Każdy ma swojego pupilkaDadas pisze:Ichimoku Pan jesteś fan!Tracha pisze:Ustawiłem short na EUR/JPY, mimo, że wyższe interwały pokazują trend rosnący to patrząc na EUR/USD, EUR jest bardzo słabe, dlatego wolę tą pozycję od GBP/JPY.

Każdy ma swojego pupilkaDadas pisze:Ichimoku Pan jesteś fan!Tracha pisze:Ustawiłem short na EUR/JPY, mimo, że wyższe interwały pokazują trend rosnący to patrząc na EUR/USD, EUR jest bardzo słabe, dlatego wolę tą pozycję od GBP/JPY.
Jest niewiele, czego bym już nie przerabiał.Tracha pisze:Każdy ma swojego pupilkaDadas pisze:Ichimoku Pan jesteś fan!Tracha pisze:Ustawiłem short na EUR/JPY, mimo, że wyższe interwały pokazują trend rosnący to patrząc na EUR/USD, EUR jest bardzo słabe, dlatego wolę tą pozycję od GBP/JPY.Ale oczywiście nie sugeruje się nim wyłącznie
Taka sama dobra strategia jak każda inna, pod warunkiem:Tracha pisze:No to chętnie posłucham Twojej opinii na temat Ichimoku
wklejałem to już dawnoadk77 pisze:rzeźnik piękny respekt linii na tygodniówce
Jeżeli się sugerujesz trendem H1, np., to powinieneś z S czekać na Break Down poziomu CloseTracha pisze:No i przynosi efekty póki co, tylko jak mówię to wejście troszkę złamało mój regulamin otwarcia pozycji (potwierdzenie trendu na wyższych interwałach czasowych)Teraz czuje się troszkę niepewnie