lucek pisze:Cześć. Według mnie robisz za dużo wejść i chyba trochę na siłę

Obym się mylił!
Pozdrawiam Serdecznie
Na koniec tygodnia zrobię podsumowanie. Z tymi ostatnimi wejściami jak najbardziej się zgodzę żę na siłę.
Zauważam powoli że w moim Planie brakuje godzin handlu - popracuję pewnie nad tym na weekendzie i będzie update planu. Wszystko zależy od tego, jak zakończe 1 tydzień dzienniczka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
2 kolejne wejścia:
1) 1) Starta - 4%. Jest to poprzednie wejście na "S" - red ema została mocno przebita, oznajmiając zmianę trendu.
2) Otwarta - Z powodu przebicia red EMA, wejście w Longi. Ryzyko 6,5%.
Bardzo mocne wejście z powodu bardzo dużej zgodności sygnałów.
Do realizacji zysku brakło 1 pipsa (!!!). Z tego powodu wyszedłem z założenia że na 80% zaliczę stratę (odwrót), ale jeżeli cena odbije się po raz 7 od red EMA, odbicie będzie bardzo mocne.Mam aktualnie sporo zajęć więc nie mogę pilnować wykresu, a w przypadku odwrotu szkoda "$$$"

. Dlatego TP zwiększone. Aktualnie szansa zamknięcia z zyskiem i tak spadła do minimum (20%), więc potencjalna nagroda niech będzie większa.
Jest to sytuacja szczególna i będzie rzadko się zdarzać w tym dzienniczku.
Generalne z pierwszego wejścia jestem zadowolony. Było w 100% zgodnie z planem - wywaliło, ale to się zdarza.
Drugie wejście, nawet że z sporo większym ryzykiem, też jest bardzo zgodne z planem.
Brakło dosłownie 1 pipsa do osiągniecią TP. Nawet jak osiągnę stratę będę zadowolony

.
Ech jakaś zła passa

).
Profit dziś :
- 10%
Profit w ujęciu tygodniowym:
-4%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.