabnie, wynika to z tego że zlecenia wystawione w tych rejonach na sprzedaż/kupno są powoli wykupywane. Jak rejon zostanie wykupiony automatycznie cena idzie do góry lub w dół.

Spójrz na analogiczny przykład co się niedawno stało w okolicach 1.2700. Generalnie jak opór ma mocno działać, to mamy jednie dbl top i ostra jazda w dół. Poza tym podkreślam jeszcze raz, że na 1.2800 jest wsparcie.

Ps. A prawda jest taka, że wystarczy 1 przycisk jakiegoś Pana dużej instytucji i lecimy 200 w jedną albo drugą strone :).
Dadas pisze:
Mpapiez pisze:
Dadas pisze:Zalecam uważać na poziom 1.28400 jako istotny opór i 1.27400 jako istotne wsparcie na Edku.
A moim zdaniem 1.2840 dziś pęknie jak bańka mydlana.
To już ósme podejście pod ten rejon, więć wątpię ze znów wytrzyma ;)...
W czwartek pewnie jakieś dane będą to w razie "W" będzie z czego spadać. A jak nie to będzie powód do dalszej jazdy w górę.
OK, tylko że rynek nie działa zgodnie z twoją opinią, ani moją.
1.28400 i 1.27400 to poziomy konsolidacji, w której Edek tkwi już 3 dni, a dzisiaj nie ma istotnych danych,
które by mogły coś poważnie zmienić.
Ja dodatkowo kombinuję z ADR-ami.
Jak popatrzę na statystykę, to mi jakoś idealnie pasuje odbicie na 1.28400 i spadek do 1.27400.
I to nie jest moja opinia, tylko symptomy rynkowe.
Wszystko ok :), ale to jest w tym momencie twoja opinia. Tak jak moja zakłada przebicie 1.2840.
Przy braku danych można też manipulować rynkiem nie ? Moja strategia gry wskazuje mi wzrosty, ale jak by się nie skonczyło i tak mi to lata bo zabezpieczony jestem już na +.
Na spadki przezbroje się jak cena wpadnie poniżej 1.2800.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Dadas pisze: 255
:mrgreen:

ema200 d1, i będzie zrobiona średnia ;)
gbpjpy d1: https://www.tradingview.com/x/y6F8UOkY/

dzięki,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

freak a czy ta świeczka coś będzie już znaczyła? :D Zernij wprawionym okiem
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Mpapiez

yeahman pisze:freak a czy ta świeczka coś będzie już znaczyła? :D Zernij wprawionym okiem
Podstawowa zasasda - świeczka jest wtedy gdy się zamknie. Ta się nie zamknęła jeszcze i teraz bardziej wygląda jak szpulka. Pomijam fakt że znów na wsparciu.

Spójrz sobie jak ja to widzę na m5.

Na M30 ewidentnie widać pułapkę na ludzi. Jak bym grał tylko świeczkami to już był się ładował w "S" bo przecież jest taaaaaaaaki engulf i jeszcze pod oporem %-)...

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

Mpapiez pisze:@yeahman

Widzisz, a z mojego paruletnie doświadczenia wynika że z każdy podejściem opór lub wsparcie słabnie, wynika to z tego że zlecenia wystawione w tych rejonach na sprzedaż/kupno są powoli wykupywane. Jak rejon zostanie wykupiony automatycznie cena idzie do góry lub w dół.
masz racje - ale nie zawsze tak musi być

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

yeahman pisze:freak a czy ta świeczka coś będzie już znaczyła? :D Zernij wprawionym okiem
tak znaczy :D uwaga wyleszczanie leszczy do 1.30 :mrgreen: teraz się bedzie dużo pułapek na miśki pojawiać bo wiekszosc chce sie podlłaczyc pod trend spadkowy czyli złapać szczyt korekty (jej koniec) a z moich obserwacji wynika że do fedu do końca miesiąca bedzie trwała realizacja zysków z shortów na edku wieć o nowych low nie ma mowy pytanie jak wysoko wyjdą :roll:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Mpapiez pisze:Na M30 ewidentnie widać pułapkę na ludzi. Jak bym grał tylko świeczkami to już był się ładował w "S" bo przecież jest taaaaaaaaki engulf i jeszcze pod oporem %-)...
Papież a Ty masz szklaną kulę że wisz że to pulapką? Pewnosć siebie na forex to wada :D Czas pokaże czy to była pulapka czy sygnal do zarobienia.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Mpapiez

krzychu3_1989 pisze:
Mpapiez pisze:@yeahman

masz racje - ale nie zawsze tak musi być
To jest foreks ;) - nigdzie nie pisałem że tak zawsze jest, ale jak pisałem wcześniej, jeden przycisk jakiegoś Pana z potężnej instytucji finansowej i jesteśmy 200 pipsów w tą lub w tą.
Czasami też pewne poziomu są bronione "za wszelką cenę"... ale to już inna bajka :).

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

sytuacja na edku nadal nie wyjasniona

Mpapiez

yeahman pisze:
Mpapiez pisze:Na M30 ewidentnie widać pułapkę na ludzi. Jak bym grał tylko świeczkami to już był się ładował w "S" bo przecież jest taaaaaaaaki engulf i jeszcze pod oporem %-)...
Papież a Ty masz szklaną kulę że wisz że to pulapką? Pewnosć siebie na forex to wada :D Czas pokaże czy to była pulapka czy sygnal do zarobienia.
Tak myślę, bo ja nie uznaję interwału M30 :).
Poza tym to jest 1 sygnał na M30 kontra 3 sygnały na wzrost na M15 + 3 sygnały na wzrost na M5.
Dla mnie rachunek jest 1 do 6.

A co do pewności siebie - tak jestem pewny siebie w granicach rozsądku. Krótko mówiać wiem ile mogę stracić, żeby się z tym dobrze czuć. Po co się w ogóle w to bawić jak się nie jest pewnym tego co się robi :)?
Jeżeli nie zauważyłeś na moich wykresach to ja jestem na be+1%. Straty nie poniosę - nawet jak runie w dół.

Zablokowany