-- Dodano: 01 paź 2014, 13:33 --
bo zapewne następne dane będą do dupy.xhDog pisze:Dobre dane dla dolara, a ten w dół. Hmm...fundamenty to zaiste coś naprawdę niezwykłego![]()
bo zapewne następne dane będą do dupy.xhDog pisze:Dobre dane dla dolara, a ten w dół. Hmm...fundamenty to zaiste coś naprawdę niezwykłego![]()
highend pisze:rozumiemlukpiasek pisze: nie rozumiesz analizy technicznej i ciągle grasz życzeniowo - twoja stratatylko nie rozumiem dlaczego chcesz edka UP, a złoto DOWN, jeśli oba tak naprawdę zależą w tym momencie od dolara... więc jak on osłabnie to oba pójdą UP.
Za UP golda przemawia jeszcze spadek (zwała!) na indeksach o ile się sprawdzi.
Za DOWN golda przemawia jego trend spadkowy. Tyle.
-- Dodano: 01 paź 2014, 13:26 --
zapewne już znają dane o 16.00....Nowy123 pisze:slabo cos chyba czas na korektena USD bo pejsiki o kmbinuja za bardzo cos
Masz dostęp do wolumenow?Nowy123 pisze: poszly spore vlumeny
Nie, jak SP500 przebije analogiczną linię w dółhighend pisze:Czy większa zwała na indeksach bedzie wtedy jak ten poniżej (VIXX) przebije czerwoną linię na up?
Nie gram technicznie więc się nie wypowiem na chwile obecną nie widzę podstaw fundamentalnych do przełamania tak silnego oporu. PMI musiał by być naprawdę tragiczny. A i to pewnie by nie wystarczyło.highend pisze:Blacha - dopisałem do postu i wkleiłem wykres.
-- Dodano: 01 paź 2014, 13:33 --
Dziś tłok trafiony w punkt! i TP też.Dadas pisze:Poprawka, bo się ta stała linia nie aktualizowała poprawnie.
Ale którątuvok pisze:Nie, jak SP500 przebije analogiczną linię w dółhighend pisze:Czy większa zwała na indeksach bedzie wtedy jak ten poniżej (VIXX) przebije czerwoną linię na up?
Chodziło mi o to, że VIX to lustrzane odbicie SP500 więc jego AT jako osobnego instrumentu nie bardzo ma sens. Ma za to sens odczytywanie wartości. Nie pamiętam dokładnie ale chyba powyżej 18 czy 20 źle wróży indeksom UShighend pisze:Ale którątuvok pisze:Nie, jak SP500 przebije analogiczną linię w dółhighend pisze:Czy większa zwała na indeksach bedzie wtedy jak ten poniżej (VIXX) przebije czerwoną linię na up?wkleiłem wykres z obydwoma. Ta główna jest obecnie gdzieś ciut poniżej 1600 pkt.... raczej jej nie przebije tak prędko (o ile w ogóle).
Wrzuciłem tam gdzie mowisz i gdy wrzucam wskaźnik na wykres nic sie nie dzieje... jak go odpalic?Dadas pisze: Bo to jest indyk, nie skrypt.
MQL4/Indicators