DayTrading: Wtorek 19.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sie 2014, 00:00

Wzrost
17
68%
Bez zmian
1
4%
Spadek
7
28%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 19.08.2014

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mógłby ktoś wrzucić wykres AUD/USD 15 min, musze sprawdzić, czy broker mnie nie dyma bad tikami co do pipsa...

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Ciekawostka co do SP500:

"Ralph Acampora, who is often known as the godfather of technical analysis, tends to be bullish on stocks. But on Thursday, as the major averages all dropped more than 1 percent, he expressed a massively bearish view on U.S. equities.
On "Futures Now," Acampora predicted that the S&P 500 would drop "10, maybe 15 percent between now and maybe October," but said it would be much worse for small caps, mid-caps and tech stocks.
"If you ask me about the Russell and the Nasdaq Composite and the S&P MidCap, I think you're talking about 20, 25 percent. And I call it a stealth bear market going on."

The charting guru, who is director of technical research at Altaira, says he's reminded of the way markets were behaving 20 years ago.

"The last time I saw anything like this was in 1994, when the Dow and the S&P were in a 10 percent trading range all year, and then under the surface they were just ripping them apart. I have a sick feeling that we might be doing that again," he said.

http://www.cnbc.com/id/101677465

Ah, to gadał w maju :roll:

Mam nadzieję, że nie pobraliście S-ek na USDJPY za wcześnie, bo jeszcze trochę podskoczy. :d
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

tak jest BIG BOYS mówią będzie krach sprzedawac, a robią swoje :)
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Apple przebiło $100 za akcję (czyli dawne $700 przed splitem). Zatem chyba zrobili już nowe szczyty-rekordy.
RSI w każdym interwale czasowym wieksze od 70. Krzyczą: sprzedaj ;)

pszenica dziś ładny rajd zrobiła: z 535 na 554 ;)
teraz osiadła na 550. Myślę, że podobnie jak z kawą można kupować każdy dołek. Corn też. I nie bać się, że duże zapasy itp... cena zboża niska, jakość spada (z uwagi na pogodę).... na dołkach branie eLek obarczone małym ryzykiem....
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, 18:49 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

xhDog pisze:Ciekawostka co do SP500:

"Ralph Acampora, who is often known as the godfather of technical analysis, tends to be bullish on stocks. But on Thursday, as the major averages all dropped more than 1 percent, he expressed a massively bearish view on U.S. equities.
On "Futures Now," Acampora predicted that the S&P 500 would drop "10, maybe 15 percent between now and maybe October," but said it would be much worse for small caps, mid-caps and tech stocks.
"If you ask me about the Russell and the Nasdaq Composite and the S&P MidCap, I think you're talking about 20, 25 percent. And I call it a stealth bear market going on."

The charting guru, who is director of technical research at Altaira, says he's reminded of the way markets were behaving 20 years ago.

"The last time I saw anything like this was in 1994, when the Dow and the S&P were in a 10 percent trading range all year, and then under the surface they were just ripping them apart. I have a sick feeling that we might be doing that again," he said.

http://www.cnbc.com/id/101677465

Mam nadzieję, że nie pobraliście S-ek na USDJPY za wcześnie, bo jeszcze trochę podskoczy. :d
long USDJPY to dzila jak SL na SP500 do testu w 103 juz nie daleko

ja mam 4 Si jeszcze te stare dwie 1980 1985 futy i starczymi 6 shortow

na dax tez dwie ostaly sie z 10 tys mysle gdzie tu zachaczyc nowe bo ABC zrobili ale na razie zostaje DAAX po dobserwacje z tym co mam

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123, ja mam shorta na daxie od 12.000 punktów ;) ktoś mnie przebije?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

highend pisze:Nowy123, ja mam shorta na daxie od 12.000 punktów ;) ktoś mnie przebije?
brok Cie na spreadzie wali ;) :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:
highend pisze:Nowy123, ja mam shorta na daxie od 12.000 punktów ;) ktoś mnie przebije?
brok Cie na spreadzie wali ;) :lol: :lol:
Dobre :lol: :lol: :lol:
Pedro co tam o Goldzie myślisz? Ja wiem, ze jesteś na L, ale jakoś do dupy to widzę. Poza tym platyna - chodzi podobnie jak złoto, a nawet nieco czasowo wyprzedza jego ruchy (mam obie to widzę).

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

flogopit2 pisze:tak jest BIG BOYS mówią będzie krach sprzedawac, a robią swoje :)

robia to co nalezy do konca dodruku bujanie i rozdawanie prezentow a to ne trwa tydzień miesiac a pare miesecy :)

-- Dodano: wt 19-08-2014, 19:09 --

http://bbs.cobrasmarketview.com/downloa ... &mode=view

powtorka czyli znowu volumen na wzrostch co raz mniejszy pomijajac akcje konwoju :) z PIatku rosna tylko wybiórcze spolki

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

highend pisze: Dobre :lol: :lol: :lol:
Pedro co tam o Goldzie myślisz? Ja wiem, ze jesteś na L, ale jakoś do dupy to widzę. Poza tym platyna - chodzi podobnie jak złoto, a nawet nieco czasowo wyprzedza jego ruchy (mam obie to widzę).
ciężko cokolwiek powiedzieć... z perspektywy daily, buja między średnimi ema100, ema 150 i ema200 ... jakieś trójkąty na h4, ale fałszywe wybicia... chyba nikt do końca nie wie, w którą ma strone iść... ja mam małe L od 1300, SL 1290, jak wybije to nie tykam póki co...

ostatnio mało czasu na gre, uciekłem po 12 latach z korpo na własny biznes, nie forex :D .. i w pyte roboty w związku z tym ;)

mam dziwne wrażenie że ktoś sobie ustawił, że złoto ma być na 1300 +/- 20 usd w 2014 roku, i buja tak :) ... ale nie ma to wiele wspólnego z dotychczasową logiką świata... wojna ukraina, psychicznie chorzy w Iraku terroryzują tamtejszy świat, brak inflacji wszędzie... może dlatego złoto nie rośnie?... nie wiem... bryndzlują w okolicach 1300 i nie ma mocy na up ale też nikt za bardzo sprzzedawać nie chce :) ... zobaczym co się powywija...

myślicie, że wykresy ceny waloru są zdolne się uczyć? : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany