Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Wskaźnik pokazujący
spread
prowizje
wartość pips
wymagany depozyt
ryzyko w pips lub %
spread
prowizje
wartość pips
wymagany depozyt
ryzyko w pips lub %
Wskaźnik-->parametry--> ogólne
Najczęściej są "zaptaszkowane" pozycje:
- umożliw import DLL,
- umożliw import zewnętrznych strategii.
Natomiast "odptaszkowane":
- zezwalaj na modyfikację sygnałów.
Kiedy powinno zezwalać się na modyfikację sygnałów?. Może praktycznie byłoby zaptaszkować wszystkie opcje? ( tak z definicji
).
- umożliw import DLL,
Kiedy powinno zezwalać się na modyfikację sygnałów?. Może praktycznie byłoby zaptaszkować wszystkie opcje? ( tak z definicji

Dziękuję i pozdrawiam.
- umożliw import DLL musi być zaptaszkowany tylko dla tych kodów, które korzystają z zewnętrznych bibliotek .dll,Fx_boy pisze:Wskaźnik-->parametry--> ogólne
- umożliw import DLL,
Kiedy powinno zezwalać się na modyfikację sygnałów?. Może praktycznie byłoby zaptaszkować wszystkie opcje? ( tak z definicji).
- umożliw import zewnętrznych strategii musi być zaptaszkowany, jeżeli kod ma działać,
- zezwalaj na modyfikację sygnałów musi być zaptaszkowany, jeżeli kod przewiduje taką opcję.
Opcja modyfikacji sygnałów służy dla celów pracy z sygnałami od zasubskrybowanych sygnałodawców.
- skąd wiadomo, ze kod korzysta z zewn. bibliotek?Dadas pisze:- umożliw import DLL musi być zaptaszkowany tylko dla tych kodów, które korzystają z zewnętrznych bibliotek .dll,Fx_boy pisze:Wskaźnik-->parametry--> ogólne
- umożliw import DLL,
Kiedy powinno zezwalać się na modyfikację sygnałów?. Może praktycznie byłoby zaptaszkować wszystkie opcje? ( tak z definicji).
- umożliw import zewnętrznych strategii musi być zaptaszkowany, jeżeli kod ma działać,
- zezwalaj na modyfikację sygnałów musi być zaptaszkowany, jeżeli kod przewiduje taką opcję.
Opcja modyfikacji sygnałów służy dla celów pracy z sygnałami od zasubskrybowanych sygnałodawców.
- import zew. strategii w takim razie zawsze zaptaszkowany, bo kod ma działać

- modyfikacja sygnałów zatem wiadomo, nie ma subskrypcji - odptaszkowany

Dziękuję i pozdrawiam.
Czy istnieje coś jak custom candle pod jforex?
To musi być napisane tam, skąd dany kod będziesz ściągał, ponieważ dana biblioteka dll musi być w pakiecie.Fx_boy pisze: - skąd wiadomo, ze kod korzysta z zewn. bibliotek?
Jednak, biblioteki dll należy umieszczać na swoim dysku tylko wtedy, gdy pochodzą z zaufanych źródeł.
W innym wypadku narażasz swoje dane na potencjalnego włamywacza, który uzyska dostęp do twojego dysku.
Wszystkie np. wtyczki dostarczane przez brokerów mają bibliotekę dll w pakiecie instalacyjnym.
-- Dodano: czw 16-10-2014, 19:38 --
http://my-javawork-svn.googlecode.com/s ... cator.javabarts pisze:Czy istnieje coś jak custom candle pod jforex?
Witam
Banalna sprawa , ale czy znacie może jakiś wskaznik , który informuje o otwarciu pozycji , chciałbym słyszeć , bo nie mam możliwości wciąz obserwować monitora , jak strategia bedzie otwierała pozycje
dzieki pozdrawiam
Banalna sprawa , ale czy znacie może jakiś wskaznik , który informuje o otwarciu pozycji , chciałbym słyszeć , bo nie mam możliwości wciąz obserwować monitora , jak strategia bedzie otwierała pozycje
dzieki pozdrawiam

http://forex-nawigator.biz/forum/powiad ... enie%20smsDarooo pisze:Witam
dzieki pozdrawiam
bardzo ciekawa opcja

"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"
Wrzuć mq4, to ci dopiszę PlaySound("ok.wav"); do strategii.Darooo pisze:Witam
dzieki pozdrawiam
Dzieki wielkie , bardzo by mi sie przydał ten bzyczek informujacy o nowej otwartej pozycji ...ale nie wiem co masz na mysli " wrzuć mq4" co mam ci konkretnie przesłać ...sory za pytanie , ale jestem dosc krotko na forex wiec ....nie wszystko jest dla mnie jasne