Ale tam masz Sell Stopy czy TP czy jak?wrongWay pisze: zasieki : 168,20 166,70
a jeśli sellstopy to gdzie TP ?
Ale tam masz Sell Stopy czy TP czy jak?wrongWay pisze: zasieki : 168,20 166,70
Zgadzam się, ale lepiej poczekać na jakieś oznaki odwrotu, bo mogą jeszcze dojechać np. w rejon 1800 zanim nastąpi odbicie. Wklejałem moje strefy wsparcia, ale SP500 dobrze reaguje na Fibonacciego, więc dodałem jeszcze fibo - może na 161.8% odbicie? Nie wiem, gdzie tu można dobrze zaczepić fibo, może ktoś poratuje?Loose_wawa pisze:Racja pod prąd jednak powoli powinni zacząć wychodzić z tego "kryzysu" w końcu rynek akcji może zarabiać tylko na wzrostach ceny. Kurs zjechał do poziomu z września/października 2013 co staje się rejonem atrakcyjnym inwestycyjnie
laranja pisze:Prawda, wskaźnik świetnie "wyczuł" podpuchę z tymi wzrostami na D1. Ciekawe, co teraz pokazuje?Bemowo1 pisze:Ale Karnak kilka dni temu precyzyjnie określił Slaranja pisze:Na SP500 jeśli to przejdą następne wsparcie chyba 1805-1810?
-- Dodano: śr 15-10-2014, 18:32 --
Też prawda, tylko dywery były też wcześniej, brałeś S, a ile razy jeszcze rosło - można było wyzerować konto grając S, zanim się trafiło szczyt (no chyba, że małe pozycje).. Ale fakt, pisałeś o 2000 oraz wrzesień/październik pod koniec QE - QE się chyba jeszcze nie skończyło, ale to się sprawdziło. Zdaje się, że w dniu rozpoczęcia spadków debiutowała Alibaba - to też takie dosyć symboliczne wydarzenie.Nowy123 pisze:S od 2000 tyle w tamacie psanie o Sile namawialem i cierpliwie czekac negatywne dywery itp itd 3 fala konczona
jak i na DAX od 10 tys i ze juz w tym roku 10 tys nie uwidzim
Nie szukajcie odbicia tylko podłączajcie się pod SELL. Przecież to jest takie łatwelaranja pisze:Loose_wawa pisze: Hmm, może teraz? Podwójne dno. Ewentualnie szara księga i UP? Wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo było niskie otwarcie z luką, byki miały szansę, ale wyszło tylko korekcyjne odbicie, nie utrzymali wzrostów, więc jeszcze nie ma komu kupować papierów na tych poziomach.
To ja wybiegnę w przyszłość i spytam co będzie potem.Nowy123 pisze: ale ja pisalem jaki potencjal widze w L a jaki w S zbierajac i liczylem sie nawet z 100 ptk wyzej i pisalem o tym tak jak odpowiednio dobierac shorty i wielkosci pozycji i ja sie o depo nie musialem martwic pisalem nie raz o tym wraz wizja co do konca 3 fali z 4 w okolicy 2008 szczytow jesli to nie cos grubszego sie szykuje
to są TP 1 i 2 aktualnych esek 168,2 kumo z W1 166,7 rejon SL dla elek graczy D1highend pisze:Ale tam masz Sell Stopy czy TP czy jak?wrongWay pisze: zasieki : 168,20 166,70
a jeśli sellstopy to gdzie TP ?
kasowy się skończył , skończyła się dokładność,Damian77 pisze:przy takiej zmienności dax jest... zajebisty w swojej dokładności
trudno powiedziec jaki zasieg jesli mamy 4 a nie 5 te oznaczenie tez podawalem kiedys jesli 4 to 5 moze byc wielkoscia jak fala 1 moze byc np 2500highend pisze:Nie szukajcie odbicia tylko podłączajcie się pod SELL. Przecież to jest takie łatwelaranja pisze:Loose_wawa pisze: Hmm, może teraz? Podwójne dno. Ewentualnie szara księga i UP? Wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo było niskie otwarcie z luką, byki miały szansę, ale wyszło tylko korekcyjne odbicie, nie utrzymali wzrostów, więc jeszcze nie ma komu kupować papierów na tych poziomach.![]()
Apple właśnie przyspiesza spadki (już poniżej 97).
Pamiętajcie, że trend przyspiesza pod koniec... A dax był niecały tydzień w konsoli....
Zatem jak dla mnie to będzie dalej WODOSPAD.
-- Dodano: 15 paź 2014, 17:52 --
To ja wybiegnę w przyszłość i spytam co będzie potem.Nowy123 pisze: ale ja pisalem jaki potencjal widze w L a jaki w S zbierajac i liczylem sie nawet z 100 ptk wyzej i pisalem o tym tak jak odpowiednio dobierac shorty i wielkosci pozycji i ja sie o depo nie musialem martwic pisalem nie raz o tym wraz wizja co do konca 3 fali z 4 w okolicy 2008 szczytow jesli to nie cos grubszego sie szykuje
Skończą się spadki i zaczną wzrosty. Teoretycznie znowu będzie można brać L , które zawsze zarobi (za jakiś czas).
Pytanie czy wtedy to będzie fala nr 5 i jaki będzie jej zasięg.... czy może to będzie jakieś odbicie, a następnie dalsze zjazdy pod główną linię trendu (!)to by była wtedy katastrofa. Oczywiście to zbyt odległe wybieganie w przyszłość
bardziej trójkątów - bo teraz dewianci wchodzą do grypedro pisze: Nadchodzi czas flag i trójkątów,![]()