Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
tcfx@fx
Bywalec
Bywalec

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: tcfx@fx »

ADASKO2012 pisze:A możesz powiedzieć ile najwięcej wtopiłeś przez tydzień pipsow.

hmmm około 230 pipsów maksymalnie. Dzieje się tak wówczas gdy jeden z moich systemów zalicza SL na poziomie około 200 pips. Ale nigdy nie miałem miesięcznej straty większej niż około 3% jeżeli chodzi o kwotę w relacji do depozytu. Łączę dwa systemy i zawsze skalpując rynek wyciągam wynik. Generalnie w przeciągu kilku lat swojego zyskownego tradingu i pracy z rynkiem zakończyłem 5 razy miesiąc na stracie

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

zbinow3411 pisze:korzysta ktoś: http://allegro.pl/show_item.php?item=4580722829 ?
Nowy rekord. Tylko 2 dni. Słyszałem do tej pory o minimum siedmiu dniach na naukę.
Chyba szkolący ma jakieś pilne faktury do popłacenia i dlatego tak mu się spieszy.
:clap:

tcfx@fx
Bywalec
Bywalec

JAREK67 pisze:
zbinow3411 pisze:korzysta ktoś: http://allegro.pl/show_item.php?item=4580722829 ?
Nowy rekord. Tylko 2 dni. Słyszałem do tej pory o minimum siedmiu dniach na naukę.
Chyba szkolący ma jakieś pilne faktury do popłacenia i dlatego tak mu się spieszy.

cześć

Wiesz Jarek...wytłumaczenie zasad systemu to może i jest nawet 1 godzina ale po 2 dniach nie ma możliwości żeby ktoś w ogóle załapał o co chodzi w FX...sprzedawca może ma na tyle wiedzy i doświadczenia że jemu idzie to z łatwością i mu się wydaje że ktoś po dwóch dniach będzie zarabiał ale prawda jest zupełnie inna...zbyt wiele czynników u każdego z nas( co więcej różnych i innych) w tym emocjonalnych wpływa na to że systemu trzeba się uczyć miesiącami a u niektórych latami... ja np mam osoby które załapały co daje po 3 miesiącach a mam takich co od października 2013 się uczą i walczą z "SOBĄ"...

to tak ode mnie...

-- Dodano: śr 17-09-2014, 12:18 --

chodzi mi o to głównie że największa manipulacją tutaj jest nie tyle sam system ale sprawianie wrażenia u osób niedoświadczonych że rynku forex można się nauczyć w ciągu kilku dni i już zarabiać super pieniądze...naprawdę to jeden z najtrudniejszych rynków na świecie o ile nie najtrudniejszy i naprawdę trzeba troszkę pokory i zdrowego rozsądku by do tego odpowiednio podejść...

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

tcfx@fx pisze:
JAREK67 pisze:

cześć

Wiesz Jarek...wytłumaczenie zasad systemu to może i jest nawet 1 godzina ale po 2 dniach nie ma możliwości żeby ktoś w ogóle załapał o co chodzi w FX...sprzedawca może ma na tyle wiedzy i doświadczenia że jemu idzie to z łatwością i mu się wydaje że ktoś po dwóch dniach będzie zarabiał ale prawda jest zupełnie inna...zbyt wiele czynników u każdego z nas( co więcej różnych i innych) w tym emocjonalnych wpływa na to że systemu trzeba się uczyć miesiącami a u niektórych latami... ja np mam osoby które załapały co daje po 3 miesiącach a mam takich co od października 2013 się uczą i walczą z "SOBĄ"...

to tak ode mnie...

-- Dodano: śr 17-09-2014, 12:18 --

chodzi mi o to głównie że największa manipulacją tutaj jest nie tyle sam system ale sprawianie wrażenia u osób niedoświadczonych że rynku forex można się nauczyć w ciągu kilku dni i już zarabiać super pieniądze...naprawdę to jeden z najtrudniejszych rynków na świecie o ile nie najtrudniejszy i naprawdę trzeba troszkę pokory i zdrowego rozsądku by do tego odpowiednio podejść...
Nic dodać nic ująć. Dlatego piszę, że sprzedający ma ciśnienie na kasę. Taki chwyt marketingowy zastosował, żeby to u niego adepci forexu wydali pieniądze. On pewnie w ciągu 2 dni sprzeda swoją wiedzę. Czy ktoś ją przyswoi niestety zależy od zbyt wielu indywidualnych czynników. Nie ma natomiast najmniejszych szans żeby to się stało po 2 dniach "szkolenia".

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

JAK TAM UDAŁ SIĘ KOLEGOM TYDZIEŃ? U MNIE NAWET NIEŹLE... 274 pipsy
Dobry wynik tylko te procenty w myfxbook jakoś nie bardzo
jak narazie staretgia nie przekonuje
za mało czasu
na allegro namawia do szkolenia...
no i ta presja że następna aukcja będzie droższa o 250zł
tak dalej a na pewno ktoś kupi szkolenie
Myślę że mało znany jest Pan na rynku i powinno się zacząć szkolenie od mniejszej ceny
bo jak widać na allegro nikt takich dużych sum nie chce wydawać
rok temu był na allegro fajny gość co sprzedawał szkolenia i miał różne szkolenia
a cena zaczynała się od 150 zł. najdroższe miał po 350 zł
Myślę że te sygnały co ma Pan w sprzedaży są bardziej atrakcyjne bo ludzie są leniwi i wolą jak ktoś za nich odwali robotę
ale taka sugestia lepiej będzie wyglądać cena 250 zł za sygnały na 3 miesiące

tcfx@fx
Bywalec
Bywalec

Szanuje Pana zdanie:)

1. Owszem za krótka, jak będzie dłuższa i w długim terminie te procenty się pojawią to będzie jeszcze droższa:)

2. Nie przekonuje Pana, kilka osób już przekonała

3. Żadna presja...nie zależy mi na szybkiej sprzedaży...dlatego właśnie cena będzie wzrastać bo wolę szkolić 1-3 osoby za większe pieniądze niż 20 za mniejsze.

4. Jestem bardzo znany:) kto mnie zna ten mnie zna. Ja nie zmuszam do wydawania takich sum...Proszę mi uwierzyć że Ci sami ludzie płacą 10x większe sumy rynkowi za naukę dziennie:)

5. Tutaj po raz pierwszy się z Panem zgadzam...tak ludzie są leniwi:)dlatego też mam takie ceny...nie chcę pracować z ludźmi którym się wydaje że za 100 zł dostaną na tacy wszystko i system który pokaże im strzałkę...1000 zł nie traktowałbym jak wydatek tylko jak inwestycje-sam tak do tego podchodziłem 7 lat temu gdy zaczynałem...w moim środowisku ceny za szkolenia lecą po 3000 do 30000 tysięcy, ja osobiście nie tylko sprzedaje swoje na allegro. Pomyślę nad zmianą takiej ceny na sygnały o której Pan napisał, jeżeli dostanę więcej takich sugestii

dziękuje i pozdrawiam

-- Dodano: pt 19-09-2014, 12:01 --

Wczoraj zabawiłem się w czarodzieja i jasnowidza...jakoś tak się złożyło że rynek dokładnie zrobił to czego oczekiwałem od niego...zarobiłem ponad 1% konta na szybkim krótkim zleceniu...dokładnie w punkt

w załączniku screeny:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Przestańcie się nabierać na te wszystkie systemy i szpecow od forexa.Znawca od forexa może być każdy,przecież są tylko dwa kierunki do góry lub na dol. Za przeproszeniem nawet niepelnosprytny może przewidzieć kierunek ruchu ceny!!!

tcfx@fx
Bywalec
Bywalec

Witam

Skąd w Panu tyle pesymizmu...co?:)dlaczego negacja wszystkiego wokół to jedyna droga?...rozumiem że przez doświadczenia. Nie wiem czy mogę się uważać za szpeca od forexa ale zajmuje się zawodowo rynkiem forex od 7 lat i to mój jedyny zawód...w zasadzie to nawet mam fundusz inwestycyjny oparty na fx...a Pan zajmuje się zawodowo też forexem czy to dla Pana hobby???bo wie Pan ja szukam dobrych traderów...a widzę że dla Pana znalezienie kierunku nie jest takie trudne...góra albo dół jak Pan to określił..może zostawi mi Pan namiar do siebie i się spotkamy?pokaże Pan swój statement i dam Panu bardzo dobrą posadę tradera...ja uważam że to wcale nie jest takie proste i już tym bardziej niepełnosprytny tego nie potrafi...

pozdrawiam

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

tcfx@fx pisze:Witam

zajmuje się zawodowo rynkiem forex od 7 lat

pozdrawiam
Może i tak ale z jakim skutkiem,myśle ze mizernym jak tu piszesz te swoje wypociny.

ODPOWIEDZ