DayTrading: Środa 15.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 paź 2014, 00:00

Wzrost
15
39%
Bez zmian
3
8%
Spadek
20
53%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 15.10.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

wrongWay pisze: zasieki : 168,20 166,70
Ale tam masz Sell Stopy czy TP czy jak?
a jeśli sellstopy to gdzie TP ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Loose_wawa pisze:Racja pod prąd jednak powoli powinni zacząć wychodzić z tego "kryzysu" w końcu rynek akcji może zarabiać tylko na wzrostach ceny. Kurs zjechał do poziomu z września/października 2013 co staje się rejonem atrakcyjnym inwestycyjnie ;)
Zgadzam się, ale lepiej poczekać na jakieś oznaki odwrotu, bo mogą jeszcze dojechać np. w rejon 1800 zanim nastąpi odbicie. Wklejałem moje strefy wsparcia, ale SP500 dobrze reaguje na Fibonacciego, więc dodałem jeszcze fibo - może na 161.8% odbicie? Nie wiem, gdzie tu można dobrze zaczepić fibo, może ktoś poratuje? :) Dałem zasięg spadków ze szczytu do dołka 2.10 i "odłożyłem" to od szczytu z 9.10.

Hmm, może teraz? Podwójne dno. Ewentualnie szara księga i UP? Wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo było niskie otwarcie z luką, byki miały szansę, ale wyszło tylko korekcyjne odbicie, nie utrzymali wzrostów, więc jeszcze nie ma chętnych na kupno papierów na tych poziomach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, 18:52 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

laranja pisze:
Bemowo1 pisze:
laranja pisze:Na SP500 jeśli to przejdą następne wsparcie chyba 1805-1810?
Ale Karnak kilka dni temu precyzyjnie określił S
Prawda, wskaźnik świetnie "wyczuł" podpuchę z tymi wzrostami na D1. Ciekawe, co teraz pokazuje? :)

-- Dodano: śr 15-10-2014, 18:32 --
Nowy123 pisze:S od 2000 tyle w tamacie psanie o S :) ile namawialem i cierpliwie czekac negatywne dywery itp itd 3 fala konczona :) jak i na DAX od 10 tys i ze juz w tym roku 10 tys nie uwidzim :)
Też prawda, tylko dywery były też wcześniej, brałeś S, a ile razy jeszcze rosło - można było wyzerować konto grając S, zanim się trafiło szczyt (no chyba, że małe pozycje).. Ale fakt, pisałeś o 2000 oraz wrzesień/październik pod koniec QE - QE się chyba jeszcze nie skończyło, ale to się sprawdziło. Zdaje się, że w dniu rozpoczęcia spadków debiutowała Alibaba - to też takie dosyć symboliczne wydarzenie. :)

ale ja pisalem jaki potencjal widze w L a jaki w S zbierajac i liczylem sie nawet z 100 ptk wyzej i pisalem o tym tak jak odpowiednio dobierac shorty i wielkosci pozycji i ja sie o depo nie musialem martwic pisalem nie raz o tym wraz wizja co do konca 3 fali z 4 w okolicy 2008 szczytow jesli to nie cos grubszego sie szykuje

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

laranja pisze:
Loose_wawa pisze: Hmm, może teraz? Podwójne dno. Ewentualnie szara księga i UP? Wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo było niskie otwarcie z luką, byki miały szansę, ale wyszło tylko korekcyjne odbicie, nie utrzymali wzrostów, więc jeszcze nie ma komu kupować papierów na tych poziomach.
Nie szukajcie odbicia tylko podłączajcie się pod SELL. Przecież to jest takie łatwe :564:
Apple właśnie przyspiesza spadki (już poniżej 97).
Pamiętajcie, że trend przyspiesza pod koniec... A dax był niecały tydzień w konsoli....
Zatem jak dla mnie to będzie dalej WODOSPAD.

-- Dodano: 15 paź 2014, 17:52 --
Nowy123 pisze: ale ja pisalem jaki potencjal widze w L a jaki w S zbierajac i liczylem sie nawet z 100 ptk wyzej i pisalem o tym tak jak odpowiednio dobierac shorty i wielkosci pozycji i ja sie o depo nie musialem martwic pisalem nie raz o tym wraz wizja co do konca 3 fali z 4 w okolicy 2008 szczytow jesli to nie cos grubszego sie szykuje
To ja wybiegnę w przyszłość i spytam co będzie potem.
Skończą się spadki i zaczną wzrosty. Teoretycznie znowu będzie można brać L , które zawsze zarobi (za jakiś czas).
Pytanie czy wtedy to będzie fala nr 5 i jaki będzie jej zasięg.... czy może to będzie jakieś odbicie, a następnie dalsze zjazdy pod główną linię trendu (!) <- to by była wtedy katastrofa. Oczywiście to zbyt odległe wybieganie w przyszłość

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

highend pisze:
wrongWay pisze: zasieki : 168,20 166,70
Ale tam masz Sell Stopy czy TP czy jak?
a jeśli sellstopy to gdzie TP ?
to są TP 1 i 2 aktualnych esek 168,2 kumo z W1 166,7 rejon SL dla elek graczy D1
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Zobaczcie eurzar rewelacja od 4.13 na buy siedzę
Nauka nauka nauka....... :564:

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Damian77 pisze:przy takiej zmienności dax jest... zajebisty w swojej dokładności
kasowy się skończył , skończyła się dokładność,
albo wykańczamy przed Mario

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
laranja pisze:
Loose_wawa pisze: Hmm, może teraz? Podwójne dno. Ewentualnie szara księga i UP? Wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo było niskie otwarcie z luką, byki miały szansę, ale wyszło tylko korekcyjne odbicie, nie utrzymali wzrostów, więc jeszcze nie ma komu kupować papierów na tych poziomach.
Nie szukajcie odbicia tylko podłączajcie się pod SELL. Przecież to jest takie łatwe :564:
Apple właśnie przyspiesza spadki (już poniżej 97).
Pamiętajcie, że trend przyspiesza pod koniec... A dax był niecały tydzień w konsoli....
Zatem jak dla mnie to będzie dalej WODOSPAD.

-- Dodano: 15 paź 2014, 17:52 --
Nowy123 pisze: ale ja pisalem jaki potencjal widze w L a jaki w S zbierajac i liczylem sie nawet z 100 ptk wyzej i pisalem o tym tak jak odpowiednio dobierac shorty i wielkosci pozycji i ja sie o depo nie musialem martwic pisalem nie raz o tym wraz wizja co do konca 3 fali z 4 w okolicy 2008 szczytow jesli to nie cos grubszego sie szykuje
To ja wybiegnę w przyszłość i spytam co będzie potem.
Skończą się spadki i zaczną wzrosty. Teoretycznie znowu będzie można brać L , które zawsze zarobi (za jakiś czas).
Pytanie czy wtedy to będzie fala nr 5 i jaki będzie jej zasięg.... czy może to będzie jakieś odbicie, a następnie dalsze zjazdy pod główną linię trendu (!) <- to by była wtedy katastrofa. Oczywiście to zbyt odległe wybieganie w przyszłość
trudno powiedziec jaki zasieg jesli mamy 4 a nie 5 te oznaczenie tez podawalem kiedys jesli 4 to 5 moze byc wielkoscia jak fala 1 moze byc np 2500

http://s.wsj.net/public/resources/MWima ... 214105.jpg

http://media.peakprosperity.com/images/ ... -25-14.jpg

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: Odp: DayTrading: Środa 15.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

pedro pisze: Nadchodzi czas flag i trójkątów, :-)
bardziej trójkątów - bo teraz dewianci wchodzą do gry

-- Dodano: 15 paź 2014, 19:06 --

To co nie powinno się stać - tak na wszelki wypadek

-- Dodano: 15 paź 2014, 19:17 --

h4..

oby się to nie sprawdziło

jak pisałem fala C powinna być układem 5 fal

na ten moment nie wiem czy realizuje się fala 4 i 5, czy dopiero fala 2 w fali c - (na zdjęciu ten scenariusz int h4)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Ktoś jeszcze chętny na L na dax? ;) noże spadają, tralala...

wrzucam zasięg spadku SP500....w sumie dużo nie brakuje, chyba że polecą niżej :twisted:
Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, 19:23 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany