DayTrading: Czwartek 21.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sie 2014, 00:00

Wzrost
17
65%
Bez zmian
4
15%
Spadek
5
19%

Liczba głosów: 26

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 21.08.2014

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

maniutek pisze:dax 9600... chyba jednak będzie zdziwko
daxa narazie widzę max okolice 95 - na h1 i h4 mamy tworzącego się gartleja spadkowego - na poziomie jw. powinien zaczac spadac - jednak z tym gartlejem to jest tak, że często nawet przy formowaniu robi wczesniejszą korektę a pozniej poziom z którego miałby prawidłowo spadac na w głebokim powazaniu i jedzie znacznie wyzej.
Ale tak czy siak powoli na all indeksach tworzą się spadkowe formacje, jednak nadal jestem za tym, że wpierw musimy zrobic konkretne poziomy na usiakach za którymi pojedzie dax a dopiero pozniej zwała ---- może 29 ?
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

to moja wizja kiwi pokrywałoby się to z falą 3-4 na indeksie %%%$$$$%%%%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

WarrenB pisze:
lukpiasek pisze:forex jest prosty jak się gra 1% ryzyka kapitału na taransakcje, można wtedy popełnić 99błędów pod rząd i dopiero bankrut
co przy założeniach RR 1:3 jest prawie awykonalne - a przy skutecznośći na poziomie 50% można mieć dobre zyski
wtedy pojawia się tylko inny problem zbyt niski kapitał który powoduje że stopy zwrotu % są fajne ale rzeczywiste zyski kwotowo nie powalają
dlatego większość detalu gra ostro żeby zrobić kapitał i to ich wykańcza znaczy ich depozyty
to nie brak wiedzy czy umiejętności tylko zreguły przeszarżowanie ;)
prawda ?
Nie do końca. Grając 1% kapitału na transakcję teoretycznie nigdy nie zbankrutujesz ponieważ jak depo spada to 1% też ma coraz mniejszą wartość :d
a jak rośnie depo to i 1% ma co raz większą wartość :mrgreen: nawet umiejętnośći nie są potrzebne wybitne tylko im większy kapitał tym lepiej
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

WarrenB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WarrenB »

roberttheus pisze:to moja wizja kiwi pokrywałoby się to z falą 3-4 na indeksie %%%$$$$%%%%
ja ja polać mu :564:

-- Dodano: czw 21-08-2014, 18:03 --
lukpiasek pisze:
WarrenB pisze:
lukpiasek pisze:forex jest prosty jak się gra 1% ryzyka kapitału na taransakcje, można wtedy popełnić 99błędów pod rząd i dopiero bankrut
co przy założeniach RR 1:3 jest prawie awykonalne - a przy skutecznośći na poziomie 50% można mieć dobre zyski
wtedy pojawia się tylko inny problem zbyt niski kapitał który powoduje że stopy zwrotu % są fajne ale rzeczywiste zyski kwotowo nie powalają
dlatego większość detalu gra ostro żeby zrobić kapitał i to ich wykańcza znaczy ich depozyty
to nie brak wiedzy czy umiejętności tylko zreguły przeszarżowanie ;)
prawda ?
Nie do końca. Grając 1% kapitału na transakcję teoretycznie nigdy nie zbankrutujesz ponieważ jak depo spada to 1% też ma coraz mniejszą wartość :d
a jak rośnie depo to i 1% ma co raz większą wartość :mrgreen: nawet umiejętnośći nie są potrzebne wybitne tylko im większy kapitał tym lepiej
Brawo. Jako jeden z niewielu masz predyspozycje aby ogarnąć tą kuwetę :568:

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

laranja pisze:Dzięki za wykres :564:, na to 50% fibo też patrzę i pisałem rano o ~9470, poza tym tam przebiega pewna linia przebita od góry, to mógłby być ruch powrotny, wrzucę ją później.
Miałem na myśli linię po szczytach z lutego, marca i kwietnia:
https://www.tradingview.com/x/1RfqfBXV/
Ewentualnie wyżej tą poprowadzoną po dołkach. Na moich kontraktach w MT4 trochę lepiej to wychodzi i się zgadza z 50% fibo, krótko mówiąc 9470-9500 S (futures).
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, 18:10 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

WarrenB pisze:
Brawo. Jako jeden z niewielu masz predyspozycje aby ogarnąć tą kuwetę :568:
ja już ją ogarnąłem tylko tego dużego kapitału brak i tak bryndzluje pomalutku albo wchodzę po konkursowemu i raz 1600% a raz - 100% :mrgreen:

już kur..a nawet działalność gospodarczą prawie zostawiłem dla "forexa" niedługo będę musiał ja zamknąć albo kogoś nająć do pilnowania :mikolaj:
człowiek wszystkiego się może nauczyć byle tylko lubił to co robi :564: :D
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, 19:54 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

jeśli dzisiejsza świeczka narysuje objęcie bessy to potwierdzi to mocne NZD tym samy prawdopodobieństwo większej korekty na KIWI wzrasta. Obserwując NZD vs JPY widać że rozjechała sie korelacja co oznacza że to mocny $$ ciągnął w dół ostatnio. Także obserwować czy nastąpi korka na indeksie $$ i czekać na ABC potem sprzedawać znów po lepszej cenie

spontfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: spontfx »

Zlotko

kolejne 0.5 lota 1275.61 L
SL na dwie pozycje 1271

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

kolejna analiza

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

ktoś mi to wysłał ale beka :d
jakby ktoś nie wierzył że demo123 to bot :mrgreen:

Obrazek

:509:

Zablokowany