Miałem już okazję korzystać z pomocy użytkowników tego forum, nie zawiedliście mnie - dlatego zwracam się do Was z relatywnie prostym pytaniem.
Mam już jako-takie doświadczenie z Forexem, spędziłem trochę czasu na rachunkach demo. Ogólnie rzecz ujmując - znam podstawy i chciałbym zrobić krok do przodu. Chciałbym otworzyć swoje pierwsze konto u polskiego brokera (ewentualnie brokera spoza Polski, świadczącego tutaj swoje usługi).
Jestem w stanie zainwestować od 100 do 1000zł. Konto w celach czysto edukacyjnych. Wiążę swoją prace licencjacką z Forexem i mam zamiar poruszyć tematykę analizy technicznej. Rozumiem, że wszyscy polscy brokerzy działają na platformie MT? Jak to jest z narzędziami (oprogramowaniem) do analizy technicznej? Przy okazji, czy jesteście w stanie polecić mi na początek, jakąś dobrą i rzetelną literaturę związaną z analizą techniczną (zarówno w języku polskim, jak i w angielskim)?
Co myślicie o ofercie bossafx, czy XTB? Warto? Czy broker MM to dobry pomysł na początek? Na co zwracać szczególną uwagę przy wyborze brokera?
Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc

Pozdrawiam!