DayTrading: Poniedziałek 25.08.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 25.08.2014
na h4 także jej działanie jest widoczne - wystarczy tylko trochę pomyśleć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ale dlaczego akurat 500? z czego wynika ta liczba. czemu nie 328,125,598,102456214 ???Bemowo1 pisze:ona wynika z ruchu wykresu z 500 okresów.A.S.A.T. pisze:
ale z czego ona wynika? i to jeszcze na interwale w1???
A najprościej oddziela przestrzeń buy od sell
na wykresie nie widze nic nadzwyczajnego.
tak ze przy negatywnyh dywerach klinie jeszcze troche im czasu pozostanie do rozdawanie prezentow i ktora trwa
Ja tam nie mam poziomu 2000 pk przekroczonego, ale to nie ważne bo to nie wartość indeksu SP500 tylko futures,laik0 pisze:Przejrzyj sobie dokładnie wykres na M5 to zobaczysz, dokładnie było 2000,20.
który gugerują poziom otwarcia SP o 15.30. Jeszcze sporo czasu to tego czasu, ale wielce prawdopodobnie że będzie to dzisiaj. Pytanie jaka będzie reakcja? Czy dotkniemy i od razu polecimy na pysk, czy będziemy widzieć wzmożone kupno i Buy Stopy.
jak to ma się do tego ?helpfinance pisze:lukpiasek pisze:Dzień dobry forum![]()
Mam pytanie do znawców fal mianowicie czy korekta może się składać z dwóch abc ?
1) : https://www.tradingview.com/x/8T1BaRAy/ (chyba nie bo w teorii impuls-korekta impuls korekta) ?
2)helpfinanca : http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/102155
co to jest to AB po abc ?
małe abc to duże A , czyli fala A to korekta płaska, B zygzak ,C impuls
"3. Podstawowy schemat teorii fal:
Każda fala jest częścią fali wyższego stopnia, jednocześnie każda fala dzieli się na fale niższego stopnia (z wyjątkiem najmniejszej)
każdy cykl 5-3 jest cyklem zamkniętym i jest częścią składową cyklu 5-3 wyższego rzędu"
dałeś rysunek na którym duże ABC jest korektą małego abc czyli korekta korekty ??

żeby duże ABC mogło zaistnieć przed nim musiałby być impuls a ostatnio sam kategorycznie mi zarzuciłeś że od historycznego szczytu nie było impulsu tylko korekta więc ty korekcisz korektę na wykresie
pokaż nam impuls czyli 5 piątkę do tego dużego ABC bo 5 do małego abc mogła by być mega hossa i szczyt historyczny
zbyt duża jest dowolność interpretacji fal i tak bedziesz szedł w zaparte bo muszą być wzrosty do 5000tys więc bezsensu raczej nasz spór
tu masz korekty abc http://blogtradera.pl/edukacja/korekty
u ciebie duże A zaczyna sie już po korekcie impulsu więc czego jest to korekta

-korekta niższego rzędu powinna się zawierać w korekcie wyższego rzędu a u ciebie jest obok
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 11:03 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 2 razy.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

pomyłka-
zamiast 500 SMA to jest 1000 SMA
na tym int dopiero budowana jest statystyka
zamiast 500 SMA to jest 1000 SMA
na tym int dopiero budowana jest statystyka
czyli tak:Bemowo1 pisze:na h4 także jej działanie jest widoczne - wystarczy tylko trochę pomyśleć
na h4 ewidentnie nalezy sprzedawac bo jest pod srednia.
na dziennym raczej kupowac bo jest nad srednia
na tygodniowym rzekomo sie odbija od niej.
wiec jaka pozycje zajac?

wazne ze kablos ladnie sie pnie 

jest liczbą okrągła na którą uwagę zwracają najlepsiA.S.A.T. pisze:
ale dlaczego akurat 500? z czego wynika ta liczba. czemu nie 328,125,598,102456214 ???
na wykresie nie widze nic nadzwyczajnego.
Ty nie widzisz na wykresie nic nadzwyczajnego, - szkoda

-- Dodano: 25 sie 2014, 10:54 --
Zgodną z tym na jakim interwale grasz - proste ?A.S.A.T. pisze:
wiec jaka pozycje zajac?
-- Dodano: 25 sie 2014, 10:58 --
i postawiś stop loss 500 pipsA.S.A.T. pisze:
czyli tak:
na h4 ewidentnie nalezy sprzedawac bo jest pod srednia.

Bemowo
czyli forex jest prosty:
wystarczy jebnac na wykresie srednia 500 i bedziesz w grupie najlepszych traderów. czy Ty przypadkiem nie odkryłes grala?
poza tym mam nadzieje ze pamietsz o tym ze nie srednie kształtuja wykres tylko wykres srednie ...
demo player nie ma nic do srednich ale uzywanie zupełnie przypadkowych srednich nie ma zadnego sensownego odzwierciedlenia na to co widzisz na wykresie. to tak jakby sobie narysowac gdziekolwiek linie horyzontalna (powiedzmy 1,6750 na kablu) i pod nia grac short a nad nia grac long.
wg mnie srednie powinny cos wyrazac. n okresów czegos w czyms...
czyli forex jest prosty:
wystarczy jebnac na wykresie srednia 500 i bedziesz w grupie najlepszych traderów. czy Ty przypadkiem nie odkryłes grala?

poza tym mam nadzieje ze pamietsz o tym ze nie srednie kształtuja wykres tylko wykres srednie ...

demo player nie ma nic do srednich ale uzywanie zupełnie przypadkowych srednich nie ma zadnego sensownego odzwierciedlenia na to co widzisz na wykresie. to tak jakby sobie narysowac gdziekolwiek linie horyzontalna (powiedzmy 1,6750 na kablu) i pod nia grac short a nad nia grac long.
wg mnie srednie powinny cos wyrazac. n okresów czegos w czyms...