po tak duzych ruchach konsolidacja jest wskazana, a pozniej s na eukoks pisze:no to zobaczymy. daję 5% na rzecz braku działania ale to mocne 5% bo to jest jednak p(pier..)RPP
DayTrading: Piątek 03.10.2014
Re: DayTrading: Piątek 03.10.2014
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
S aż do 1.2050 wskazaneNowy500 pisze:po tak duzych ruchach konsolidacja jest wskazana, a pozniej s na eukoks pisze:no to zobaczymy. daję 5% na rzecz braku działania ale to mocne 5% bo to jest jednak p(pier..)RPP

Swing
nie jestem pewien czy az tak nisko eu spadnie ale pozycji "L" nie zaryzykowalbym nawet na skalpie, generalnuie ski na eu potrafily byc po 3500 pipsow wiec jeszcze 2000 przed namikoks pisze:S aż do 1.2050 wskazaneNowy500 pisze:po tak duzych ruchach konsolidacja jest wskazana, a pozniej s na eukoks pisze:no to zobaczymy. daję 5% na rzecz braku działania ale to mocne 5% bo to jest jednak p(pier..)RPP

Ostatnio zmieniony 05 paź 2014, 21:28 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
przebilo wszystkie wazne wsparcia w okolicy, 1.2750 nawet bez walki więc raczej scenariusz główny to wlasnie te dołki do przetestowania w najblizszym czasie, wodospad jest potężny.
Swing
tzn. uważasz, że jednak nie ma tam trendu spadkowego i idą na nowe szczyty?tuvok pisze:Tydzień na indeksach zapowiada się arcyciekawie ze względu na bardzo prawdopodobne zakończenie korekty w US

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No to mamy MT4 Build 711.
-- Dodano: ndz 05-10-2014, 21:33 --
W kwestii DAX30, w którym miejscu jest trend wzrostowy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hej
Zaczynam swoją przygodę z forexem. Na razie na demo w xtb w konkursie. Będę korzystał z Waszych rad (jeżeli pozwolicie), bo głównie chcę grać na parze EU. Może uda się wygrać Porsche??

Zaczynam swoją przygodę z forexem. Na razie na demo w xtb w konkursie. Będę korzystał z Waszych rad (jeżeli pozwolicie), bo głównie chcę grać na parze EU. Może uda się wygrać Porsche??

"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho
trend spadkowy może na H1 czy H4, ale na wyższych nie ma mowyhighend pisze:tzn. uważasz, że jednak nie ma tam trendu spadkowego i idą na nowe szczyty?tuvok pisze:Tydzień na indeksach zapowiada się arcyciekawie ze względu na bardzo prawdopodobne zakończenie korekty w US

Swing
oczywiście, główny trend jest wzrostowy cały czas. Mi chodzi o "trend piętro niżej - podtrend" czyli głębszą korektę.koks pisze:trend spadkowy może na H1 czy H4, ale na wyższych nie ma mowyhighend pisze:tzn. uważasz, że jednak nie ma tam trendu spadkowego i idą na nowe szczyty?tuvok pisze:Tydzień na indeksach zapowiada się arcyciekawie ze względu na bardzo prawdopodobne zakończenie korekty w USnadal bezpieczniej grac na nowe szczyty (imho) - ale ja sie na indeksach nie znam
-- Dodano: 05 paź 2014, 20:41 --
Dadas pisze:No to mamy MT4 Build 711.
na monthly i na weekly jest wzrostowy

-- Dodano: 05 paź 2014, 20:47 --
pszenica - koniec zeszłego tygodnia całkiem fajne wzrosty, na weekly jak dla mnie widać formację gwiazdy porannej doji. Musi być potwierdzenie - ten tydzień to wyjaśni, a szczególnie piątek (raport WASDE).
pszenica i cotton chodzą podobnie, na obu wzrosty w zeszłym tygodniu.... rynek commodities to odwrócenie rynku indeksów. Jeśli zatem potwierdzą się wzrosty na commodities - to mamy kontynuację spadków na indeksach.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Na W1 na pewno nie jest wzrostowy.highend pisze:na monthly i na weekly jest wzrostowyDadas pisze: W kwestii DAX30, w którym miejscu jest trend wzrostowy?ale to na teraz jest mało istotne.
Chyba, że ktoś zastosuje kreatywną linię trendową.