Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

personov pisze:Pliki ex4 też powinny wystarczyć. W kodzie nie ma wymogów, że to musi być wersja mq4.
No chyba, że te wskaźniki się nie kompilują to wtedy, aby zlokalizować błędy trzeba mieć dostęp do kodu.
Zapewne tu jest pies pogrzebany ponieważ zainstalowałem od nowa wszystkie 4 wskazane przez Dadasa (*.ex) a Ni_Aggregated przymula dalej platformę :( .
Dziękuję i pozdrawiam.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Fx_boy pisze:
personov pisze:Pliki ex4 też powinny wystarczyć. W kodzie nie ma wymogów, że to musi być wersja mq4.
No chyba, że te wskaźniki się nie kompilują to wtedy, aby zlokalizować błędy trzeba mieć dostęp do kodu.
Zapewne tu jest pies pogrzebany ponieważ zainstalowałem od nowa wszystkie 4 wskazane przez Dadasa (*.ex) a Ni_Aggregated przymula dalej platformę :( .
To, że jakiś wskaźnik przymula platformę, to jest inna kwestia.
On działa, tylko nie został napisany optymalnie.
Problem w tym, że mnóstwo ludzi bierze się za tworzenie wskaźników, a nie umieją zbyt dobrze kodować.
Zbyt mało wiedzą o specyfice MT4 i wogóle komputerów.

Z drugiej strony jest bogu ducha winien nowicjusz, który kompletnie nic nie wie, i uważa że znalazł rewelacyjny system.
Ja sam zawsze sprawdzam kod i patrzę, czy to ma ręce i nogi, ale takich jest niewielu.
Większość rzeczy, które znajdziesz w necie to chłam, nic nie warty.

Potrzebujesz sam zrozumieć rynek i wykres.
Żaden wskaźnik nie zna przyszłości i żaden wskaźnik nie będzie za ciebie tradował.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Żaden wskaźnik nie zna przyszłości i żaden wskaźnik nie będzie za ciebie tradował.
Wiem, to motto coraz bardziej przekonuje mnie w jakim kierunku trzeba iść, ale nie stoi nic na przeszkodzie, aby podeprzeć się jakimś wskaźnikiem ;) . Z drugiej zaś strony część analizy technicznej odnosi się jednak do historii i
ta na foreksie lubi się powtarzać :) .
Mam screeny z których wynika, że traderom z FF on działa, ale nie jestem twardogłowy, po prostu trzeba go sobie odpuścić., jak się nie ma co się lubi ....to się lubi co się ma.
Dziękuję i pozdrawiam.

Dadas

Fx_boy pisze:
Wiem, to motto coraz bardziej przekonuje mnie w jakim kierunku trzeba iść, ale nie stoi nic na przeszkodzie, aby podeprzeć się jakimś wskaźnikiem ;) . Z drugiej zaś strony część analizy technicznej odnosi się jednak do historii i
ta na foreksie lubi się powtarzać :) .
Mam screeny z których wynika, że traderom z FF on działa, ale nie jestem twardogłowy, po prostu trzeba go sobie odpuścić., jak się nie ma co się lubi ....to się lubi co się ma.
Tak, jednym działa, innym nie działa.
Różnica jest taka, że ci, którym działa, na ogół umieją czytać wykres.
No i mają dobry MM i RM.

pawelsko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawelsko »

Gdzie mogę znaleść opis po polsku do wskaźnika 123patternsv6?
Dzięki

Dadas

pawelsko pisze:Gdzie mogę znaleść opis po polsku do wskaźnika 123patternsv6?
Dzięki
W necie nie stwierdzono takiego opisu.
Po angielsku, to i owszem, na FF są wątki.

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

Czy wiecie jak w MT4 ustawić separator okresów (te pionowe linie) aby wyświetlały nie co dzień tylko co tydzień/ tygodniowe zakresy???Lub może jest jakiś wskaźnik?

Dadas

3dvision pisze:Czy wiecie jak w MT4 ustawić separator okresów (te pionowe linie) aby wyświetlały nie co dzień tylko co tydzień/ tygodniowe zakresy???Lub może jest jakiś wskaźnik?
Custom_Period_Separators.mq4
Custom_Period_Separators_multi.mq4
by Dadas :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

dzięki za błyszkawiczną pomoc

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

podrzućcie linka do LUKTOM VISUAL ORDER. bo gdzieś mi się zapodział...

ODPOWIEDZ