Mam pewien problem programistyczny. Główny program działa poza mt4, wygląda to tak że ea w mql'u zapisuje każdy tick do pliku txt, program analizuje txt i zwraca info do mql'a itd. Wszystko ładnie działa tylko problem pojawia się jak zerwie się poł. z brokerem np na 30 minut. Zastanawiam się jakimi funkcjami łatwo w mql'u pobrać wszystkie niezapisane ticki?
Z gory bardzo dziękuję za pomoc
Przerwane połączenie z brokerem
Re: Przerwane połączenie z brokerem
Tików nie pobierzesz, najmniejsza rozdzielczość to M1.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
no właśnie o to chodzi że muszę pobrać ticki a nie M1.
Ogólnie dodałem funkcje Isconnected, jeśli jest false to zapisuję dokładny czas do zmiennej - teraz po odzyskaniu połączenia potrzebuję sciągnąć brakujące TICKI
Ogólnie dodałem funkcje Isconnected, jeśli jest false to zapisuję dokładny czas do zmiennej - teraz po odzyskaniu połączenia potrzebuję sciągnąć brakujące TICKI
To możesz zrobić tylko nie dopuszczając do przerw w połączeniu.
Zrób zapasowe połączenie z internetem, przełączane automatycznie.
Zrób zapasowe połączenie z internetem, przełączane automatycznie.
no to jest oczywistę, ale różne sytuację się zdarzają...można pobrać ticki z historii tylko nie wiem jak obsłużyć pobieranie historii z mql'a
Nie można.oiro pisze:można pobrać ticki z historii
jesteś w błędzie mozna - oczywiście nie u wszystkich brokerów. Pytanie tylko jak to rozwiązać prog. (łopatologicznie -backtest-> do pliku->do ea) ale to trochę jak jazda do Paryża przez Bukareszt.nufnuf pisze:Nie można.oiro pisze:można pobrać ticki z historii
Możesz podać nazwę takiego brokera?
tak, ducascopy
Czyli wcale nie chcesz pobierać historii w MT4, ale po prostu dane Dukascopy przenieść do MT4.
Przenieść po to, żeby te dane z MT4 przesłać do jeszcze innego programu, który je analizuje.
To nie lepiej od razu przesłać je do tego innego programu i pominąć MT4? Dukas działa na Javie, więc to wszystko da się zrobić bez MT4.
Przenieść po to, żeby te dane z MT4 przesłać do jeszcze innego programu, który je analizuje.
To nie lepiej od razu przesłać je do tego innego programu i pominąć MT4? Dukas działa na Javie, więc to wszystko da się zrobić bez MT4.