close all order

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
eirdo
Bywalec
Bywalec

close all order

Nieprzeczytany post autor: eirdo »

Witam

Czy znacie jakiegoś robota, który na podstawie zamkniętych i otwartych pozycji przerywa handel po osiągnięciu określonego profitu czy to w pipsach czy w kwocie?

Te expert advisory, które do tej pory znalazłem (Close_ALL_Trades_After_Account_Profit_Reached.mq4, closeall, equity sentry, czy equity guard i jeszcze kilka innych) zamykają pozycje tylko na podstawie otwartych pozycji. Zamkniętych pozycji niestety nie uwzględnia.

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: close all order

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Pewnie ci chodzi o to żeby miał jakąś wartość początkową, wg której będzie liczył zysk ?

gregorio99
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gregorio99 »

Robota gotowego nie znam ale może sam sobie coś napiszesz...

OrderTakeProfit() - podaje zysk zlecenia
http://docs.mql4.com/trading/ordertakeprofit

i jak połączysz to z OrderSelect()
http://docs.mql4.com/trading/orderselect

i w tym pożonglujesz parametrem "pool"...

Bo rozumiem, że ew chodzi o bilansowanie tych zleceń historycznych z jakiegoś przedziału czasu, a jeżeli nawet od początku istnienia to też chyba jedyne wyjście.

eirdo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: eirdo »

Trochę mało informacji podałem na początku.

Posiadam 2 roboty Grid, gdzie jeden otwiera tylko sell, a drugi buy. Działają one głównie w nocy, chyba ze nie zdążą zrealizować zysku w danym czasie, wtedy handlują też w dzień.

I chodzi mi o to, by był trzeci robot do tych dwóch, który ustali dzienny limit w pipsach lub dolarach (sumując otwarte pozycje i te zamknięte) i po osiągnięciu tego targetu, zamykał wszystkie transakcje i blokował otwieranie kolejnych bądź wyłączał platformę.

Dlaczego potrzebny mi taki robot?
Wyżej wspomniane EA otwierają pozycje tylko przez godzinę, jeśli w tym czasie nie zdąża zrealizować zysku, pracują tak długa, aż nie osiągną TP. I pomimo, że działają bardzo fajnie, to zdarza się jeden dzień na tydzień, gdzie jeden z nich nie zrealizuje zysku, a otwarte pozycje przy niesprzyjających warunkach piętrzą się,a straty narastają.
Lecz każdego dnia, kiedy jeszcze każdy robot pracuje, są momenty, wcześniej/później, kiedy można zamknąć wszystkie otwarte transakcje z zyskiem około 5 pipsów bez większego obciążania konta.

gregorio99: ten drugi skrypt ma sens, chociaż moje umiejętności programowania są bliskie zeru

ODPOWIEDZ