Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Silhouette »

gensek pisze:Ja to też widzę tak jak Killer,pogrywałem sobie ostatnio na CAD/JPY i USD/JPY na 4H .Wychodziło kupić CAD/JPY sprzedać USD/JPY czyli suma sumarum sprzedać USD/CAD a ten sobie pięknie odpalił po 20 lipca do góry i dupa
http://www.mataf.net/en/forex/trading/c ... ion/table/
nie zaleznie od tego czy my mamy racje czy baby Ty zrobiles zle

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Baby FaceKiller pisze:ale po co na nowo Amerykę odkrywać skoro już wiele w temacie zostało powiedziane i już Yankee pisał to na 25 stronie. Tu znajdziesz wiele więcej informacji

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=64423

http://en.wikipedia.org/wiki/Triangle_arbitrage

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Tri ... Google&lr=
Panowie, nie mylmy pojęć. W tym temacie nie chodzi o Triangular arbitrage! Czy ktoś tu widzi jakąś trzecią walute??
I już nie chce mi się więcej razy pisać, że L i S EU i GU to nie to samo co L lub S EG. Można mieć zysk na EU i GU łącznie, a stratę na EG. Owszem zysk z EU i GU zależy od EG, ale nie w 100%. Będzie to może jakieś 80-90%, ale to nie to samo :).
Wystarczy zerknąć kilka postów wstecz gdzie przedstawiłem jak zmienia się linia zysku EU i GU po kursie EG.

gensek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gensek »

Magic zaczynam trybić o co chodzi
Popraw mnie jeżeli sie myle
Zarabiamy na różnicach między składanym EUR/GBP z edka i kabla a czystym EUR/GBP?
Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 22:59 przez gensek, łącznie zmieniany 1 raz.

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

alez wszyscy o tym wiedza tylko draznia sie z wami :), powoli euro traci do funta tak wiec zysk moze byc. tylko kiedy zamknac? bo w druga strone to wiem, jak sie "zjada" a jak okreslic max odchylenie?

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

slotwina,
to moze idzcie juz do swojej piaskownicy?

my tu my pracujemy nad czyms.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

http://www.mataf.net/en/forex/trading/c ... ion/table/
nie zaleznie od tego czy my mamy racje czy baby Ty zrobiles zle

wziąłeś tylko 50 okresów pod uwagę, radze zrobić to samo do 150 200 250 500 1000 za każdym razem będziesz miał inne wartości. Pytanie jaki odpowiedni okres badać?

Panowie, nie mylmy pojęć. W tym temacie nie chodzi o Triangular arbitrage! Czy ktoś tu widzi jakąś trzecią walute??

Ja tylko odpowiedziałem na to co pisał trzycenty
trzycenty pisze:1.
GBPusd=8
EURusd=5 zatem EURGBP' =0.625 (w gore poszedl)
natomiast spread'=8-5=3 (mam zysk)
2.
GBPusd=8
EURusd=3 zatem EURgbp'= 0,375 (spadl)
natomiast spread'=8-3=5 (zysk)
a to jest zdaje mi sie Triangular arbitrage

magictrader pisze:Będzie to może jakieś 80-90%, ale to nie to samo

A potrafisz to jakoś udowodnić ? Twierdząc że 80-90% tym samym twierdzisz że równanie A/B B/C C/A jest nie poprawne i że kros i tak idzie swoją drogą , cytat greena
green7 pisze:wynikiem działania: A/B * B/C * C/A jest zawsze 1. I za cholerę nie chce być inaczej - jeśli ktoś nie wierzy niech podstawi pod A B C dowolne wartości i sprawdzi

Może sie mylę i ciągle trwam w upartym że tak nie jest ale jakoś fakty do mnie bardziej przemawiają

btw muszą być jakieś zarzuty z drugiej strony, wtedy temat bardziej sie rozwinie

trzycenty

On sie rozwinal juz daleko, daleko Baby,

a Wy macie problem ze zrozumieniem podstawy,
dlatego bez zlosliwosci razdze przesledzic od poczatku.

ja juz wiecej nie tlumacze tego samego 100 raz.

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

oki ja juz sojego shorta zamknalem, nie mam zaufania do funta w trendzie wzrostowym szybko leci do gory a dzisiaj cos za bardzo leci do dolu pozdrawiam zycze sukcesow.

trzycenty

to nie jest temat o funcie.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

gensek pisze:Magic zaczynam trybić o co chodzi
Popraw mnie jeżeli sie myle
Zarabiamy na różnicach między składanym EUR/GBP z edka i kabla a czystym EUR/GBP?
Najprościej wszystko ujmując: zarabiamy na tym, że jedna para radzi sobie gorzej, a druga lepiej. Kupujemy tę która radzi sobie gorzej, a sprzedajemy tę która radzi sobie lepiej. W myśl, że pary są ze sobą skorelowane i za jakiś czas ta która radziła sobie gorzej będzie radzić sobie lepiej i odwrotnie.

Jednak nie jest do końca tak, że osiągamy zysk tylko wtedy, gdy kurs crossa zejdzie poniżej ceny z czasu otwarcia pozycji na EU i GU. Co widać na screenie poniżej, który był już wrzucany. Punkt naszego zysku przy delcie liczonej od konkretnej daty (czyli bez możliwości repaintu) ciągle przesuwa się po wykresie EG. Gdyby miałoby by być tak, że nasz zysk zależy tylko i wyłącznie od położenia EG to linią naszego zysku powinna być linia prosta od kursu z którego została naliczana delta dla EG.

Poza tym spread między EU i GU powinien być wtedy równy EG, a jak widać nie jest.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ