Strategia 1000 błędów

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Sekstus
Stały bywalec
Stały bywalec

Strategia 1000 błędów

Nieprzeczytany post autor: Sekstus »

Wiem brzmi przewrotnie , ale to tylko propozycja zebrania grupy zainteresowanych i opracowania systemu, strategii zasad, zwał jak zwał w oparciu o błędy i doświadczenia .
Oczywiście tego typu grupa powinna mieć zbliżone podejście do pewnych rzeczy, np.:
- jedni skalpują na danych,
- inni utrzymują pozycje dzień dwa czy pięć dni do osiągnięcia celu inni miesiąc jak są przesłanki czemu nie.

Ale również w kwestii narzędzi, powinno być zbliżone podejście , wskaźniki, poziomy fibo, poziomy s/r, kanały trendu, interwały, etc. niektórzy mają choinkę na wykresach inni skromnie.
Oraz instrumenty, waluty, metale, czy indexy, inne

Jak dla mnie każda strategia niezależnie od wszystkiego w efekcie końcowym tylko statystyka , mówiąca o wielkości zysku/straty i nic więcej. Reszta to jedynie otoczka zmierzająca do tego by zysk był większy od straty.
Zawsze może powstać kilka grup , mnie interesują waluty, krótki i średni termin, bez choinki na wykresach.
Niezależnie od wszystkiego ważny jest efekt końcowy czyli stan rachunku i nic więcej.

Drugi pusty wpis ma na celu zbiorcze aktualizowanie pomysłów sugestii by jakoś w tym wszystkim można było się odnaleźć z podziałem na elementy

1. interwały
2 . narzędzia
3. sygnały i kryteria zajęcia pozycji
4. wyjście z pozycji, zysk -TP
5. zamknięcie poz strata- SL
6. piramida
7. inne nie wymienione

Prośba do admina , przy braku zainteresowania po upływie np 2 tyg proszę o usunięcie tematu

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Re: Strategia 1000 błędów

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Trudno to ogarnąć. Właściwie to wszystko jest wiadome, wiec nie widzę potrzeby stworzenia jakiejś super strategi, która się prędzej, czy później wysypie, bo "kombajny" się zwykle psuja. Wejdź na stronę termintrader.de i poszukaj gościa, który nic innego poza tradingiem nie robi. Ma ponad 50 strategii w swoim arsenale. Nazwisko zapomniałem.
On potrafi się do każdej sytuacji rynkowej dostosować.

Pozdrawiam

PS. Pokibicujmy Jassonowi

PS. Właśnie sobie przypomniałem, on się nazywa Rene Wolfram a jego nick: TradingWolf
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Spikky
Uczestnik
Uczestnik

Re: Strategia 1000 błędów

Nieprzeczytany post autor: Spikky »

Drugi pusty wpis ma na celu zbiorcze aktualizowanie pomysłów sugestii by jakoś w tym wszystkim można było się odnaleźć z podziałem na elementy
**** RDX ****

ODPOWIEDZ