Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Veni pisze:wystartowałeś w s?
Tzn ??? czy dałem coś na S ??? - nie i aktualnie nie mam żadnych pozycji - ponadto do końca tygodnia wolne. Jutro rano i tak bym nie miał czasu (trochę trzeba pojeździć tym nowym nabytkiem) - a na południe przy piątku to już trzeba sobie robić weekend. :D

Nie chcę wyjść na takiego co się zbytnio chwali - ale ostatnio sprawiłem sobie prezent - do jeżdżenia - nowy Ford :D :D
Veni pisze:Jeszcze pare zagrań i świeta już do Ciebie zawitają
Wiesz - trzeba już jakiś przelew puścić na prezenty świąteczne - co by sobie humor poprawić. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Łe tam Ford :) myślałem że jakaś włoszczyzna na F :wink:
mimo wszystko gratuluję nabytku jak i udanych trejdów na L, dobra robota
zastanawiam się tylko nad jednym: zauważyłem że jak otwierasz kilka transakcji to są one praktycznie po tej samej cenie...a wiec nie jest to piramida w stylu otwarcie pozycji co np. 10pips. Nie lepiej jest otworzyć jedną dużą pozycję?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Marcin a to nie miała być czasem beta jakaś, coś mi się o oczy obiło w twym dzienniku :)

Pozdrawiam,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

klonmarcin pisze:
Veni pisze:wystartowałeś w s?
Tzn ??? czy dałem coś na S ??? - nie i aktualnie nie mam żadnych pozycji - ponadto do końca tygodnia wolne. Jutro rano i tak bym nie miał czasu (trochę trzeba pojeździć tym nowym nabytkiem) - a na południe przy piątku to już trzeba sobie robić weekend. :D

Nie chcę wyjść na takiego co się zbytnio chwali - ale ostatnio sprawiłem sobie prezent - do jeżdżenia - nowy Ford :D :D
Veni pisze:Jeszcze pare zagrań i świeta już do Ciebie zawitają
Wiesz - trzeba już jakiś przelew puścić na prezenty świąteczne - co by sobie humor poprawić. 8)
Jaki Ford? Pokaż, model, roczki, co ma pod maską?

Taak? Znalazłem fajny prezent dla kobiety - ale to w Warszawie- , a Ty jak strzelam jesteś z Sandomierza? (Pozdrawiają Puławy i zapraszają do Kazimierza, Janowca i Nałęczowa)

A podarunek to perfumy, ale komponowane przez małżonkę,dziewczyne w sklepie na miejscu. Więc coś się poduczy i się ucieszy, że może ma jako jedyna takie perfumy :D

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Leonardo pisze:Marcin a to nie miała być czasem beta jakaś, coś mi się o oczy obiło w twym dzienniku :)

Pozdrawiam,
Leo
Spokojnie - nie od razu Kraków zbudowali :D Jak na razie nie jestem zbyt rozrzutny i na bete trochę mi szkoda :cry:
MaciejWLKP pisze:zastanawiam się tylko nad jednym: zauważyłem że jak otwierasz kilka transakcji to są one praktycznie po tej samej cenie...a wiec nie jest to piramida w stylu otwarcie pozycji co np. 10pips. Nie lepiej jest otworzyć jedną dużą pozycję?
Nie - dla mnie lepiej jest tak - mogę lepiej zarządzać każdą pozycją z osobna - natomiast gdyby to była jedna pozycja to wszystko jest w "kupie" zablokowane. I następuje taka np. sytuacja - cofka o 10p - wymiękam i zamykam szybko dwie z czterech pozycji - gdy byłaby jedna duża pozycja to zanim bym wydzielił z całości to co chcę zamknąć to mogło by być już po wszystkim (za późno).

I najważniejsza zaleta - której może ostatnio nie widać - stąd pewnie to pytanie - zwykle otwierałem pozycje stopniowo - pozycja nr 1, 2, 3, 4 i tak dochodząc do łącznego ryzyka w okolicach 5% stanu początkowego konta.

Gdy idzie coś nie tak jak powinno to po prostu przerywać dokładanie np. po pierwszej pozycji. A gdybym od razu otworzył pełną stawkę w jednym trade to pola manewru nie ma.

Przyznaję - ostatnie wyniki nie byłyby możliwe bez astronomicznego jak dla niektórych ryzyka - np. w ostatnich trade łącznie ryzykowałem nieco ponad 10%. I gdyby to wszystko poszło we wtopę to byłoby po prostu nieciekawie - jednak ryzykując tak dużo staram się tylko w sytuacjach (wg mnie) dość oczywistych - tzn. moja "wyrocznia" mówi "mocne UP" - i ja ufam całym sobą - i mam nadzieję, że mnie nie zdradzi ze smutnym Panem MC :D

Może się wydawać, że piszę głupoty - że nie można być na Fx niczego pewnym - wcale temu nie zaprzeczam - podkreślam tylko to, że moja strategia i moje doświadczenie podpowiadają mi sytuacje w których warto więcej zaryzykować.

Przyznam szczerze, że w te ostatnie trejdy miało iść 3 pełne stawki - ale wymiękłem :D

Zawahałem się - ale to tylko w odniesieniu do wielkości stawki - nie do kierunku i targetu, który z bardzo dużą sprawdzalnością wyznacza moja strategia. A po tylu latach nabrałem do "niej" sporego zaufania - sama mnie do tego przekonała - i zarazem nie dała mi powodu do tego abym wątpił w jej "zachowanie". :D

Veni pisze:Taak? Znalazłem fajny prezent dla kobiety - ale to w Warszawie- , a Ty jak strzelam jesteś z Sandomierza? (Pozdrawiają Puławy i zapraszają do Kazimierza, Janowca i Nałęczowa)

A podarunek to perfumy, ale komponowane przez małżonkę,dziewczyne w sklepie na miejscu. Więc coś się poduczy i się ucieszy, że może ma jako jedyna takie perfumy :D
Dzisiaj tutaj - jutro gdzie indziej - co za problem ??? :D w każdej chwili można się wybrać na wycieczkę.
Veni pisze:Jaki Ford? Pokaż, model, roczki, co ma pod maską?
Nie chcę się chwalić ani dać przypadkiem rozpoznać - ale powiem, że ma dobre odejście :wink: jeszcze zaraz jakieś ABW do mnie wpadnie - w sumie to raczej na pewno mogę się ich spodziewać w wyniku innych spraw nie związanych z FX. No chyba, że panowie zrobią co mają zrobić "cichaczem".

Istnieje też prawdopodobieństwo, że będę musiał na jakiś czas "zawiesić" grę na Fx - mniej więcej od października do połowy listopada.

Dobra i tak dużo już napisałem - wielki brat patrzy... i czyta... :D

pozdrawiam Marcin
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Tak jak wczoraj pisałem - dzisiaj bez gry. Natomiast trochę obserwowałem wykres i widzę, że cena zarówno w nocy jak i do tej pory zachowuje się wręcz książkowo.

Szczegóły na screenach.

8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

I dlatego właśnie siedzę w S z TP 1.2604.
Obecnie nie widzę opcji na duże odbicie w górę.
Dzięki za te opisy, są bardzo pomocne :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

czemu takie male TP mysle ze moga dalej spokojnie poleciec
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

czerwinek pisze:czemu takie male TP mysle ze moga dalej spokojnie poleciec
Tuż nad 1.2600. Ostatnio nacinałem się, bo mierzyłem dalej niż takie poziomy, a cena zawracała i kończyło się na BE.
Takie Tp wydaje mi się bardziej prawdopodobne.
Mam świadomość, że niedługo dane i faktycznie może zacząć bujać ale wolę polegać na swojej analizie technicznej (już pomijam jej jakość :) ) niż na szczęściu.

EDIT: no i pykło 42p :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Ja przed chwila wyszedlem :) narazie starczy :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ