To mógłbyś chodziaż ze dwie dziennie z tych 4 czy 12 podrzucić na forum codziennie. Ciekawych pomysłów nigdy za wieleDadas pisze:Na DAXie to masz minimum 4 okazje dziennie do tradów.maniutek pisze: bez pozycji, ale wypadało by wejść kiedyś
Dzisiaj, to było nawet 12.
DayTrading: Poniedziałek 29.09.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 29.09.2014
Expect the Unexpected...
Wiesz, to się szybko dzieje.tuvok pisze:To mógłbyś chodziaż ze dwie dziennie z tych 4 czy 12 podrzucić na forum codziennie. Ciekawych pomysłów nigdy za wieleDadas pisze:Na DAXie to masz minimum 4 okazje dziennie do tradów.maniutek pisze: bez pozycji, ale wypadało by wejść kiedyś
Dzisiaj, to było nawet 12.
Nie zdążę wrzucić.
Dzisiaj wykorzystałem tylko jedną.
Czyli: GBPUSD, EURUSD i DAX - po jednym tradzie.
A okazje, to każdy dołek i każda górka.
Taki mini swing trading.
-- Dodano: pn 29-09-2014, 21:48 --
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dadas.
Myślę że chodziło o coś innego. Tak - po fakcie - każdy może pokazać gdzie była okazja.
Tutaj oczekują byś dał info, ale live: " Teraz jest okazja" na L lub S.
I wtedy można ocenić czy bujasz czy piszesz prawdę.
A generalnie zgadzam się z Tobą żeby nie wróżyć, tylko w odpowiednich miejscach, z góry wyznaczonych, obserwować zachowanie rynku, dostrzec obrany kierunek i przyłączyć się do niego.
Myślę że chodziło o coś innego. Tak - po fakcie - każdy może pokazać gdzie była okazja.
A generalnie zgadzam się z Tobą żeby nie wróżyć, tylko w odpowiednich miejscach, z góry wyznaczonych, obserwować zachowanie rynku, dostrzec obrany kierunek i przyłączyć się do niego.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Nie chodzi o sprawdzanie kogokolwiek ale o zwrócenie uwagi na coś co innym mogło umknąć. Sam tak często robię i nikt mnie później z tego nie rozlicza.jen-yy pisze:Dadas.
Poza tym warto poznać wejścia innych bo żeby nauczyć się jakiegoś nowego spojrzenia na rynek i trading
Expect the Unexpected...
Rozumiem bardzo dobrze.tuvok pisze:Nie chodzi o sprawdzanie kogokolwiek ale o zwrócenie uwagi na coś co innym mogło umknąć. Sam tak często robię i nikt mnie później z tego nie rozlicza.jen-yy pisze:Dadas.
Poza tym warto poznać wejścia innych bo żeby nauczyć się jakiegoś nowego spojrzenia na rynek i trading
Tylko ja traduję live, jak widzicie, M5.
Nie zdąrzę zapodać okazji, która już jest i już wszedłem w nią,
ponieważ ja jej wcześniej nie przewidziałem, tylko ją złapałem na gorąco.
Dzisiaj na życzenie lukpiasek zapodałem wejścia i targety na Edku, na bieżąco.
takie info z fxcm dostalem
Significant Option Expiries: $EURUSD 1.2750 (EUR1B); $USDJPY 109.50 ($1.1B); $AUDUSD 0.8900 (AUD829M); $USDCAD 1.1100 ($243M).
Monday, September 29, 2014
20:48 PM
Significant Option Expiries: $EURUSD 1.2750 (EUR1B); $USDJPY 109.50 ($1.1B); $AUDUSD 0.8900
Significant Option Expiries: $EURUSD 1.2750 (EUR1B); $USDJPY 109.50 ($1.1B); $AUDUSD 0.8900 (AUD829M); $USDCAD 1.1100 ($243M).
Monday, September 29, 2014
Significant Option Expiries: $EURUSD 1.2750 (EUR1B); $USDJPY 109.50 ($1.1B); $AUDUSD 0.8900
OK. To sprawdzanie podałem trochę na wyrost. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.tuvok pisze:Nie chodzi o sprawdzanie kogokolwiek ale o zwrócenie uwagi na coś co innym mogło umknąć. Sam tak często robię i nikt mnie później z tego nie rozlicza.jen-yy pisze:Dadas.
Tylko te wejścia zależą od tak wielu rzeczy, w tym doświadczenia, że bez dokładnego tłumaczenia nie da rady.
A to ociera się o szkolenie odnośnie danego systemu inwestowania.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
A propos twoich wejść na edka z dzisiaj to wchodziles na kilkanaście pipsow, dobrze zrozumiałem? Jakie sl stosowales? Bo żeby mieć sensowny rr ratio to byś musiał na parę pipsow chybaDadas pisze:Rozumiem bardzo dobrze.tuvok pisze:Nie chodzi o sprawdzanie kogokolwiek ale o zwrócenie uwagi na coś co innym mogło umknąć. Sam tak często robię i nikt mnie później z tego nie rozlicza.jen-yy pisze:Dadas.
Tylko ja traduję live, jak widzicie, M5.
Nie zdąrzę zapodać okazji, która już jest i już wszedłem w nią,
ponieważ ja jej wcześniej nie przewidziałem, tylko ją złapałem na gorąco.
Dzisiaj na życzenie lukpiasek zapodałem wejścia i targety na Edku, na bieżąco.
Expect the Unexpected...
Ktoś pisał o przecenie w Brazylii:
I jeszcze takie coś:Inna negatywna informacja pochodziła z kolei z Brazylii, gdzie bank centralny obniżył prognozę wzrostu gospodarczego do zaledwie 0,7 proc. (wcześniej było to 1,6 proc.), utrzymał prognozę wysokiej inflacji, co z kolei przekładać się będzie na wysokie stopy procentowe. Giełda w Brazylii traciła w ciągu dnia nawet 5 proc., a największa spółka Petrobras nawet 12 proc.
http://stooq.pl/n/?f=917654&c=0&p=aNajciekawsza z kalendarza makroekonomicznego okazała się jednak wypowiedź Charlesa Evans, szefa oddziału Fed z Chicago, który stwierdził, że nie ma co się spieszyć z podnoszeniem stóp procentowych, a w jego odczuciu powinno to nastąpić dopiero w pierwszym kwartale, ale 2016 roku. Dodał również, że mocniejszy dolar hamuje inflację oraz że jeśli amerykańska gospodarka nagle spowolni to Fed ponownie uruchomi skup obligacji z rynku. Nie wiadomo na ile jest to scenariusz możliwy, jednak wypowiedź wskazuje, że Fed nie będzie się biernie przyglądał temu jak ECB osłabia swoją walutę. Wznowienie skupu obligacji, lub tylko zapowiedź takiego ruchu, powinna pozytywnie wpływać na rynki kapitałowe.
Wtorek będzie ostatnim dniem miesiąca oraz kwartału, co na rynkach zachodnich może oznaczać window dressing, czyli nic innego jak wzrosty.
Co tak na tym Apple macają po SLach szpilkami po -1,5%
http://stooq.pl/q/?s=aapl.us&c=1d&t=c&a=lg&b=1
http://stooq.pl/q/?s=aapl.us&c=1d&t=c&a=lg&b=1