Zwykły scalping...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Dadas

Re: Zwykły scalping...

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Kulfon pisze:
Dadas pisze: Nie, no Kulfoniku, ale tu to ty już przeginasz!
Jakie dymanie leszczy?
Gdzie w tym zagraniu była logika?
Kierunek?
Po twoich średnich i innych liniach, jest Long.
Jest luka hossy.
Ostatnia świeca istotna jest Bull.
Close tej Bull jest ponad Open tej Bear.
Więc, skoro chciałeś scalpować, to trzeba było kasować pomiędzy średnimi, a nie czekać na cuda!
"Po twoich średnich i innych liniach, jest Long."
Wg Ciebie :564:

Trend to może i był ale wg Twojego myślenia, systemu itp.

Wg mojego systemu trendu nie było. Tam gdzie TY masz trend, tam ja mam korektę. Dojsćie do FE 100 odpuscilem i brałem sygnał H4, nie dlatego, że taki miałem kaprys, tylko dlatego, że system uznał to za poprawne. Wejście jest technicznie dobre. Jedna jaskółka, HL, Engulfing, Pin bar, luka jak DLA MNIE trendu jeszcze nie czyni.

"Po twoich średnich i innych liniach, jest Long."
Wg Ciebie :564:

"Więc, skoro chciałeś scalpować, to trzeba było kasować pomiędzy średnimi, a nie czekać na cuda!"

Dobrze wiesz, że gra w oparciu o średnie nie jest moim systemem ;-) . Poza tym nie skalpuję z poziomu H4.
Kasowanie pomiędzy średnimi to ewentualny odrębny system, który trzeba stworzyć. Od wejścia, poprzez negację sygnału, prowadzenie pozycji i wyjscie... Jednak nie mam zamiaru tego robić. Mam system do skalpowania.

@bfx
Ze skalpowania nie rezygnuję. Póki co doskonale ten system na symulatorze. Na skalpowanie mogę sobie pozwolić tylko w dni wolne, a mam ich teraz mało, więc ćwiczę też na D1/H4 bo zajmuje mi to max 30min dziennie.

Trzymam się planu. Co 3 miesiacę pozwalam sobie na zmiany w systemie, jeżeli znajdę na to racjonalne powody.
Pipsów i zmienności zyczę :564:
Niech ci Kulfon będzie, walcz rynkiem dalej!
Powodzenia.

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

@ Dadi
Ja z niczym nie walczę :wink: Założyłem sobie, że będe grał tym systemem co najmniej przez 3 miesiące, a jeżeli teraz coś bym zmienił, to byłoby to niezgodne z moimi założeniami. Dyscyplina przede wszystkim. A jeżeli będę miał stałe zyski tym systemem w granicach 20-40% miesięcznie, to po co cokolwiek zmieniac? Poza tym wiadomo, że to trader jest zyskowny a nie system ;)
W skalpingu staram sie jedynie stale monitorować co się dzieje na rynku. Ale o tym jak juz to poskladam do kupy :d
A za swoje błędy zapłace swoim czasem, ewentualnie pieniędzmi :d
Zdrówko :564:
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Dadas

Kulfon pisze:@ Dadi
...to po co cokolwiek zmieniac?
A po co ludzie się wspinają na najwyższe szczyty świata?

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Przy pierwszym podejściu nie zrobisz 100 pompek. Tak samo z tradingiem. Systematyczne kroki do przodu.
Obrazek

Dadas

Kulfon pisze:Przy pierwszym podejściu nie zrobisz 100 pompek. Tak samo z tradingiem. Systematyczne kroki do przodu.
Ale, gdy z góry założysz, że po co coś zmieniać, utkniesz w miejscu.

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Hej, czas na konto real. Ten dzien był raczej taki zapoznawczy, dlatego nie trzymalem sie ilosci zlecen. OD poniedzialku juz na powaznie. 3 zlecenia skalpingowe + 1 z dyzych TF. TP raczej od SR do SR, ewentualnie rr 1:3. Zabezpieczanie na swingach. Przejscie na BE kiedy fala na której jest sygnał bedzie mnie bronic - czyli 61.8
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Witaj Kulfon,
scalping ciekawe, tyle róznych opinni na temat scalpingu sie słyszy, sam probuje coś zmajstrować swojego na M1, ale jeszcze wszystko w lesie
Pozdrawiam i pipsów (zielonych) życzę

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

No skalping jest przyjemny kiedy wiesz co robisz. Jest obrzydliwy, kiedy nie wiesz co robisz ;). Ja skalpuje bo duze TFy mnie po prostu nudzą ;) Mi poskładanie tego zajęło 2 lata, także powodzenia :564:
Obrazek

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

jestem w trakcie studiowania twojego wątku.... nieźle motałeś sie na początku, zobaczymy, poczytamy jak dalej jak budowala sie twoja strategia, pewność siebie...
Pozdrawiam
:564:

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nie jestem pewien, czy to co jest na wiekszosci stron tego dziennika jest jeszcze aktualne :mrgreen: Wydaje mi się, że nie. Nie ma w tym wielkiej filozofii. Trend H1. SRy z H1. Wejscia M5 i M1. Typowe PA. Tak jak na screenach
Obrazek

ODPOWIEDZ