Widzisz, a z mojego paruletnie doświadczenia wynika że z każdy podejściem opór lub wsparcie słabnie, wynika to z tego że zlecenia wystawione w tych rejonach na sprzedaż/kupno są powoli wykupywane. Jak rejon zostanie wykupiony automatycznie cena idzie do góry lub w dół.
Spójrz na analogiczny przykład co się niedawno stało w okolicach 1.2700. Generalnie jak opór ma mocno działać, to mamy jednie dbl top i ostra jazda w dół. Poza tym podkreślam jeszcze raz, że na 1.2800 jest wsparcie.
Ps. A prawda jest taka, że wystarczy 1 przycisk jakiegoś Pana dużej instytucji i lecimy 200 w jedną albo drugą strone

Wszystko okDadas pisze:OK, tylko że rynek nie działa zgodnie z twoją opinią, ani moją.Mpapiez pisze:A moim zdaniem 1.2840 dziś pęknie jak bańka mydlana.Dadas pisze:Zalecam uważać na poziom 1.28400 jako istotny opór i 1.27400 jako istotne wsparcie na Edku.
To już ósme podejście pod ten rejon, więć wątpię ze znów wytrzyma...
W czwartek pewnie jakieś dane będą to w razie "W" będzie z czego spadać. A jak nie to będzie powód do dalszej jazdy w górę.
1.28400 i 1.27400 to poziomy konsolidacji, w której Edek tkwi już 3 dni, a dzisiaj nie ma istotnych danych,
które by mogły coś poważnie zmienić.
Ja dodatkowo kombinuję z ADR-ami.
Jak popatrzę na statystykę, to mi jakoś idealnie pasuje odbicie na 1.28400 i spadek do 1.27400.
I to nie jest moja opinia, tylko symptomy rynkowe.

Przy braku danych można też manipulować rynkiem nie ? Moja strategia gry wskazuje mi wzrosty, ale jak by się nie skonczyło i tak mi to lata bo zabezpieczony jestem już na +.
Na spadki przezbroje się jak cena wpadnie poniżej 1.2800.