Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

rem pisze:Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć ilość danych pobieranych przez jForex i umieszczanych w jego pamięci podręcznej pod Linuksem, tak aby pobierał dane np. tylko z ostatniego miesiąca (czy nawet z roku), ale żeby nie pobierał automatycznie danych z kilkunastu ostatnich lat ?
Niestety od strony platformy nie da się nic z tym zrobić więc jeśli sposób Cyba nie zadziała to nie ma rady.

RAY of Sunshine
Widzę, że skasowałeś post :). Wygląda to tak, że rabaty dawane przez Introducerów znikają. Tzn. zostaje 20% na pierwszy miesiąc dla nowych klientów, o ile dany Introducer się na to zdecyduje - my je zostawiamy. Dla dotychczasowych oraz nowych po okresie tego miesiąca przysługują programy bonusowe Dukascopy. Wpłata jest wymagana ale może to być np. 10 PLN. Bonus obowiązuje za cały czas od momentu kiedy uruchomiono bonus i wykonano wymagany obrót (działa to wstecz).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

paviko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: paviko »

@rapso
Czy znany jest dokładny dzień od którego rabat 40% przestaje obowiązywać dla klientów Dukascopy Europe? W Dukascopy Bank jest przejrzyście, bo od 1 października. Dobrze by było aby w Dukascopy Europe było od 1 listopada :)

Z góry dzięki za informację.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dokładna data nie jest znana ale to podobno kwestia 1-2 tygodni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

paviko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: paviko »

Dukascopy pisze:We hereby inform you that retrocessions (also called “BI discounts” or “rebates” or “kickbacks”) paid by Business Introducers to clients will be modified as follows.

According to the new policy, BI discounts will be paid for a maximum duration of one month.

The new policy is applied since October 1st, 2014 and consequently on November 1st, 2014, you will no longer be eligible for such BI discounts.
Ale zamieszanie z tymi rabatami. Więc jak to jest dla obecnych klientów Dukascopy Europe? Do końca października jest rabat 20% (a nie 40% - o czym nic nie ma w mailu od Dukascopy), a potem można przystąpić do programów Dukascopy?
Dokładna informacja jest dla mnie istotna bo używam strategii HFT i mój zysk to właściwie zwroty prowizji :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

paviko
Przeczytaj kilka moich ostatnich postów w tym wątku. Wyjaśniłem już tam co i jak ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Hej, czy most Jforex działa z każdym brokerem mt4?

Z armada markets nie miałem problemu. Z wiadomych przyczyn wypłaciłem z tamtąd pieniążki, zainstalowałem Admiral markets (jak narazie demo) i moje zlecenia nie są przekazywane. Czy jest możliwość, że to tylko demo LOGI zamulają czy na realu też tak będzie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mi działały z każdym MT4. Może problem tkwi w samej konfiguracji mostka (różne symbole itd.). Musisz pokombinować, bo trudno mi coś konkretnego na odległość powiedzieć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

raposo pisze:Mi działały z każdym MT4. Może problem tkwi w samej konfiguracji mostka (różne symbole itd.). Musisz pokombinować, bo trudno mi coś konkretnego na odległość powiedzieć.
Dzięki, działało Ci nawet jak np w AM mam AUDUSD-pro?

Z armady mogę każdą historie załadować, z Jforex nie idzie, sprawdzę potem na Ic markets - tzn w Pn jak market będzie otwarty.

Tylko tutaj mi nie pasi to, że nie ma waluty PLN. A teraz na poważnie, broker ECN z mt4 najlepiej (nie wiem czy możliwe) z 1000zł - ma służyć tylko do kopiowania zleceń na dukascopy (duka było otwierane dawno dawno temu z waszej strony) :564:

Taki który nie będzie przeszkadzał~~ :p

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Akurat z AM-pro nie korzystałem.

W Dukascopy PLN jest. A broker z MT4 ECN -> mForex.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

raposo pisze:
rem pisze:Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć ilość danych pobieranych przez jForex i umieszczanych w jego pamięci podręcznej pod Linuksem, tak aby pobierał dane np. tylko z ostatniego miesiąca (czy nawet z roku), ale żeby nie pobierał automatycznie danych z kilkunastu ostatnich lat ?
Niestety od strony platformy nie da się nic z tym zrobić więc jeśli sposób Cyba nie zadziała to nie ma rady.
Chyba się udało - na bazie wariacji pomysłu Cyb'a :)
Proste ograniczenie praw zapisu dla głównego katalogu .cache/, czy też podkatalogów dla danej pary, typu EURUSD itd. nie zadziałało. jForex generował mnóstwo komunikatów błędu, a po zamknięciu nie chciał się już uruchomić.
Zatem wpadłem na pomysł, aby wybiórczo zablokować mu możliwość zapisywanie w poszczególnych podkatalogach, gdzie przechowuje niepotrzebne mi archiwa (po samym usunięciu podkatalogu z danymi archiwalnymi, np. 2013 itp. jForex odbudowywał sobie to archiwum po jakimś czasie).

Finalnie zrobiłem tak (podaję instrukcję - może się komuś przyda):
Usunąłem zawartość podkatalogów z danymi ( za lata 2003-2013 ; wcześniejsze lata są prawie puste, więc odpuściłem) dla każdej pary, którą śledzę ( było trochę ręcznej roboty), a następnie odebrałem prawa do zapisu w tych - już pustych -katalogach typu 2013 itp.
I chyba działa :) jForex nie krzyczy .

ODPOWIEDZ