po raz kolejny liczba mnoga w komentarzu, wiec znowu slowo pisane jest skierowane w moim kierunku. staram sie przewidziec co zrobia inwestorzy na rynku bo oczekuje podpiecia sie pod swierzy trend, gram dlugie terminy na swingach i wyczekuje konca korekty na indeksach, dotychczas pare miesiecy pakuje es na eu, jednak trend spadkowy na tym instrumencie nie bedzie trwal w nieskonczonosc. nie mozna zamknac sie na jednym instrumencie bo gdy skonczy sie trend mozna obudzic sie z reka w nocniku, stad moja proba przeanalizowania indeksow, i pozniej proba wejscia w rynek jesli dane warunki zostana spelnione, grasz na kawie, wiec inwestujesz w rynek towarowy, ja nie mam o nim zielo0nego pojecia bo od 5 lat skupiam sie na relacjach usa-europa i sytuacji gospodarczej na swiecie.rexex pisze:Za dużo staracie się przewidywać co zrobią rynki . Ostatnie tygodnie to naprawdę niezła jazda bez trzymanki i zmiany jak w kalejdoskopie . Grasz coś na kawie ? Ja ostatnio 50 % transakcji to właśnie kawa ( w pobliżu 221-222 cały czas s i dopóki nie wybije szczytów to naprawdę pięknie to chodzi a dzwignia na kawie to naprawdę kosmos )highend pisze:Nie nazywajcie większej korekty krachem. Bez przesady.
Apple dałem jako przykład "najlepszej" firmy w USA. Czołówka sp500.
Cena Apple stoi w miejscu od 2 miesięcy (konsola $98-$103 za akcję, obecnie $100.80).
chyba ze kawa jest faktycznie tak swietnym instrumentem, to daj pare setupow na kawe chetnie skorzystam