Mas_Ord_Old i Mas_Ord_New

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
gregorio99
Gaduła
Gaduła

Mas_Ord_Old i Mas_Ord_New

Nieprzeczytany post autor: gregorio99 »

Szukam czegoś do zarządzania wieloma zleceniami. W starszym MQL4 było coś takiego jak: "Mas_Ord_Old" i "Mas_Ord_New" czyli tablica starszych zamówień i tablica bieżących zamówień. Czy w MQL4 (600+) jest coś podobnego, bo powyższych metod nie mogę znaleźć na stronie dokumentacji.

Ew. cokolwiek co pozwoli odpowiedzieć na pytanie czy na rynku mam już jakieś zlecenia i odczytać ich wartości.

green7
Maniak
Maniak

Re: Mas_Ord_Old i Mas_Ord_New

Nieprzeczytany post autor: green7 »

gregorio99 pisze:Szukam czegoś do zarządzania wieloma zleceniami. W starszym MQL4 było coś takiego jak: "Mas_Ord_Old" i "Mas_Ord_New" czyli tablica starszych zamówień i tablica bieżących zamówień. Czy w MQL4 (600+) jest coś podobnego, bo powyższych metod nie mogę znaleźć na stronie dokumentacji.

Ew. cokolwiek co pozwoli odpowiedzieć na pytanie czy na rynku mam już jakieś zlecenia i odczytać ich wartości.
Niczego takiego nie było w MQL'u - to był dodatkowy kod ze książki o programowaniu w MQL4. Ten kod powinien działać nadal, bo funkcje jak OrderSelect, OrderOpenPrice itd. są jak były. Tylko musisz sobie zassać i dołączyć do kodu odpowiedni .mqh.
Green
Obrazek
Obrazek

gregorio99
Gaduła
Gaduła

Re: Mas_Ord_Old i Mas_Ord_New

Nieprzeczytany post autor: gregorio99 »

Dzięki green7, źle doczytałem, myślałem że to są wbudowane funkcje.

ODPOWIEDZ