DayTrading: Piątek 17.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2014, 00:00

Wzrost
16
52%
Bez zmian
5
16%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

Apple nazbierane dzis eski sa wszystkie na plusie.
To tak informacyjnie dla tych co sie śmiali ze mnie, ze wale S "pod prąd".
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

as28 pisze:jak patrzę na konkurs http://tradingcup.xtb.pl/rankings
to się nadziwić nie mogę: Polska potęgą na FX,
to dużo lepsze jak koszykówka i piłka nożna,
tu chociaż normalni ludzi potrafią kasę robić :)
szkoda tylko że tak mało chcą się wiedzą dzielić, na FX kasy wystarczy dla wszystkich dobrych graczy :)
a druga rzecz to czemu w Polsce jest tak źle skoro tylu sprytnych osób mamy?
choć odpowiedź zapewne jest taka, że takich ludzi się nie dopuszcza do władzy, tam już wszystko ustawione swoimi,
Potraktujcie to jak konkurs dzienny i ryzyk fizyk. Na go4x przeczytałem regulamin i pomimo tego ze depo spadło o : Polowe bylem trzeci w pl w tamtym miesiącu a zaczelem ok 20 tego.... Co to znaczy? Nic ! Ze eur\zar zjadl mi cale depo chociaż highend ostrzegał . Jak sprawdzałem bylem na ostrym plusie. Dwóch klientów w pracy i dwa złote zostalo.... Dzis zrobiłem 250 % bo wolne ... Ale niestety jedyne normalne wolne mam niedziele a wtedy nie siądę .... Jakiś automat by się przydał... Szkoda ze nie ma pewnie maszyny do zarabiania... Polska była by bogada a podatkiem bym się podzielił.

Życzę wam tego porsche
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Forex futures market speculative positioning data from the CFTC Commitments of Traders report as of the close on Tuesday October 10, 2014:

EUR net short 155K vs short 146K prior
JPY net short 101K vs 113K short prior
GBP net short 3K vs long 1K prior
AUD net short 30K vs short 26K prior
CAD net short 16K vs short 7K prior
CHF net short 18K vs short 12.5K prior
NZD net short 2k vs flat prior
Only against the yen did interest in the dollar wane.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

laranja pisze:
Dadas pisze:Prawdziwi profesjonaliści po prostu hedge-ują, ale na różnych instrumentach, nie na tym samym.
Pro nie otworzy pozycji, jeżeli nie będzie miał hedga na innym instrumencie.
Nigdy nie kumałem, co jest niby takiego magicznego w hedgach, przecież koniec końców i tak się coś się obstawia, więc co za różnica?
Ja używam hedga zamiast SL na tym samym instrumencie. Mam wtedy "zimna krew" i czas na przemyślenie. Zazwyczaj wychdoze na plusie z obu zleceń. Duże chwiejności na edku na to często pozwalają.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

santo pisze: Potraktujcie to jak konkurs dzienny i ryzyk fizyk. Na go4x przeczytałem regulamin i pomimo tego ze depo spadło o : Polowe bylem trzeci w pl w tamtym miesiącu a zaczelem ok 20 tego.... Co to znaczy? Nic ! Ze eur\zar zjadl mi cale depo chociaż highend ostrzegał . Jak sprawdzałem bylem na ostrym plusie. Dwóch klientów w pracy i dwa złote zostalo.... Dzis zrobiłem 250 % bo wolne ... Ale niestety jedyne normalne wolne mam niedziele a wtedy nie siądę .... Jakiś automat by się przydał... Szkoda ze nie ma pewnie maszyny do zarabiania... Polska była by bogada a podatkiem bym się podzielił.

Życzę wam tego porsche
Ja juz odpuściłem konkurs xtb. Szło swietnie, ale S na dax nie wytrzymało i wywaliło pozycje.
A było 70.000eur zrobione z 10.000. I to tylko opierając sie o własne założenia, grając tak jak zwykle tylko ze o wiele większymi pozycjami. Potem zostawiłem S na dax bez SL no i finito ;) :D a granie w konkursie traktowałem z doskoku i zupełnie nie pilnowałem ;)
A co do eurzar to nie wiem czy miałem racje.... Byc moze jednak nie urośnie. Wtedy usiadłem z doskoku - wziąłem buy na DT i zamknąłem z palca z fajnym zyskiem. Potem zerknąłem i eurzar spadł... I nie wiem co dalej ;)
Skupiam sie na Apple.... Rzeźnik ciekawie zakończył tydzień i urósł na 172.000. Hmm... I gdzie ten spadek na 160? ;)
Apple dziś otworzył sie z niewielka luka up i zamknął mniej wiecej na poziomie otwarcia.....
Tesla otworzyła sie z luka up i ... Spadła deczko poniżej. Gdzie ta siła byków na odwrócenie trendu i wzrosty ? To tylko raczej niewielka korekta spadków. Jedynie indeksy pocisnely sporo up. Dax musiałby jednak zanegowac linie szyi RGR Na weekly żeby mnie przekonać na dalsze wzrosty.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Tak widzę tygodniowy S&P:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:Tak widzę tygodniowy S&P:
Myślisz? A nie powinno ostrzej rosnąć jeśli ma iść na nowe topy?
A jak widzisz Apple? ;)

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

USDPLN
blisko wygenerowania sygnałów sprzedaży na oscylatorach na interwale tygodniowym co mogłoby przynieść większą korektę. dopiero jednak spadek pod 3,26 będzie oznaczał, że na crossie przeważać zaczyna siła podaży. wyjście nad 3,33 będzie pierwszym sygnałem dla kupna, a pokonanie ostatnich maksimów i linii trendu na 3,36x z wykresu miesięcznego będzie okazją do zajęcia długich.
Swing

pokermar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pokermar »

sorry, ze tutaj zapytam
na tym myfxbox jakie jest opoznienie w przesyle danych, zalozylem tam konto,synchronizacja z real kontem, a transakcje sprzed kilku dni tam mam pokazane jako otwarte

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

AAPL jako jeden z niewielu instrumentow utrzymal sie na aktualnych poziomach podczas silnych spadkow na swiatowych indeksach co sugeruje duza obecnosc popytu na tym instrumencie.
Wiele pinbarow wyrysowalo nam sie na wykresach tygodniowych w tym ten najbardziej zachecajacy na DAX.
Warto miec na uwadze opor w obrebie psychologicznej bariery 9000 bo z pewnoscia rezyduje tam podaz.

AAPL W1
https://www.tradingview.com/x/mhgiEORX/

DAX W1
https://www.tradingview.com/x/r8m5kjOf/

Zablokowany