Poruszyles BARDZO wazny temat i problem, wiec od razu gratuluje odwagi

Intuicja jest bardzo wazna, jeśli nie najważniejsze.
Intuicja z zalozenia pochodzi, czy też ma swoje źródło w prawej półkuli mózgu, która odpowiada miedzy innymi za kreatywność. Z założenia wynik myslenia ANALITYCZNEGO jest ZAWSZE obarczony błędem, ponieważ analizować możesz tylko to co znasz, do czego masz dostęp, a intuicja wykracza DALEKO poza te ramy dając Ci dostęp do informacji o istnieniu których sobie nie zdajesz sprawy.
Dla przykładu, dowiedziono, że człowiek odbiera w ciągu sekundy ok 1 milion bitów informacji na temat otaczającego go świata, ale z powodu tzw. filtrów percepcji do naszej Świadomości dochodzi jedynie ok 4-8 tysięcy.
Więc na tyle na ile możesz PRAKTYKUJ, a nie raz w życiu intuicja Cię uratuje szczególnie w kontaktach z ludźmi, przy wchodzeniu w interesy etc
To, co ktoś napisał, że "intuicja" bywa zawodna nie do końca zdawał sobie sprawę z tego co mowi. Intuicja może zostać ZAGŁUSZONA jedynie przez emocje i szum myślowy, ale NIGDY się nie myli. Więc jeśli popracujesz trochę nad sobą i zaczniesz swoja intuicje testować w roznych sytuacjach, gwarantuje sukces i miejsce na Scianie Chwaly Fx

Bez ironii.`
candleman pisze:Witam.

Moją grę na forex zacząłem prawie rok temu. Zaznaczę że chodzę jeszcze do technikum. Próbowałem grać na fale elliotta,różne wskaźniki,poziomy fibonacciego,price action i nic z tego konkretnie nie wyszło. Natomiast zacząłem grać tak jak mi podpowiada intuicja. Pewnie ktoś tu zaraz napisze,że to hazard ale grałem tak jak to widziałem i jak wydawało mi się że rynek może się zachować. Całkiem nieźle na tym wyszedłem,poniżej wklejam screena z realnego konta . Co o tym myślicie? Czy na tyle transakcji możliwe aby to było zwykłe szczęście? Geniusz wyczucia rynku ?

haha proszę o opinie.