na razie wybronili ostatnie minima na 1917. Ale jeżeli nie namieszają czegoś wieczorem, to min 1900 będzie jeszcze w tym tygodniu, a tam jest dolne ograniczenie kanału spadkowego. poza tym przebicie tego minimum to powrót do głównego kanału wzrostowego, a to już grozi dużo większą korektą.Nowy123 pisze:i opory 12700 / 12720
-- Dodano: śr 08-10-2014, 17:06 --
sytuacja napieta jak baranie jajana SP500
DayTrading: Środa 08.10.2014
Re: DayTrading: Środa 08.10.2014
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
adk77 pisze:ciekawostka z konkursu xtb
Najlepsza stopa zwrotu wg krajów minus 11% Słowacja
XTB - chyba strzelili sobie do bramki, ale demarketing...... bardziej dup.... już chyba nie można dać
obecnie przodują pepiczki minus 12,3 procentaBemowo1 pisze:adk77 pisze:ciekawostka z konkursu xtb
Najlepsza stopa zwrotu wg krajów minus 11% Słowacja
XTB - chyba strzelili sobie do bramki, ale demarketing...... bardziej dup.... już chyba nie można dać
Żaba Ty dewiancie, same trójkątyatlanticos pisze:zapowiada się ciekawe popołudnie i wieczór...
wszystko interwały m15
edek
https://www.tradingview.com/x/WhPUIODe/
ujek
https://www.tradingview.com/x/XtZZwN0X/
kiwi
https://www.tradingview.com/x/XofJQ5yp/
kangur
https://www.tradingview.com/x/kp4F80wx/
usdchf
https://www.tradingview.com/x/nDmvZlmv/
nie wszystkie figury sa już ukształtowane... wg mnie najlepiej poczekac z 4-5 swieczek i bedzie wieksza pewnosc ze sa poprawnie
ujek walczy z górną linią kanału spadkowego
Sugeruje jak graja , dawcy kapitalu sie rzucaja i potem stac ich na porcha w konkursietuvok pisze:W kontekście informacji o raporcie KNF oraz do pośmiania się przeklejam najnowszy wpis magików z xPulsa:
"Mniej niż 3 godziny do minutes, opór w okolicach 1,2670-1,27 cały czas się broni, zatem nie czekamy.
Pozycja krótka na EURUSD na poziomie 1,2685, cel 1,2515 stop loss 1,2910
Zasadnicze ryzyko dla tej pozycji to duża przecena na Wall Street, która wpłynie negatywnie na dolarowe rentowności, co zaszkodzi USD. Tak długo jednak jak będzie to tylko korekta, Fed raczej się tym nie przejmie."
Dżizas, kto ich uczył trejdować?!?! Aż strach pomyśleć, że oni mogą innych uczyć trejdowania...

swoja droga to analiza jak analiza - pamietam jak u.j byl po 103 to mowili , ze powinien chodzic po 101

ja sam nie panuje czlowiek nad swoja kasa to nic to nie zmieni , ktos musi sprzedac aby ktos mogl kupic ...

ja tam wole kabla ostatnio i tu poczekam na 20 i zaszmace sie w eLki ponownie

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

edek
m 30 jak dla mnie jest po dodatniej stronie mocy - mamy tup - trójkąt ukośny początkowy, teraz korekta w ramach fali [2 lub B] i strzał up
m 30 jak dla mnie jest po dodatniej stronie mocy - mamy tup - trójkąt ukośny początkowy, teraz korekta w ramach fali [2 lub B] i strzał up
Moje skromne zdanie na podstawie fusów z kawy:
ujek: h4 trójkąt rozszeżający przy dolnej bandzie - szansa na pójście w górę,
edek: h1 klin rosnący - powinno spadać
kabel: ciemność widzę ale trynd is frynd
kiwi: h1 wybił dołem z trójkąta/klina i robi coś ala flaga poleci?
gold właśnie pokazał co myśli o wzrostach ;-)
usd/pln: niemiaszek widzi rgr (jedyna para pod prąd)
kangur: h1 podwójny szczyt, ew.flaga - zależy jak leży/na co się patrzy ;-)
to tak na szybko, większość par "ustawia" się pod dolara, a jak będzie to zobaczy się o 20-tej
Kresek nie wstawiam bo nie chcę czegoś namieszać (muszę w końcu doczytać jak się to robi) i post byłby gigantyczny
Pozdro
ujek: h4 trójkąt rozszeżający przy dolnej bandzie - szansa na pójście w górę,
edek: h1 klin rosnący - powinno spadać
kabel: ciemność widzę ale trynd is frynd
kiwi: h1 wybił dołem z trójkąta/klina i robi coś ala flaga poleci?
gold właśnie pokazał co myśli o wzrostach ;-)
usd/pln: niemiaszek widzi rgr (jedyna para pod prąd)
kangur: h1 podwójny szczyt, ew.flaga - zależy jak leży/na co się patrzy ;-)
to tak na szybko, większość par "ustawia" się pod dolara, a jak będzie to zobaczy się o 20-tej
Kresek nie wstawiam bo nie chcę czegoś namieszać (muszę w końcu doczytać jak się to robi) i post byłby gigantyczny
Pozdro
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. 

- atlanticos
- Maniak
Ty wiesz ile trójkąty dają radości i przyjemnościBemowo1 pisze: Żaba Ty dewiancie, same trójkąty

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Niemiaszek i prawie każdy widzi rgr na usdpln owszem bo on tam jest. ale to nie ma żadnego znaczenia jeżeli edek zdecyduje sie spadać. realizację również wstrzyma 98% ujemna korelacja (chyba ze edek wybije w górę) edek to odbicie lustrzane usdpln
co do minutes to jestem na SHORT na eurusd i long na usdpln (gram to pierwsze)
co do minutes to jestem na SHORT na eurusd i long na usdpln (gram to pierwsze)
Swing