Pychu Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Pychu
Gaduła
Gaduła

Re: Pychu Trading

Nieprzeczytany post autor: Pychu »

Trade'y z wczoraj/dzisiaj

EURUSD
Poprawne wejscie na koncu korekty z bezpiecznym SL zamkniete na TP1 = 17p i BE+offset = 5p. TP2 ustawiony daleko, bo spodziewalem sie dalszego mocnego spadku w dol, a tu wpadlo w konsole..

AUDUSD
Tutaj troche na sile szukalem wejscia po tym jak nie zdazylem wejsc wczesniej o czym pisalem - choc wlasciwie ten trade nie byl kompletnie zly - na ponownym odbiciu od oporu, ktore wczesniej bylo wsparciem. Nie spodziewalem sie tego dziwnego wybicia do gory, co wykosilo mi SL, a potem dalej zaczelo spadac.

NZDUSD
Wejscie poprawne, ale teoretycznie powinienem zamknac pozycje przed danymi, czego nie zrobilem, wiec troche dzieki temu zarobilem pierwszego TP=20p, a na drugim tradzie niepotrzebnie obnizalem SL. Gdybym tego nie zrobil, a mial ustawiony TP2 = 60p, to by ladnie weszlo.. A potem zle wejscie z nienaturalnie (dla mnie) duzym SL, ktory zostal wyciety niszczac wszystkie zdobyte wczesniej profity.. :/ Tego wejscia nie powinno byc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Pychu pisze:AUDUSD
Tutaj troche na sile szukalem wejscia po tym jak nie zdazylem wejsc wczesniej o czym pisalem - choc wlasciwie ten trade nie byl kompletnie zly - na ponownym odbiciu od oporu, ktore wczesniej bylo wsparciem. Nie spodziewalem sie tego dziwnego wybicia do gory, co wykosilo mi SL, a potem dalej zaczelo spadac.
to nie było żadne dziwne wybicie tylko ruch na danych dla AUD, zresztą z prawidłowym kierunkiem, bo był to korekcyjny ruch po spadającej gwieździe na H1 ;)

Pychu
Gaduła
Gaduła

@freakout: a jakie dane i skad je bierzesz? bo na forexfactory nic nie bylo..

--------------------------------------------
Dzisiaj nie tak zle:

EURUSD
Najpierw wejscie nieudane po wielokrotnym testowaniu Pivota od dolu - mysle, ze bledem bylo wchodzic tutaj poniewaz wykres szedl w poprzek i tak naprawde nie wiadomo bylo co sie po nim spodziewac.
Potem juz lepsze wejscie na odbiciu od R1 zamkniete na Tp1 +22p i druga trade zamkniety na +5p na Be+offset

USDJPY
Pierwsze wejscie ok, ale zamkniete na BE przed danymi, a potem ponowienie wejscia i zamkniecie na +8p przed weekendem jednej pozycji i zabezpieczenie reszty na BE - nie wiadomo co przyniesie weekend.

NZDUSD
Wejscie na odbiciu od Pivota, zamkniete przed danymi na +12p a reszta na BE wylapana. Po kolejnym testowaniu rejonu pivota w sumie mogloby sie wydawac, ze warto bylo jeszcze wejsc, ale nie byl to dla mnie wystarczajaco widoczny sygnal.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Pychu pisze:@freakout: a jakie dane i skad je bierzesz? bo na forexfactory nic nie bylo..
czyżby? chyba słabo patrzyłeś :d

Pychu
Gaduła
Gaduła

No rzeczywiscie :) po prostu wtedy kiedy otwieralem pozycje, to spojrzalem tylko na aktualny dzien, zapominajac, ze te dane beda w nocy nastepnego dnia..

Pychu
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj slabo:

GBPUSD
Wejscie niezgodne do konca ze strategia, bo powinienem szukac shortow, ale uznalem, ze skoro cena nie odbila sie od luki i nie chce spadac, to moze warto zagrac longa na odbiciu od pivota - pierwszy sie udal, drugi nie

USDJPY
Pozycja otwarta na odbiciu od wyraznego poziomu 107.00 - dalej otwarta

NZDUSD
SELL na odbicu od oporu, ktore wczesniej bylo wsparciem na wysokosci pivota - niestety cena stwierdzila, ze zrobi glebsza korekte niz w ostatnim tygodniu i wylapany SL

AUDUSD
Mialem nadzieje, ze to koniec korekty na wysokosci luki - jednak mylilem sie :/

Generalnie dzisiaj tylko USDJPY uwazam za poprawne wejscie - reszta nie byla w sumie mocno wyrazna, wiec bez sensu te wejscia troche..

Pychu
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj do bani - gra z trendem z wyzszego interwalu i wieksze SLe generalnie mi nie sluza :)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Pychu Trading

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Mam taka myśl. Moze wprowadź fraktale. Jeżeli starasz sie łapać dołki i szczyty to pojawienie sie takiego fraktala w miejscu przez ciebie obserwowanym daje silny sygnał kupna/sprzedaży. Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, ale fraktale działają właśnie w oparciu o price action i nie jest to byle jaki wskaznik. Jeżeli nauczysz sie go wykorzystywać to bardzo dobrze sie spisuje. Na początku jest z tym chaos ale jak sie przyzwyczaisz to odkryjesz jego możliwości. Natomiast średnia do wyznaczania trendu sprubój zmienić na aligatora (system średnich) Billa Wiliamsa. Znacznie lepiej odzwierciedla trend na wykresach M15 aniżeli niejedna średnia wzięta z kosmosu. Wszystkie wskaźniki standardowo załączone sa na platformie MT4. Pivoty zaś używaj tylko do targetowania.

Załóżmy że grasz na M15. Cena jest nad pivotem dziennym. Średnie aligatora sa rozchylone do góry (aligator jest głodny :) Czekasz aż cena wykona korektę. W praktyce wyglada to tak ze cena zbliży sie do średnich. Mozesz wspomóc sie lokalnym S/R. Czekasz az uformuje sie dołek. Skąd będziesz to wiedział...? Jeżeli w tym miejscu pojawi sie fraktal będzie to dla ciebie informacja ze mozesz kupować. Jeżeli pojawi sie formacja cenowa ale pod nią nie będzie fraktala - czekasz dalej. SL umieszczasz pod średnimi . TP na pierwszym R1. Tam tez zamykasz polowe pozycji i druga połowa jedziesz do R2. Jestem pewien ze to ci pomoże. Trochę praktyki i bedziesz śmigał jak ta lala.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Hej

Nie mogłem wcześniej dołączyć screenów, a zatem robię to teraz tyle że przedstawiam sytuację kiedy cena jest pod pivotem czyli na spadki. Poniżej masz dwa screeny. Jeden podczas zawierania transakcji a drugi przedstawia obraz po burzy. Oczywiście wszystko to ma stanowić tylko inspirację. Możesz wykorzystać to lub nie. Twoja decyzja.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Hej

I jeszcze jeden przykład na gorąco z dosłownie przed chwili. Przeprowadziłem transakcję według tej metody inwestycyjnej na kilku parach walutowych (Real). Dokładnie na czterech, z czego jedna zakończyła się stratą 22 pipsów, natomiast trzy kolejne zarobiły 99 pipsy. W sumie wynik 74 pipsy. Zastanów się czy nie lepiej zmienić styl gry który obecnie preferujesz. Sam obecnie testuję ten system i wszystko wygląda obiecująco, niemniej niczego nie gwarantuję. Mam tylko nadzieję że nie dostanę bana za trzeciego posta z rzędu. Ale jak ma pomóc to jakoś przeżyję.....

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ