DayTrading: Czwartek 25.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 wrz 2014, 00:00

Wzrost
9
30%
Bez zmian
7
23%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: DayTrading: Czwartek 25.09.2014

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

:wink:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Inwestorzy instytucjonalni powracają do wyprzedawania złota

W ostatnich tygodniach w dół wreszcie spadła ilość kruszcu w skarbach funduszy ETF, które odpowiadają za hossę w latach 2004-2012. Duzi gracze już w kwietniu pozbywali się kruszcu, lecz w okresie lipiec-sierpień wstrzymali sprzedawanie surowca. Teraz powrócili do trendu z kwietnia i kontynuują cashowanie swoich pozycji, co oczywiście sprzyja spadkom cen złota. W ich rękach cały czas pozostają 54 mln uncji złota, co odpowiada 1,5 tys. ton złota. Czyli potencjał do kontynuacji wyprzedaży jest całkiem spory.

Read more: http://xpuls.pl/inwestorzy-powracaja-do ... z3EMKwdBlF

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

laranja pisze:Inwestorzy instytucjonalni powracają do wyprzedawania złota

W ostatnich tygodniach w dół wreszcie spadła ilość kruszcu w skarbach funduszy ETF, które odpowiadają za hossę w latach 2004-2012. Duzi gracze już w kwietniu pozbywali się kruszcu, lecz w okresie lipiec-sierpień wstrzymali sprzedawanie surowca. Teraz powrócili do trendu z kwietnia i kontynuują cashowanie swoich pozycji, co oczywiście sprzyja spadkom cen złota. W ich rękach cały czas pozostają 54 mln uncji złota, co odpowiada 1,5 tys. ton złota. Czyli potencjał do kontynuacji wyprzedaży jest całkiem spory.

Skoro pojawiają sie takie info to trzeba rozglądać się za L :D
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

jen-yy pisze:

Skoro pojawiają sie takie info to trzeba rozglądać się za L :D
Miałem to napisać ;) Dlaczego nie napisali tego jak fundusze sprzedawały złoto ?
Jutro ma ruszyć podobno Szanghajska giełda metalami szlachetnymi, konkurencja dla LO i NY ;) Mogą dziać się cuda
Dodatkowo cena realna np srebra dawno się już rozjechała z "ustawianą" na kontraktach
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

parzajac na AUD USD i KIWI tona nastepny tydzien jakas korekta lub z jutra trzeba obserwowac aleja jutro futy podbija w USato U J w gore i ....

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Poprawcie mnie jeśli się mylę...
Ale dla mnie ten news to jakiś bełkot (zresztą po źródle niewiele więcej się spodziewałem ;) ). Oczywiście, przekaz jest jasny - fundusze sprzedają, to wy też to róbcie.
Tyle, że wczytajcie się w treść - chodzi o fundusze ETF. Nie jestem specjalistą ale z tego co się orientuję, to fundusze ETF z założenia naśladują dany walor (np. WIG20, Nasadq czy właśnie złoto).
Jeśli fundusz ETF oparty o cenę złota kupuje złoto na rynku, to znaczy, że ma napływ nowych klientów. Jeśli sprzedaje, to znaczy, że klienci odpływają. Ale nie przesadzałbym ze słowem DUZI gracze, bo DUZI nie bawią się w fundusze ETF, ale w kontrakty na złoto, albo co najwyżej złoto fizyczne. ETFy są wg mnie dla małych i przeciętnych inwestorów, którzy przeczytali w gazecie, że złoto rośnie to idą do banku i kupują fundusz

-- Dodano: czw 25-09-2014, 22:39 --
Nowy123 pisze:parzajac na AUD USD i KIWI tona nastepny tydzien jakas korekta lub z jutra trzeba obserwowac aleja jutro futy podbija w USato U J w gore i ....
Co do AUD to może i tak, ale kiwi lubi długie trendy. Poza tym sraczke mają na osłabienie tam swojej waluty, jeszcze większą chyba niż w Japonii. Dlatego jak korekta to bym nie spodziewał się za wiele. Musiałby dolar na ryj polecieć ostro, żeby głębsza korekta na kiwi spadła
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Chyba masz rację, równie dobrze mogliby napisać, że złoto spada ostatnio - co każdy widzi, ale może być właśnie w dołku. Nie gram na złocie, zobaczyłem info i wkleiłem na zasadzie, może się komuś przyda, bo była tu dzisiaj o nim mowa. Na przyszłość bardziej się zastanowię i nie będę powtarzał tych głupot... :oops:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

tuvok pisze:

Poprawcie mnie jeśli się mylę...
Ale dla mnie ten news to jakiś bełkot (zresztą po źródle niewiele więcej się spodziewałem ;) ). Oczywiście, przekaz jest jasny - fundusze sprzedają, to wy też to róbcie.
Tyle, że wczytajcie się w treść - chodzi o fundusze ETF. Nie jestem specjalistą ale z tego co się orientuję, to fundusze ETF z założenia naśladują dany walor (np. WIG20, Nasadq czy właśnie złoto).
Jeśli fundusz ETF oparty o cenę złota kupuje złoto na rynku, to znaczy, że ma napływ nowych klientów. Jeśli sprzedaje, to znaczy, że klienci odpływają. Ale nie przesadzałbym ze słowem DUZI gracze, bo DUZI nie bawią się w fundusze ETF, ale w kontrakty na złoto, albo co najwyżej złoto fizyczne. ETFy są wg mnie dla małych i przeciętnych inwestorów, którzy przeczytali w gazecie, że złoto rośnie to idą do banku i kupują fundusz

-- Dodano: czw 25-09-2014, 22:39 --
Nowy123 pisze:parzajac na AUD USD i KIWI tona nastepny tydzien jakas korekta lub z jutra trzeba obserwowac aleja jutro futy podbija w USato U J w gore i ....
Co do AUD to może i tak, ale kiwi lubi długie trendy. Poza tym sraczke mają na osłabienie tam swojej waluty, jeszcze większą chyba niż w Japonii. Dlatego jak korekta to bym nie spodziewał się za wiele. Musiałby dolar na ryj polecieć ostro, żeby głębsza korekta na kiwi spadła

z tych okolice jeszczepo jednym zjezdzie mozna probowac trzeb obserwowac pod jaka skorekte

-- Dodano: czw 25-09-2014, 22:53 --

moze nawet w nocyna ADU 8750 55 okolice

-- Dodano: czw 25-09-2014, 23:12 --

https://pbs.twimg.com/media/ByaGZmtIMAAPOUW.png

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

laranja pisze:Chyba masz rację, równie dobrze mogliby napisać, że złoto spada ostatnio - co każdy widzi, ale może być właśnie w dołku. Nie gram na złocie, zobaczyłem info i wkleiłem na zasadzie, może się komuś przyda, bo była tu dzisiaj o nim mowa. Na przyszłość bardziej się zastanowię i nie będę powtarzał tych głupot... :oops:
Informacja może się komuś przyda więc nie ma się co przejmować. Ale napisałem to bardziej w sensie takim, że trzeba uważać co te barany piszą. Po odejściu Daniela Kosteckiego z XTB/xPuls nie ma tam dla mnie nikogo wiarygodnego ani wartościowego niestety. Kostecki czuł rynek, znał AT i często bezbłędnie identyfikował fale Eliotta. A teraz to mam wrażenie jakby ludzi z ulicy wzięli tam, jakichś nowych pozatrudniali. Szczytem wszystkiego są te pozycje przez nich otwierane. Pomijam fakt, że często ich nie kontrolują, tylko trzeba zwracać im uwagę, że stopa złapali 2 dni temu ;)
Ale ich trading jest jak gra w totka - chybił trafił. Ostatnio jak EURNOK był na ewidentnym oporze to otworzyli shorta. Dzisiaj udupili na DAXie - co ciekawe shorta ;) Otworzyli wczoraj przy dołku przed danymi z Niemiec, a dzisiaj rano ich wywaliło tuż przed szczytem :D
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

USD/PLN nadal w kierunku 3,30.. oczywiście jeżeli eurusd pozwoli :) jutro walka o tygodniówkę , na usd/pln możemy mieć już trzynastą zieloną świecę weekly pod rząd (juz na pewno nie bedzie czerwona)
jako ciekawostkę podam, że wybito dziś max na RSI(14) weekly przynajmniej od 2007 roku.
Swing

Zablokowany