DayTrading: Piątek 10.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 paź 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

rexex pisze:
highend pisze:Nie nazywajcie większej korekty krachem. Bez przesady.
Apple dałem jako przykład "najlepszej" firmy w USA. Czołówka sp500.
Cena Apple stoi w miejscu od 2 miesięcy (konsola $98-$103 za akcję, obecnie $100.80).
Za dużo staracie się przewidywać co zrobią rynki . Ostatnie tygodnie to naprawdę niezła jazda bez trzymanki i zmiany jak w kalejdoskopie . Grasz coś na kawie ? Ja ostatnio 50 % transakcji to właśnie kawa ( w pobliżu 221-222 cały czas s i dopóki nie wybije szczytów to naprawdę pięknie to chodzi a dzwignia na kawie to naprawdę kosmos )
po raz kolejny liczba mnoga w komentarzu, wiec znowu slowo pisane jest skierowane w moim kierunku. staram sie przewidziec co zrobia inwestorzy na rynku bo oczekuje podpiecia sie pod swierzy trend, gram dlugie terminy na swingach i wyczekuje konca korekty na indeksach, dotychczas pare miesiecy pakuje es na eu, jednak trend spadkowy na tym instrumencie nie bedzie trwal w nieskonczonosc. nie mozna zamknac sie na jednym instrumencie bo gdy skonczy sie trend mozna obudzic sie z reka w nocniku, stad moja proba przeanalizowania indeksow, i pozniej proba wejscia w rynek jesli dane warunki zostana spelnione, grasz na kawie, wiec inwestujesz w rynek towarowy, ja nie mam o nim zielo0nego pojecia bo od 5 lat skupiam sie na relacjach usa-europa i sytuacji gospodarczej na swiecie.

chyba ze kawa jest faktycznie tak swietnym instrumentem, to daj pare setupow na kawe chetnie skorzystam
Ostatnio zmieniony 11 paź 2014, 18:12 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Teraz nie gram na kawie bo... Deczko sie spóźniłem. Ale co do spadków to nie jestem pewien. Fundamentalnie kawy jest za mało w produkcji... I trochę wyprodukują jeśli bedą deszcze w Brazylii. Bo jeśli mie bedzie...... To kawa poleci ma 300 i wyżej. Czytałem ostatnio o tej produkcji i pogodzie. Tak wiec jak grasz S to sie pilnuj. Na mForex nawet 0.10 Lota na kawie przy ruchu ceny o 1 punkt,daje z 200pln różnicy tak na oko. Ze 180 na 190 to juz 2000pln przy 0.10 Lota. Przesadzili z wielkością kontraktu.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Jeśli chodzi o S&P to wielokrotnie tu wklejany rysunek pozwolił mi ładnie zamienić L w S na pobiciu do przełamanego wsparcia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

karnak pisze:Jeśli chodzi o S&P to wielokrotnie tu wklejany rysunek pozwolił mi ładnie zamienić L w S na pobiciu do przełamanego wsparcia:

co to za rysunek, twoje ekg??

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Na sp500 istnieje ryzyko, ze wrócą w okolice 2000punktow i dopiero zjazd. Wtedy byłby fajny RGR na sp500 bo na razie jest tylko lewe ramie i głowa.
Patrz analogia z 2011 roku z maja. Nawet wykres jest podobny na dziennym. Ale co wtedy miałby zrobić dax?

Jakkolwiek zakładam, ze juz za dużo nie podskoczą i można ładować eski. A nawet jeśli by mieli wrócić na okolice 2000punktow no to je zahedzowac eLkami, a od 2000 dokładać znowu eS.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

To jeszcze takie rysunki S&P, widać przełamane wsparcia i możliwe odbicia, ale to się zobaczy, jak sytuacja się rozwinie, jak na razie obowiązuje S:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:Na sp500 istnieje ryzyko, ze wrócą w okolice 2000punktow i dopiero zjazd. Wtedy byłby fajny RGR na sp500 bo na razie jest tylko lewe ramie i głowa.
Patrz analogia z 2011 roku z maja. Nawet wykres jest podobny na dziennym. Ale co wtedy miałby zrobić dax?

Jakkolwiek zakładam, ze juz za dużo nie podskoczą i można ładować eski. A nawet jeśli by mieli wrócić na okolice 2000punktow no to je zahedzowac eLkami, a od 2000 dokładać znowu eS.
wedlug moich obliczen to jest 1230 pips'ów, od tego momentu, nie wielu ma tak gleboki portfel zeby pozwolic sobie na takiego Es Ela, to co brac S czy L?
Ostatnio zmieniony 11 paź 2014, 18:23 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Nowy500 pisze: po raz kolejny liczba mnoga w komentarzu, wiec znowu slowo pisane jest skierowane w moim kierunku. staram sie przewidziec co zrobia inwestorzy na rynku bo oczekuje podpiecia sie pod swierzy trend, gram dlugie terminy na swingach i wyczekuje konca korekty na indeksach, dotychczas pare miesiecy pakuje es na eu, jednak trend spadkowy na tym instrumencie nie bedzie trwal w nieskonczonosc. nie mozna zamknac sie na jednym instrumencie bo gdy skonczy sie trend mozna obudzic sie z reka w nocniku, stad moja proba przeanalizowania indeksow, i pozniej proba wejscia w rynek jesli dane warunki zostana spelnione, grasz na kawie, wiec inwestujesz w rynek towarowy, ja nie mam o nim zielo0nego pojecia bo od 5 lat skupiam sie na relacjach usa-europa i sytuacji gospodarczej na swiecie.

chyba ze kawa jest faktycznie tak swietnym instrumentem, to daj pare setupow na kawe chetnie skorzystam
Właśnie napisałem jak na kawie gram , gdzie sprzedaje od tygodnia i z reguły biorę 2-3 dolary zysku . Pisałem ogólnie w liczbie mnogiej bo sam miałem z tym problem . Analizujesz rynek , wydaje ci się że zrobiłeś świetną analizę a tu rynek zaczyna iść w drugą stronę .. jeśli masz stopa to ok i warto takie analizy robić . Problem się zaczyna gdy stopa brak i strata zaczyna robić się coraz większa bo przecież taka super analiza była . Zdecydowanie lepiej chyba jednak szukać nastroju dnia i brać szybkie zyski . Zawsze jak próbuje grać na dłuższe trendy źle to się kończy . Ale każdy musi znaleźć swój system i to jedno jest pewne .

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

rexex pisze:
Nowy500 pisze: po raz kolejny liczba mnoga w komentarzu, wiec znowu slowo pisane jest skierowane w moim kierunku. staram sie przewidziec co zrobia inwestorzy na rynku bo oczekuje podpiecia sie pod swierzy trend, gram dlugie terminy na swingach i wyczekuje konca korekty na indeksach, dotychczas pare miesiecy pakuje es na eu, jednak trend spadkowy na tym instrumencie nie bedzie trwal w nieskonczonosc. nie mozna zamknac sie na jednym instrumencie bo gdy skonczy sie trend mozna obudzic sie z reka w nocniku, stad moja proba przeanalizowania indeksow, i pozniej proba wejscia w rynek jesli dane warunki zostana spelnione, grasz na kawie, wiec inwestujesz w rynek towarowy, ja nie mam o nim zielo0nego pojecia bo od 5 lat skupiam sie na relacjach usa-europa i sytuacji gospodarczej na swiecie.

Właśnie napisałem jak na kawie gram , gdzie sprzedaje od tygodnia i z reguły biorę 2-3 dolary zysku . Pisałem ogólnie w liczbie mnogiej bo sam miałem z tym problem . Analizujesz rynek , wydaje ci się że zrobiłeś świetną analizę a tu rynek zaczyna iść w drugą stronę .. jeśli masz stopa to ok i warto takie analizy robić . Problem się zaczyna gdy stopa brak i strata zaczyna robić się coraz większa bo przecież taka super analiza była . Zdecydowanie lepiej chyba jednak szukać nastroju dnia i brać szybkie zyski . Zawsze jak próbuje grać na dłuższe trendy źle to się kończy . Ale każdy musi znaleźć swój system i to jedno jest pewne .
a gdzie napisalem ze gram bez stop loss? gdzie napisalem ze piramiduje straty a nie zyski?? jakiego nastroju dnia, jakie szybki zyski? ja wole brac duze zyski na dlugich trendach i zawsze to sie konczy dobrze dla mnie, ponosze straty ale znikome podlug zyskow. i nie rozumiem na jakiej podstawie wysunoles tyle blednych wnioskow o mojej osobie? ja nie mam z tym problemow bo mam swoja strategie, nie wiem czemu zalozyles ze jej nie mam. Chyba wiekszosc decyzji podejmujesz na podstawie domyslow stad tak pochopna opinia o moich trejdach

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:Teraz nie gram na kawie bo... Deczko sie spóźniłem. Ale co do spadków to nie jestem pewien. Fundamentalnie kawy jest za mało w produkcji... I trochę wyprodukują jeśli bedą deszcze w Brazylii. Bo jeśli mie bedzie...... To kawa poleci ma 300 i wyżej. Czytałem ostatnio o tej produkcji i pogodzie. Tak wiec jak grasz S to sie pilnuj. Na mForex nawet 0.10 Lota na kawie przy ruchu ceny o 1 punkt,daje z 200pln różnicy tak na oko. Ze 180 na 190 to juz 2000pln przy 0.10 Lota. Przesadzili z wielkością kontraktu.
Na xtb jest to samo ( a dzwignia jeszcze większa bo 1 usd to około 600 zł ) ale tak mam spread 0,13 dolara a nie 0,8 jak w mForex więc otwarcie pozycji kosztuje mnie 90 zł a nie 500 zł . Zauważ że codziennie są cofnięcia nawet 3-4 dolary więc jest o co walczyć a dopóki 225 nie przebiją to spokojnie . W 300 raczej nie wierze może 240 , wiele instytucji odpuściło surowce i nie ma już kto aż tak pompować cen . A wybicie poszło pod brak opadów w Brazylii , więc jakby spadł deszcz to może być ciekawie . Zresztą nie zostawiam pozycji nawet na drugi dzień i pilnuje się

-- Dodano: 11 paź 2014, 17:32 --
Nowy500 pisze:
rexex pisze:

a gdzie napisalem ze gram bez stop loss? gdzie napisalem ze piramiduje straty a nie zyski?? jakiego nastroju dnia, jakie szybki zyski? ja wole brac duze zyski na dlugich trendach i zawsze to sie konczy dobrze dla mnie, ponosze straty ale znikome podlug zyskow. i nie rozumiem na jakiej podstawie wysunoles tyle blednych wnioskow o mojej osobie? ja nie mam z tym problemow bo mam swoja strategie, nie wiem czemu zalozyles ze jej nie mam. Chyba wiekszosc decyzji podejmujesz na podstawie domyslow stad tak pochopna opinia o moich trejdach
Stary ale ja wcale nie pisałem do Ciebie ani o Tobie , o stopach pisałem o sobie , wrzuć na luz

Zablokowany