DayTrading: Piątek 05.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 wrz 2014, 00:00

Wzrost
7
37%
Bez zmian
4
21%
Spadek
8
42%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 05.09.2014

Nieprzeczytany post autor: blacha »

SP500 będzie robić to co robi od lat rosnąć. Jak na razie nikt się jeszcze nie przejmuje podwyżką stóp. Humorów nawet nie popsuły dzisiejsze odczyty zwłaszcza że zapewne zostaną zrewidowane w górę o parę tysięcy jak to bywa w zwyczaju ostatnimi czasy. Bezrobocie nieznacznie spadło a AHE poprawiło się co oznacza że coraz więcej ludzi jest zatrudnianych na pełnych etatach. Rozmawiałem też ze starym znajomym który zawodowo zajmuje się analizą przemówień. I wychwycił to że Obama powiedział o konflikcie na Ukrainie w czasie przeszłym. Czyli zapewne już jakieś decyzje zapadły o których nie wiemy. Więc szansy na spadki nie widzę raczej. Więc wielkiego krachu na giełdzie i zawieruchy gospodarczej po której nastania panowanie króla Korwego I raczej nie będzie w przyszłym tygodniu. :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... &_ticrsn=5

-- Dodano: pt 05-09-2014, 23:03 --
blacha pisze:SP500 będzie robić to co robi od lat rosnąć. Jak na razie nikt się jeszcze nie przejmuje podwyżką stóp. Humorów nawet nie popsuły dzisiejsze odczyty zwłaszcza że zapewne zostaną zrewidowane w górę o parę tysięcy jak to bywa w zwyczaju ostatnimi czasy. Bezrobocie nieznacznie spadło a AHE poprawiło się co oznacza że coraz więcej ludzi jest zatrudnianych na pełnych etatach. Rozmawiałem też ze starym znajomym który zawodowo zajmuje się analizą przemówień. I wychwycił to że Obama powiedział o konflikcie na Ukrainie w czasie przeszłym. Czyli zapewne już jakieś decyzje zapadły o których nie wiemy. Więc szansy na spadki nie widzę raczej. Więc wielkiego krachu na giełdzie i zawieruchy gospodarczej po której nastania panowanie króla Korwego I raczej nie będzie w przyszłym tygodniu. :lol:

to sie zdziwsz ja sie nie beda przejowac podnoszeniem stop w nowym roku :) i koncem dodruku :)

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

nie widziałem potwierdzenia tych informacji na żadnym serwisie zagranicznym. A wiadomo jakiej jakości są informacje na wp. I stoi to w sprzeczności z deklaracją Camerona który wyraźnie stwierdził że zniosą sankcje po zawieszeniu broni w możliwie najkrótszym terminie.

-- Dodano: 05 wrz 2014, 22:06 --

nie widziałem potwierdzenia tych informacji na żadnym serwisie zagranicznym. A wiadomo jakiej jakości są informacje na wp. I stoi to w sprzeczności z deklaracją Camerona który wyraźnie stwierdził że zniosą sankcje po zawieszeniu broni w możliwie najkrótszym terminie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4 ... e=youtu.be

-- Dodano: pt 05-09-2014, 23:07 --
blacha pisze:nie widziałem potwierdzenia tych informacji na żadnym serwisie zagranicznym. A wiadomo jakiej jakości są informacje na wp. I stoi to w sprzeczności z deklaracją Camerona który wyraźnie stwierdził że zniosą sankcje po zawieszeniu broni w możliwie najkrótszym terminie.

Ambasadorowie państw UE uzgodnili nowy pakiet sankcji przeciwko Rosji - poinformował Reuters, powołując się na źródła dyplomatyczne.

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nowy123 pisze:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... &_ticrsn=5

-- Dodano: pt 05-09-2014, 23:03 --
blacha pisze:SP500 będzie robić to co robi od lat rosnąć. Jak na razie nikt się jeszcze nie przejmuje podwyżką stóp. Humorów nawet nie popsuły dzisiejsze odczyty zwłaszcza że zapewne zostaną zrewidowane w górę o parę tysięcy jak to bywa w zwyczaju ostatnimi czasy. Bezrobocie nieznacznie spadło a AHE poprawiło się co oznacza że coraz więcej ludzi jest zatrudnianych na pełnych etatach. Rozmawiałem też ze starym znajomym który zawodowo zajmuje się analizą przemówień. I wychwycił to że Obama powiedział o konflikcie na Ukrainie w czasie przeszłym. Czyli zapewne już jakieś decyzje zapadły o których nie wiemy. Więc szansy na spadki nie widzę raczej. Więc wielkiego krachu na giełdzie i zawieruchy gospodarczej po której nastania panowanie króla Korwego I raczej nie będzie w przyszłym tygodniu. :lol:

to się zdziwsz ja sie nie beda przejowac podnoszeniem stop w nowym roku :) i koncem dodruku :)
W n owym roku zawsze jest korekta indeksów rok rocznie od niepamiętnych czasów a spowodowana jest wyprzedażą aktywów przez prezesów największych spółek. Tradycją jest że rajd zaczyna się od wyprzedaży Caterpillar. Tylko do nowego roku mamy jeszcze cały kwartał. A tym czasem jak rok rocznie zresztą JPM i Goldman zaczynają skupować aktywa największych sprzedawców detalicznych jak amazon, podobnie będzie z nadgryzionym jabłuszkiem. To stara praktyka zwana premią świąteczną kupuje się teraz a zyski realizuje po "black friday". Więc korekty jak najbardziej ale na krach nie liczył bym bo USA po prostu na to nie stać.

-- Dodano: 05 wrz 2014, 22:15 --
Nowy123 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4 ... e=youtu.be

-- Dodano: pt 05-09-2014, 23:07 --
blacha pisze:nie widziałem potwierdzenia tych informacji na żadnym serwisie zagranicznym. A wiadomo jakiej jakości są informacje na wp. I stoi to w sprzeczności z deklaracją Camerona który wyraźnie stwierdził że zniosą sankcje po zawieszeniu broni w możliwie najkrótszym terminie.

Ambasadorowie państw UE uzgodnili nowy pakiet sankcji przeciwko Rosji - poinformował Reuters, powołując się na źródła dyplomatyczne.
Mam serwis reutersa i nie ma takiej informacji albo przeoczyłem
Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

to co longi po jakis pozytywnych danych bierzemy na eu? jak swingersi
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Obrazek

sonia123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonia123 »

Ujek troche zyczeniowo.

Na H4 mozliwe ksztaltowanie sie RGR.
https://www.tradingview.com/x/SWTEu9lh/

Na dziennym szpulke mamy, wiec jakis tam sygnal do korekty jest.
Do obserwacji bo dolar ma moc i moze wszystko zanegowac

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

sonia123 pisze:Ujek troche zyczeniowo.

Na H4 mozliwe ksztaltowanie sie RGR.
https://www.tradingview.com/x/SWTEu9lh/

Na dziennym szpulke mamy, wiec jakis tam sygnal do korekty jest.
Do obserwacji bo dolar ma moc i moze wszystko zanegowac
Podobnie jest na kablu: orgr m15. na d1 mloteczek odwrocenia...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/foreign ... -warszawa/

Kurr..... Mogłem nie pisać o tym atomie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany