DayTrading: Piątek 03.10.2014
Re: DayTrading: Piątek 03.10.2014
z Trynkiewiczem na shorta jeszcze bym poczekał, pod prąd ryzykownie 

nie każdy rgr się spełnia często są fejki i pułapki w tym wypadku na misie i tak może być teraz tym bardziej że ameryka nie chcę spadać a nawet jakby miał zasięg rgr sie sprawdzić to już nie daleko zostałotuvok pisze:Taa, wykres tureckich akcji zachęca jak cholera do zakupu. Zwłaszcza z tym RGRem na interwale rocznym:lukpiasek pisze:1.99highend pisze:takie pytanie mam - Turcja angażuje się w wojnę lądową (czołgi itp) przeciwko ISIS... jak to może wpłynąć na turecką lirę?na koniec roku, usa nie pozwolą "partnerowi" popaść w kryzys tak łatwo i zapewne pójdzie stado rekomendacji na zakup tureckich akcji wykres zachęca także http://stooq.pl/q/?s=^xu100&c=10y&t=c&a=lg&b=0 więc zagranica bedzie musiała wymienić swoją walutę na lirę turecką aby kupić akcje co właśnie powinno ją lekko umacniać , sam się zastanawiam czy za jakiś czas nie przy piramidować shortów z dodatnim swapem na u/try
http://stooq.pl/c/?s=^xu100&c=1y&t=c&a=lg&b

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

na 72 000 jeszcze jest jakies wsparcie, także zasieki są
Przyszly tydzień należy chyba do najbardziej pustych pod względem kalendarza makro..należy spodziewać się nudy?
Swing
Decyzje kilku banków centralnych dot. stóp procentowych (w tym polskiego), minutki FOMC, zmiana zatrudnienia kilku krajów... Bez przesady to na pewno nie jest pusty kalendarz i bardzo wątpię, żeby wiało nudą. Tydzień na indeksach zapowiada się arcyciekawie ze względu na bardzo prawdopodobne zakończenie korekty w USkoks pisze:Przyszly tydzień należy chyba do najbardziej pustych pod względem kalendarza makro..należy spodziewać się nudy?
Expect the Unexpected...
to dobrze , że jednak coś jest. chodzi mi głównie o najciekawsze EUR i USD - przemawia draghituvok pisze:Decyzje kilku banków centralnych dot. stóp procentowych (w tym polskiego), minutki FOMC, zmiana zatrudnienia kilku krajów... Bez przesady to na pewno nie jest pusty kalendarz i bardzo wątpię, żeby wiało nudą. Tydzień na indeksach zapowiada się arcyciekawie ze względu na bardzo prawdopodobne zakończenie korekty w USkoks pisze:Przyszly tydzień należy chyba do najbardziej pustych pod względem kalendarza makro..należy spodziewać się nudy?
polska - albo 25 pbs albo 50pbs , nie ma innej opcji.
daję 70 do 30 na rzecz cięcia o 25pbs.
Swing
A ja daję 80 do 20 na rzecz 50 punktówkoks pisze:to dobrze , że jednak coś jest. chodzi mi głównie o najciekawsze EUR i USD - przemawia draghituvok pisze:Decyzje kilku banków centralnych dot. stóp procentowych (w tym polskiego), minutki FOMC, zmiana zatrudnienia kilku krajów... Bez przesady to na pewno nie jest pusty kalendarz i bardzo wątpię, żeby wiało nudą. Tydzień na indeksach zapowiada się arcyciekawie ze względu na bardzo prawdopodobne zakończenie korekty w USkoks pisze:Przyszly tydzień należy chyba do najbardziej pustych pod względem kalendarza makro..należy spodziewać się nudy?
polska - albo 25 pbs albo 50pbs , nie ma innej opcji.
daję 70 do 30 na rzecz cięcia o 25pbs.
Expect the Unexpected...
no to zobaczymy. daję 5% na rzecz braku działania ale to mocne 5% bo to jest jednak p(pier..)RPP 

Swing
Czy może mi ktoś spojrzeć na wykres Cotton bawełny i potwierdzić:
- świeca weekly ostatnia: zielony młot
- świeca monthly wrzesniowa: typowa świeca odwrócenia trendu (odwrócony mlot)
- świeca weekly ostatnia: zielony młot
- świeca monthly wrzesniowa: typowa świeca odwrócenia trendu (odwrócony mlot)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami