DayTrading: Poniedziałek 22.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 wrz 2014, 00:00

Wzrost
10
43%
Bez zmian
3
13%
Spadek
10
43%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 22.09.2014

Nieprzeczytany post autor: Tracha »

Dadas pisze:Trzeba patrzeć na M5 co cena będzie robić na poziomie 50-61.8 Fibo tej fali wzrostowej.
Bo, jeżeli odbije do góry, to Up będzie kontynuował.
No to właśnie w ten poziom weszła :) I to dość ostro.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Tracha pisze:Przepraszam, że pytam, może głupie pytanko ale nigdy danymi makroekonomicznymi się nie interesowałem. Czy ktoś mógłby wstawić link do najbliższych wydarzeń? Tzn mam dostęp do jakichś kalendarzy ale one wstawiają dane dużo po czasie i wtedy to już nie jest mi potrzebne :)
A ja dam Ci dobrą radę... Jeśli nigdy dane makro nie miały wpływu na twoje inwestycje to niech lepiej tak zostanie ... Dane makro mogą jedynie pomóc w poświadczeniu twoich trafnych decyzji jeśli takie one są :) Lepiej odpuść sobie z tymi danymi ...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

Właśnie często miały, nagły skok który łapał mi stop lossa i dalej kontynuacja trendu. Więc gdybym na czas ogłoszeń przestawiał troszkę stopa (a trzymam go zawsze bardzo blisko) to mógłbym się uchronić przed tym :)

Awatar użytkownika
zero
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero »

Tracha pisze:Właśnie często miały, nagły skok który łapał mi stop lossa i dalej kontynuacja trendu. Więc gdybym na czas ogłoszeń przestawiał troszkę stopa (a trzymam go zawsze bardzo blisko) to mógłbym się uchronić przed tym :)
Tylko ze o wycięciu stopa decydujesz nie ty nie rynek tylko twój broker. Przestawisz 15 pips wyżej to cie wytna 15 pips wyżej także nawet na to nie patrz. Stawiając blisko stopy, graj z trendem i nie graj na publikacji danych. Tyle.

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

zero pisze:
Tracha pisze:Właśnie często miały, nagły skok który łapał mi stop lossa i dalej kontynuacja trendu. Więc gdybym na czas ogłoszeń przestawiał troszkę stopa (a trzymam go zawsze bardzo blisko) to mógłbym się uchronić przed tym :)
Tylko ze o wycięciu stopa decydujesz nie ty nie rynek tylko twój broker. Przestawisz 15 pips wyżej to cie wytna 15 pips wyżej także nawet na to nie patrz. Stawiając blisko stopy, graj z trendem i nie graj na publikacji danych. Tyle.
Ok, skoro tak mówicie. Sam teraz nawet widzę sens waszych wypowiedzi i wydaje mi się, że jednak macie rację :)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

zero pisze:
Bzdury piszesz!
Broker o niczym nie decyduje.
Jeżeli jakiś broker nie ma w ofercie ECN/STP, to w dzisiejszych czasach, taki broker powinien być ignorowany.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

edek moze zjechac na 1.279 lub 1.276 jak bedzie mario gadał, może, ale nie musi.

złoto i srebro odbiły up od mojej linii. Ciekawe co dalej.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

zero pisze:
Tylko ze o wycięciu stopa decydujesz nie ty nie rynek tylko twój broker.
nie dziw się jak nie masz wyników na fx skoro piszesz takie dyrdymały :mrgreen: :564:

-- Dodano: pn 22-09-2014, 10:35 --

audusd obecnie lepszy do shortów niż edek :D

https://www.tradingview.com/x/1FQIet6O/
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

@MiziaKizia,

Ładna symetria na SP500 - dobrze czułem bluesa!

-- Dodano: pn 22-09-2014, 10:41 --
lukpiasek pisze:
zero pisze:
Tylko ze o wycięciu stopa decydujesz nie ty nie rynek tylko twój broker.
nie dziw się jak nie masz wyników na fx skoro piszesz takie dyrdymały :mrgreen: :564:

-- Dodano: pn 22-09-2014, 10:35 --

audusd obecnie lepszy do shortów niż edek :D

https://www.tradingview.com/x/1FQIet6O/
Obecnie, to trochę późno, chyba?
Ja już siedzę tu w S od 0.8916

-- Dodano: pn 22-09-2014, 10:43 --

Edka zamknąłem, bo cuś mi tu śmierdzi!

Zablokowany